Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
LuckaPt píše:
Ahoj
Náš první byl taky lenoch. Teď ten druhej mi to vynahrazuje je mu 8 měs a už mi leze a stojí. Tak za ním pořád lítám bo pořád někde padá. Vzpomínám na to ho prvního lenocha jakej byl touhle dobou klid.
ono to tak bývá,první byl taky akčnější,ale taky 1000krát uřvanější ![]()
jé taky jsem to řešila dokonce jsem se sama objednala na rehábku a on se mi jako naschvál začal dva dny před otáčet jako drak a to mu bylo za týden 7 měsíců
pak to šlo vše ráz na ráz ![]()
šóšannáh píše:
jé taky jsem to řešila dokonce jsem se sama objednala na rehábku a on se mi jako naschvál začal dva dny před otáčet jako drak a to mu bylo za týden 7 měsícůpak to šlo vše ráz na ráz
taky jsem uvažovala,že by se mi na něho koukli,jestli je vše o.k.,ale dám mu ještě čas do těch 7 měs.,což je za 11 dní ![]()
taky jsem uvažovala,že by se mi na něho koukli,jestli je vše o.k.,ale dám mu ještě čas do těch 7 měs.,což je za 11 dní
určitě
rehabilitační mi řekla motivovat třeba hračkou nebo co ho zajímá, tak vyzkoušej a také mu trošičku pomoct, chytit za kyčel pomalu přetočit nožičku a oni se pak už dotočí, prý to udělat párkrát a za chvilku na to přijdou sami ![]()
Ahojky, podobnou věc řeším prakticky denně. Ale řekla jsem si, že jednou se to naučí.
Mám 8 měsíční dceru, ta se poprvé přetočila z bříška na záda okolo 6 měsíce.....opačná varianta ze zad na břicho jí prostě nejde, ač to bývá opačně většinou. Plazení ani lezení se u nás zatím nekoná, přesto je velmi aktivní a kdo jí má v ruce říká, že určitě už chodí jak kope nohama, ale nic takového. ![]()
tahle diskuze mě uklidnila…každé dítě je prostě jiné ![]()
Šema píše:
Peprle naše malá měla teď 6měs a přetočila se asi dvakrát a víc ani ťuk a taky mi to štve![]()
Dr říkala žé má ještě čas, tak snad. jinak je šikovná všechno ale tohle ji moc nejde. jestli to je tím že má asi 9kg na 70cm
Nepíšeš náhodou o naší malé?
Má úplně stejné míry,minulý týden měla 6.měsíců a točit se taky začala nedávno (den před tím 6tým měsícem
)… Taky jsem začínala být trošičku nervózn
.Ale poprvé se otočila sama (několikrát).když jsme čekaly v poradně než na nás příjde řada na půlroční prohlídku - tak jsem se aspoň mohla ,,konečně" pochlubit
. Ale je fakt,že od té doby se už přetočí několikrát denně… Ona totiž ležet nechce,musíme s ní pořád něco dělat,blbnout atd…jinak kňurá
.Nevím jestli už jí netrápí zoubky ![]()
Ahojky, nic si z toho nedělej. Tomášek se mi přetočil až v sedmi měsících a Kubík pořád nic. Chodíme na rehabilitace, přetáčela jsem snad 1000× za den a pořád nic. Nakonec si utvořil vlastní styl(fyzioterapeutka z toho není nadšená, dělá všechno švihem) a otočil se v 8,5m. Do týdne se otáčel na druhou stranu a během dalšího týdne se plazil, teda spíš lachtanil(opět vlastní styl). Někdy nic nic a pak jde všechno šmahem. Nic si z toho nedělej. Každé mimi je originál a udělá si všechno po svém a tehdy až bude chtít. Vidím to na mých dvojčatech.
no snad to bude tak jak tady píšete..ještě k tomu se malý začal strašně prohýbat,místo toho,aby šel za hračkou na bříško,tak se prohne v zádech,ještě horší to je když usíná,jde tak trochu na bok,hodně zakloní hlavu,prohne se a ještě k tomu se odráží nožkama,no vypadá to příšerně.tak ted ale začal usínat
u dr.jsem ted nebyla,ale myslím,že jsem někde četla,že to zaklánění není dobré..ale navím,jak v tom malému zabránit ![]()
Tomu nezabráníš. Snaží se hýbat aspoň nějakým způsobem a tak, jak mu to nejlíp jde. Na správný způsob dojde časem sám a tehdy, až se mu bude chtít. Kubík na tom byl stejně a rehabilitace taky nepomohla.
Rudolka píše:
Tomu nezabráníš. Snaží se hýbat aspoň nějakým způsobem a tak, jak mu to nejlíp jde. Na správný způsob dojde časem sám a tehdy, až se mu bude chtít. Kubík na tom byl stejně a rehabilitace taky nepomohla.
no,koncem měsíce jdu k dr.,tak uvidím,co on na to..snad na to do té doby prďolka příjde sám ![]()
Meli jsme podobny problem - maly se mi zacal pretacet na brisko v 6m a 4 dnech. Pred tim umel jen na boky - uz nekolik mesicu. Je to taky lenousek.
Moc nam pomohlo, kdyz jsem ho zacala zvedat nabalenim - ze zacatku jsem ho nabalovala ja, behem 2 dnu se mi uz zacal nabalovat sam a pak uz jen stacilo rychle odendat ruku, na kterou se mi snazil nabalit. A uz byl na brisku ![]()
Jinak trenovat se mu pretaceni na brisko vubec nechtelo, kdyz jsem mu chtela pomoct za bok anebo za rucku, tak se zasekl a nechtel. Tak jsem s nim trenovala obracene - polozila jsem ho na brisko a z nej otocila na bok. A maly si postavil hlavu - a opet se z boku vyhoupl na brisko ![]()
monika215 píše:Monitak to je šikulka..jen uvažuju,co myslíš tímnabalovat
Meli jsme podobny problem - maly se mi zacal pretacet na brisko v 6m a 4 dnech. Pred tim umel jen na boky - uz nekolik mesicu. Je to taky lenousek.
Moc nam pomohlo, kdyz jsem ho zacala zvedat nabalenim - ze zacatku jsem ho nabalovala ja, behem 2 dnu se mi uz zacal nabalovat sam a pak uz jen stacilo rychle odendat ruku, na kterou se mi snazil nabalit. A uz byl na brisku
Jinak trenovat se mu pretaceni na brisko vubec nechtelo, kdyz jsem mu chtela pomoct za bok anebo za rucku, tak se zasekl a nechtel. Tak jsem s nim trenovala obracene - polozila jsem ho na brisko a z nej otocila na bok. A maly si postavil hlavu - a opet se z boku vyhoupl na brisko
Kdyz mimco lezi na zadech, tak mu das jednu ruku na hrudnik a druhou za raminko/zadicka a pretocis ho pres bok na tu prvni ruku a zvednes. Takze ho zvedas briskem dolu. Tu druhou ruku mu pak das treba pod nozicky. Poponasim ho pak bud tak a nebo tou prvni prehmatnu do klubicka.
Je to nafocene treba tady: http://www.babyweb.cz/…lubicko.aspx
No a casem se maly naucil, ze pokud dam jednu ruku vedle nej a reknu pojd, tak se mi na ni nbali sam, nemusim ho tou druhou za raminko pretacet, jen ho jistim
tak jak jsem tady psala,že se malý nepřetáčí na bříško,tak jsme to dnes řešili s Dr. a dala nám žádanku na neurologii.no v ní napsáno lehce opožděný
no tak jsem fakt zvědavá,co nám tam řeknou..snad se malý začne do té doby přetáčet sám,dnes se mu to poprvé!!!!podařilo,v 7.měs. a týdnu,jednou a pak zase nic..ale věřím mu ![]()
Budu drzet palce a dej pak vedet, co ti na neurologii rekli.