6,5 měsíce a nepřetáčí se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1031
4.10.11 20:51
LuckaPt píše:
Ahoj
Náš první byl taky lenoch. Teď ten druhej mi to vynahrazuje je mu 8 měs a už mi leze a stojí. Tak za ním pořád lítám bo pořád někde padá. Vzpomínám na to ho prvního lenocha jakej byl touhle dobou klid.

ono to tak bývá,první byl taky akčnější,ale taky 1000krát uřvanější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
5.10.11 08:34

jé taky jsem to řešila dokonce jsem se sama objednala na rehábku a on se mi jako naschvál začal dva dny před otáčet jako drak a to mu bylo za týden 7 měsíců :wink: pak to šlo vše ráz na ráz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
5.10.11 08:51
šóšannáh píše:
jé taky jsem to řešila dokonce jsem se sama objednala na rehábku a on se mi jako naschvál začal dva dny před otáčet jako drak a to mu bylo za týden 7 měsíců :wink: pak to šlo vše ráz na ráz :mrgreen:

taky jsem uvažovala,že by se mi na něho koukli,jestli je vše o.k.,ale dám mu ještě čas do těch 7 měs.,což je za 11 dní :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
5.10.11 09:03
taky jsem uvažovala,že by se mi na něho koukli,jestli je vše o.k.,ale dám mu ještě čas do těch 7 měs.,což je za 11 dní :-D

určitě :wink: rehabilitační mi řekla motivovat třeba hračkou nebo co ho zajímá, tak vyzkoušej a také mu trošičku pomoct, chytit za kyčel pomalu přetočit nožičku a oni se pak už dotočí, prý to udělat párkrát a za chvilku na to přijdou sami :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
5.10.11 11:11

Ahojky, podobnou věc řeším prakticky denně. Ale řekla jsem si, že jednou se to naučí.
Mám 8 měsíční dceru, ta se poprvé přetočila z bříška na záda okolo 6 měsíce.....opačná varianta ze zad na břicho jí prostě nejde, ač to bývá opačně většinou. Plazení ani lezení se u nás zatím nekoná, přesto je velmi aktivní a kdo jí má v ruce říká, že určitě už chodí jak kope nohama, ale nic takového. :palec:
tahle diskuze mě uklidnila…každé dítě je prostě jiné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
5.10.11 19:23
Šema píše:
Peprle naše malá měla teď 6měs a přetočila se asi dvakrát a víc ani ťuk a taky mi to štve :think: :nevim: Dr říkala žé má ještě čas, tak snad. jinak je šikovná všechno ale tohle ji moc nejde. jestli to je tím že má asi 9kg na 70cm :nevim:

Nepíšeš náhodou o naší malé? :-D Má úplně stejné míry,minulý týden měla 6.měsíců a točit se taky začala nedávno (den před tím 6tým měsícem :lol: )… Taky jsem začínala být trošičku nervózn :oops: .Ale poprvé se otočila sama (několikrát).když jsme čekaly v poradně než na nás příjde řada na půlroční prohlídku - tak jsem se aspoň mohla ,,konečně" pochlubit :mrgreen:. Ale je fakt,že od té doby se už přetočí několikrát denně… Ona totiž ležet nechce,musíme s ní pořád něco dělat,blbnout atd…jinak kňurá :roll: .Nevím jestli už jí netrápí zoubky :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
6.10.11 08:24

Ahojky, nic si z toho nedělej. Tomášek se mi přetočil až v sedmi měsících a Kubík pořád nic. Chodíme na rehabilitace, přetáčela jsem snad 1000× za den a pořád nic. Nakonec si utvořil vlastní styl(fyzioterapeutka z toho není nadšená, dělá všechno švihem) a otočil se v 8,5m. Do týdne se otáčel na druhou stranu a během dalšího týdne se plazil, teda spíš lachtanil(opět vlastní styl). Někdy nic nic a pak jde všechno šmahem. Nic si z toho nedělej. Každé mimi je originál a udělá si všechno po svém a tehdy až bude chtít. Vidím to na mých dvojčatech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
9.10.11 10:16

no snad to bude tak jak tady píšete..ještě k tomu se malý začal strašně prohýbat,místo toho,aby šel za hračkou na bříško,tak se prohne v zádech,ještě horší to je když usíná,jde tak trochu na bok,hodně zakloní hlavu,prohne se a ještě k tomu se odráží nožkama,no vypadá to příšerně.tak ted ale začal usínat :think: u dr.jsem ted nebyla,ale myslím,že jsem někde četla,že to zaklánění není dobré..ale navím,jak v tom malému zabránit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.10.11 16:20

Tomu nezabráníš. Snaží se hýbat aspoň nějakým způsobem a tak, jak mu to nejlíp jde. Na správný způsob dojde časem sám a tehdy, až se mu bude chtít. Kubík na tom byl stejně a rehabilitace taky nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
10.10.11 14:41
Rudolka píše:
Tomu nezabráníš. Snaží se hýbat aspoň nějakým způsobem a tak, jak mu to nejlíp jde. Na správný způsob dojde časem sám a tehdy, až se mu bude chtít. Kubík na tom byl stejně a rehabilitace taky nepomohla.

no,koncem měsíce jdu k dr.,tak uvidím,co on na to..snad na to do té doby prďolka příjde sám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
13.10.11 12:47

Meli jsme podobny problem - maly se mi zacal pretacet na brisko v 6m a 4 dnech. Pred tim umel jen na boky - uz nekolik mesicu. Je to taky lenousek.
Moc nam pomohlo, kdyz jsem ho zacala zvedat nabalenim - ze zacatku jsem ho nabalovala ja, behem 2 dnu se mi uz zacal nabalovat sam a pak uz jen stacilo rychle odendat ruku, na kterou se mi snazil nabalit. A uz byl na brisku :-)
Jinak trenovat se mu pretaceni na brisko vubec nechtelo, kdyz jsem mu chtela pomoct za bok anebo za rucku, tak se zasekl a nechtel. Tak jsem s nim trenovala obracene - polozila jsem ho na brisko a z nej otocila na bok. A maly si postavil hlavu - a opet se z boku vyhoupl na brisko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
13.10.11 12:52
monika215 píše:
Meli jsme podobny problem - maly se mi zacal pretacet na brisko v 6m a 4 dnech. Pred tim umel jen na boky - uz nekolik mesicu. Je to taky lenousek.
Moc nam pomohlo, kdyz jsem ho zacala zvedat nabalenim - ze zacatku jsem ho nabalovala ja, behem 2 dnu se mi uz zacal nabalovat sam a pak uz jen stacilo rychle odendat ruku, na kterou se mi snazil nabalit. A uz byl na brisku :-)
Jinak trenovat se mu pretaceni na brisko vubec nechtelo, kdyz jsem mu chtela pomoct za bok anebo za rucku, tak se zasekl a nechtel. Tak jsem s nim trenovala obracene - polozila jsem ho na brisko a z nej otocila na bok. A maly si postavil hlavu - a opet se z boku vyhoupl na brisko :-)
Monitak to je šikulka..jen uvažuju,co myslíš tímnabalovat :-D pochopila jsem,dát jakoby do klubíčka :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
13.10.11 13:15

Kdyz mimco lezi na zadech, tak mu das jednu ruku na hrudnik a druhou za raminko/zadicka a pretocis ho pres bok na tu prvni ruku a zvednes. Takze ho zvedas briskem dolu. Tu druhou ruku mu pak das treba pod nozicky. Poponasim ho pak bud tak a nebo tou prvni prehmatnu do klubicka.
Je to nafocene treba tady: http://www.babyweb.cz/…lubicko.aspx
No a casem se maly naucil, ze pokud dam jednu ruku vedle nej a reknu pojd, tak se mi na ni nbali sam, nemusim ho tou druhou za raminko pretacet, jen ho jistim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
24.10.11 19:30

tak jak jsem tady psala,že se malý nepřetáčí na bříško,tak jsme to dnes řešili s Dr. a dala nám žádanku na neurologii.no v ní napsáno lehce opožděný 8-o no tak jsem fakt zvědavá,co nám tam řeknou..snad se malý začne do té doby přetáčet sám,dnes se mu to poprvé!!!!podařilo,v 7.měs. a týdnu,jednou a pak zase nic..ale věřím mu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
24.10.11 20:43

Budu drzet palce a dej pak vedet, co ti na neurologii rekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí