Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky maminky,mám 6,5 měs.syna.začíná mě trápit to,že se ještě ani jednou nepřetočil na bříško..Nemysete si,že bych srovnávala,že jinak už to dětí dávno umí,o to mi vůbec nejde..spíš už si říkám jestli není někde nějaký problém,dr.to zatím neřeší,že je prostě línější.brala bych to,ale nevím,je docela čilý a šijou s ním někdy všichni čerti.na bříšku se mu při tom líbí a trénujeme s ním občas to přetáčení,ale pořád nic
měl někdo taky takový problém(vím,jsou to prkotiny,ale zajímá mě to)?díky za odpovědi ![]()
Náš malý se na bříško otočil v cca 5.měsíci, za to obráceně mu to dlouho nešlo a zvládl to až téměř v 7.měsíci…taky je línější…je mu už skoro 8,5m a ještě nepřišel na to, že by mohl jít na kolínka nebo se plazit..prostě taky lenoch
Ono to přetočení pak přijde opravdu rychle, až to budeš nejmíň čekat…dala bych mu ještě čas ![]()
Ahoj, jen tě uklidním, že můj mlaďas se taky poprvé přetočil až kolem 6,5 měsíce. Byl to hrozný lenoch, nejradši si hověl na zádech a sledoval, co se kolem děje. Chce to zkusit motivovat - dávat mu vedle hlavy na stranu hračku, aby na ní zkoušel dosáhnout apod. Neboj, on se brzy přetočí a za chvíli ti bude válet sudy po celém bytě ![]()
motivujeme,hračky kolem něho dáváme pořád..jenže teď začal dělat to,že na zádech trochu nadzvedne dupku a nohama se odráží,při tom je tak nějak na boku a tímhle stylem se začal včera dostávat k hračce.. ![]()
ahoj, jdu te uklidnit, muj maly lenoch ma necelych 8 mesicu a taky se zatim jeste nepretaci
na brisku je hrozne rad, i mu obcas pomuzu se na nej pretocit, ale kdyz je na zadech, prohlizi si ruce a je spokojeny
pritom na bok se toci snad uz od 2 mesicu.
zatim to neresim, prvni dite se taky zacalo pretacet az kolem 7m, myslim ze uz je to otazka casu.
jééé,tak že by byl fakt tak lenivý?na bok mu to jde,snad příjde brzy na to,jak na bříško
NO stress
Našeho Mikyho to napadlo nejni dávno až kolem 8-9 měsíce a to chodíme i na neurologii,kvůli tomu,že je dříve narozený a mudr říkala,že je to pořád v poho.neboj,to přijde !
![]()
no snad jo
on se treba nekdy uz skoro pretoci, kdyz saha po nake hracce, ale pak si vsimne sve ruky, zameri se za ni, vrati se zpet na zada a zaobira se rukou
![]()
peprle, tak vidis, tady maly od j.citra s tim zacal taky pozdeji, to mame jeste cas ![]()
ahoj já teda ten případ nejsem, malej se točí na bříško od 4 měsíců, ale na plavčo se mou chodí maminka, která má o týden starší holčičku, než je můj prďola a ta je to samý. Jen leží na ádíčkách a pozoruje. Je to úžasnej flegmoušek. a dr. prý zatím taky nic neřeší. Neboj, určitě má svůj čas ![]()
Peprle naše malá měla teď 6měs a přetočila se asi dvakrát a víc ani ťuk a taky mi to štve
Dr říkala žé má ještě čas, tak snad. jinak je šikovná všechno ale tohle ji moc nejde. jestli to je tím že má asi 9kg na 70cm ![]()
Holky, to náš syn se na bříško ze zad přetočil až po roce,vážně…Protože s dcerou jsme chodili zbytečně na rehabilitace,jsem zešílela, a i když nam na rehabkách tvrdili,že je zbytečný chodit,až si nás tam nechali, byla trochu lenivější..,ale u syna jsem to moc neřešila, on se vlastně ani moc otáčet nechtěl ani z bříška na záda,neříkám,že to párkrát neudělal,ze zad na bříško se asi 5× přetočil,pak šel hodně do boků, a to mu asi stačilo, byl docela pohodovej,moc neplakal, z bříška na záda se to pak naučil,ale až kolem 8. měsíce, takže jsme ho dávali hodně na břiško, v osmi měsících začal se sám trochu zvedat, dělal pak píďalku, postupně se rozlezl/9 měsíců/,jak začal lézt a stavět se,přestala jsem si dělat s otáčením starosti, předtím to chvílema ve mně taky hlodalo,chodil v roce a 2 týdnech,ale možná až ve 14-ti měsících se začal přetáčet ze zad na bříško,jsem vlastně ani moc neměla strach ho třeba nechat spát u nás na posteli, i když byl už větší,protože šel jen do boků,ale nepřetočil se,a to sám už chodil…Teď to samozřejmě už umí,jsou mu dva roky, mluví, chodí,hraje si,normální dítě…
Ahoj
Náš první byl taky lenoch. Teď ten druhej mi to vynahrazuje je mu 8 měs a už mi leze a stojí. Tak za ním pořád lítám bo pořád někde padá. Vzpomínám na to ho prvního lenocha jakej byl touhle dobou klid.