6letá nejí svačiny
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
6leta neji svaciny
Ahoj, mam takovej dotaz. Mala chodi ted do prvni tridy a neji mi svaciny, da je kamaradce. Doma nesnida. Kdyz ji k svacine dam ale kroasana tak to sni. Jenze ja ji nechci davat kazdej den kroasan chci aby jedla i chleba. Jak to mam udelat? Mam ji ty svaciny delat? Ybch nevypadala jak zla matka co neni schopna udelat dceri svacinu. Ona mi celkove blbe ji. Ale iz fakt nevim co sni…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kazuga tsk jí dej ovoce, zeleninu, jogurt, ovesnou kaši nemusí nutně jíst chleba ne
Kroasan bych nedávala vůbec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zkuste svacinky delat spolu. Zeptej se ji co by chtela a ze nemuze mit porad sladke. A vysvetli ji ze tebe to stoji penize a energii. Je velka, mohla by to pochopit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak by holt doma snidala. Kdyz se nechce chovat, jak velka skolacka a neda se na ni spolehnout, bude jist rano doma pod dohledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak můj syn jí už x let ráno ke snídani Brumíka nebo Milchsnitte nebo něco takovýho, na svačinu si momentálně nosí chleba se šunkou, klidně celej rok to samý, do nedávna to byl chleba s tvrdým sýrem, snad celej první stupeň si nosil k svačině croisant, nic jinýho by nesnědl. Zeleninu a ovoce sní taky, ale nerad. Jogurty nejí. Ale obědy ve škole sní i s polívkou. Vzhledem k tomu, že je to můj třetí kousek a ten první vyrostl prakticky na Nutelle, do dneška nejí moc zeleninu ani ovoce, tak se tím nestresuju a dám mu prostě to, co che. Já taky nejím co mi nechutná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem loni řešila v podstatě to stejné, nejedla skoro nic, ve všem se rýpala. Teď za poslední 2 měsíce otočka, začala jíst bez problémů. Svačiny, které nosila zpět domů jí už nestačily, dostává 2× tolik a sní vše. Takže to asi nemá smysl hrotit pokud není nějak podvyživená. Obědy ve škole jí? Jinak dcera snídá čokoládové kuličky s mlékem. Na snídani nic jiného nechce, sice to není zrovna nejzdravější, ale aspoň něco…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me je to obdobi, ja jsem jednu dobu nedávala svaciny vůbec, ale deti přiměřeně snidaly.Dala bych to, co ma dítě rádo, kroasan je na milion způsobů, i celozrnny.Moje deti taky ted moc chleba nejí, přitom driv a ve školce problém nebyl.Syn v páté třídě vyžaduje vydatné svaciny, např. tousty, testovinovy salát, dcera ve druhé třídě si nosí jen ovoce a susenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chleba dětem do školy vůbec nedávám (nebo jen tehdy, když si o to některé samo řekne). Dostávají nakrájené ovoce a zeleninu, k tomu nějakou menší sušenku nebo müsli tyčinku - a vědí, že když to nebudou chtít všechno sníst ve škole, nemusejí. Přinesou si to zpátky domů a dojedí během odpoledne. Nevidím důvod nějak řešit nebo hlídat, kdy a zda svačí, nejsou to miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, to si taky vzpomínám. Nosila jsem v tašce zbytky shnilého jídla, které jsem nechtěla jíst, ale měla jsem strach to vrátit domů. Ne, jídlo vážně u kluků neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tam.jde o to ze vazi 16kg a doktorka strasi, ze se to bude muset resit… Muzskej mi vycita ze je to.moje.vina, ze ji davam co chce a ze ji rozmazluju. Ze ma jist to co dostane.. A dostala pulku chleba prelozenou na pulku. Celkem bych cekala ze aspon ochutna. Obedy ji doma protoze jsem doma… Obcas ho sni obcas ne. A kulicky s mlikem mi neji… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazuga První bych se jí zeptala, co chce na tu svačinu - velká je dost, aby věděla na co má chuť anebo co jí spolužáci (třeba má chleba jediná a nechce se lišit?). Za mě záleží jaký kroasan kupuješ a jak jí jinak doma, pokud by to mělo být jediné „nezdravé“ jídlo za den, tak bych ho klidně dala. Ale možná by ses s ní domluvila i na ovoci, müsli tyčince anebo jiné zdravé alternativě. Já chleba ve škole taky nesnášela - namazaný delší dobu a v něčem zavřený pak divně smrdí.
Navíc teda nevidím důvod, aby dítě muselo mít v jídelníčku chleba/pečivo, pokud ho nechce, tak je spousta jiných a zdravějších alternativ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Snad můžeš vymyslet jinou a zdravou svačinu, která jí bude chutnat ne? Nemusí to být nutně chleba…,, Zase máme králíka… ani Pinďa už to nežere"
tak nějak to je a bude.
Já jsem si pak svačiny řídila sama… protože jsem jinak měla chleba… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn je taky dost vybiravy a od vseho si uzobne a jde dal (navic nema cas, ze
)
Hodne se mi osvedcil yumbox a od vseho mu dam trochu a on o prestavkach uzobava.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazuga To mě vždycky pobaví.
A mužskej Ti vždycky sní, co dostane?
Bych mu za ty chytré řeči asi na nějakou dobu upravila jídelníček - by mě zajímalo, jak by se tvářil na pouze sladká jídla / jídla bez masa / luštěniny po delší dobu /…
Jídlo má člověku dělat radost (a mělo by být i přiměřeně zdravé) a ne se nutit jíst, protože musím. Z nutnosti sním vše, ale taky mám svá oblíbená a méně oblíbená jidla. ![]()
Příspěvek upraven 24.11.16 v 13:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BQ na svacu se ji ptam kazdy den, proto jsem pak nastvana ze to. nesni. k svacine ji pridam treba mrkvicku, rezik, nebo jednu kinder cokoladku. Ale aby mi za cele. dopoledne snedla jen sladky se mi nelibi… Kdyz sem se ji ptala co maj ostatni deti k svace tak rikala, ze ma vetsina chleba nebo rohlik… Max ji davat opravdu tu zeleninu a ovoce, to by mi mozna snedla. Ale nebude to okorale? Pripravuju svacu vecer protoze rano bychom to neztihali. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit