Batole trpí po nemoci nechutenstvím
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Batole trpí po nemoci nechutenstvím
Ahoj, prosím o sdělení Vašich zkušeností.
Mám dítě rok a 2 měsíce. Měl hodně těžkou chřipku s vysokýma horečkama. Po 4 dnech horeček přestal jíst a skoro neměl potřebu pít a pořád jenom spal. Začala jsem mu stříkat vodu do pusinky stříkačkou, nakonec rezignovala a nechala nás hospitalizovat, kde mu dali kapáky na 24 hodin. Dítě ožilo velmi rychle. Teď jsme doma v rekonvalescenci, ale jídlo a pití je pořád boj. Nabízím mu pořád pití a jídlo, bojím se, že ho zablokuju…Je ochotný sníst jenom rohlík s Lučinou, tvrdý sýr, banán, křupky…nedostanu do něj polívky, teplá jídla, přesnídávky, jogurty, nic.
Jak dlouho může trvat, než se dobře rozjí (byl skvělý jedlík) a existuje nějaký fígl, co Vám funguje? Hubne mi před očima a já trpím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Alespoň něco jí. Dávala bych mixovanou a hodně naředěnou stravu-nedal by si říct takhle? My jsme byli dlouho nemocní teď (jako fakt oba dva, tohle není maminkovský plurál) a s tím jídlem to bylo střídavě oblačno. Doktorka radila dávat to, co jí rád, vlažné, dohladka rozmixované. Pije alespoň UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dalmati My zatím vše mixujeme, i to nechce. Cokoliv, co mu nabízím na lžičce, nechce. Včera mi trvalo celé odpoledne ho přesvědčit, aby okusil maliny, jakmile jednu okusil, snědl misku, ten blok je jenom v jeho hlavě…
Ale teplého nic…mixovaného nic…mléčného nic.
UM mu dávám ve spánku, kdy saje instiktivně…jinak se nenapije.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chci_miminko píše:
@dalmati My zatím vše mixujeme, i to nechce. Cokoliv, co mu nabízím na lžičce, nechce. Včera mi trvalo celé odpoledne ho přesvědčit, aby okusil maliny, jakmile jednu okusil, snědl misku, ten blok je jenom v jeho hlavě…
Ale teplého nic…mixovaného nic…mléčného nic.
UM mu dávám ve spánku, kdy saje instiktivně…jinak se nenapije.
Je to normální věc, po nemoci se rozjíst trvá někdy dlouho. Ale tím, že ti pije mléko, je aspoň výhra…Přes den taky pije mléko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda V noci vypije 200 ML, přes den do něj mlíko nedostanu nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chci_miminko jak dlouho po nemoci je? Po strevni chripce jedla dcera jen pulku housky denne asi 10 dni. Ona ale neni zadny jedlik ani normalne, netrapila bych se tim tak moc, nabizela. Piti jsem ji davala formou hry, mela hrnicky na hrani a prelivala vodu a zaroven u toho pila, jinak by to byla bida.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chci_miminko píše:
@pannda V noci vypije 200 ML, přes den do něj mlíko nedostanu nikdy.
Chápu…polévky aspoň by byly na místě, i co se týče tekutin. Zkus polévku nabídnout v jiný čas než na oběd.
Jinak i za zkoušku stojí nachystat nějaké jídlo na stůl, které by dítě mohlo pozobávat. Ale jinak vydrž, sama určitě víš, jak se člověk po chřipce dostává do formy…Hlady ani žízní neumře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chci_miminko Obě děti v době nemoci frčely na ovocných kapsičkách. Přesnídávku kolikrát nechtěly, ale jak to bylo v té kapsičce, tak si daly říct.
Pokud pije, tak bych mu čaj osladila nebo dávala pít šťávu/ředěný džus. přeci jen je tam nějaký cukr a energii te´d potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit