Batole nejí a hubne

Anonymní
30.10.16 13:22

Batole nejí a hubne

Hezký den,
trápí mě problém se synem 2,5 roku. Od začátku září střídá jednu nemoc za druhou a od října dělá blbosti s jídlem. Teď jsme se dostali do fáze, že nejí skoro vůbec. Na začátku jedl dobře, pak nejedl při horečce, ale teď už nejí ani když nemá horečku.
Přiznávám, že jsem zvyklá, že dítě nejí, takže nedělám kolem jídla opičárny a nenutím ho jíst. První syn měl podobné období, ale nehubnul.
Teď už mi to začíná vadit. Včera za celý den snědl 3 kousky domácího perníku a jinak nic (3 kousky = 3 kostičky 1×1 cm), dneska od rána vypil 100 ml jogurtového nápoje. Podobně jí už 3. týden.
Zatím není nijak hubený a má kde brát, ale nerada bych došla do fáze, kdy už nebude mít z čeho brát.
Co se vám osvědčilo na podporu chuti k jídlu u dětí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
30.10.16 13:39

A kolik už zhubnul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.16 13:41

@AliTad zatím jenom kilo, takže má kde brát, ale bojím se, abychom nedopadli jako loni a předloni, kdy se kolečko nemocí zastavilo až v červnu u moře.

• Citovat
  • Upravit
4613
30.10.16 14:00

Tak výbornej je pangamin, myslím, že dělají i nějakou snesitelnou variantu pro děti. Je dobře, že ho nenutíš, on velmi pravděpodobně hlady nezemře, ale chápu, že je to nepříjemné. Jak píšeš, je to asi jen období, taky jsem si tím prošla (jak u sebe tak u svých dětí). Jak je na tom s energií, není unavený (teda když zrovna není nemocný)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.16 14:14

@žížal je nemocný cca 9 týdnů bez pauz, takže nevím. Bohužel ze zkušeností se bojím, že to je jen začátek a zlepšení jen tak nenastane. Proto chci mít něco aspoň doma, když už bude nejhůř.
Je ukňučenější než normálně a asi i má hlad, ale jíst nebude.
Ale je znát i to kilo, protože z něj padá oblečení, co mu bylo ještě o prázdninách dobře. A to má pupík pěkný, protože aspoň dobře pije, když už nejí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko