6. týden těhotenství bez plodu

9
20.10.15 21:44

6tt bez plodu

Dobry den, chtela bych se zeptat, jelikoz jsem docela znepokojena. Podle posledni MS mam byt 9tt, ale podle UTZ jsem 6tt. Dnes jsem byla na 3 kontrole. Gestacni vacek ma 11mm, ale plod nikde. Hcg vysoke, minuly tyden tedy v 5tt bylo hcg 6000, ve ctvrtek me pan dr objednal na revizi, ale ja mam pocit ze je jeste brzy a tak bych nejradeji pockala. Co myslite vy? Jsem zklamana ale zaroven nevim co si myslet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10715
20.10.15 21:48

Já neporadím, co dělat, ale…minulý týden jsem byla 4-5 týden, gest. váček rovný 1 cm a nic tam vidět nebylo. Po týdnu, tedy 5-6 týden (nevíme přesně početí, podle ms byc měla být také starší, ale jsem o 2 týdny v mladším těhotenství) už tam je vidět plod s vaječným žloutkem o velikosti 4,97mm. Asi bych ještě zavolala doktorovi, jestli by se na mě po týdnu nepodíval znovu. V tom 4-5 týdnu jsem měla hcg 7800. Držím ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
20.10.15 21:50

Já bych ještě počkala, aspoň týden. Tehu může být mladší. Na začátku 6 TT u mě byla vidět dutinka a nic. Čekali jsme 14 dní a pak už bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
20.10.15 21:52

A o kolik narostl váček od minulé kontroly? A hodnoty hcg stouply za kolik dní kolikrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Určitě bch počkala. držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

@Iveta.09 Viděla bych to spíš bledě, ale chápu tvoje obavy. V nemocnicích mívají mnohem lepší ultrazvuk, takže trvej na podrobném prozkoumání, promluv si s nimi o svých obavách a uvidíš. Mně takhle revizi odsunuli a čekali jsme další týden, jestli třeba náhodou se něco nezmění. Takže neboj, objednání na revizi nemusí nutně být konečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

@Iveta.09 ja bych sla na utz do nemocnice, tam maji mnohem lepsi pristroje. Ale vypada to na anembryolu, plodove vejce se vyviji, roste, s nim roste i hcg, ale bohuzel plod neobsahuje. V takovem pripade je zrejme revize na miste, protoze telo se chova jako tehotne a samovolne se nevycisti.
Saozrejme muzes pockat, ale nezivila bych v sobe nadeje na zazrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.10.15 21:53

No me se to zda take malo, ale dr rikal, ze pokud jsem zjistila podle tt 21.10, tak ze bych mela byt vic. Jsme s pritelem zklamani. Uz jsme se tesili na prvni miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
20.10.15 21:53

Zkus si zajit jako samoplatce znovu na hCG. Kazde 2 dny by se hodnota mela zdvojnasobit, tak si to zkus spocitat a uvidis. Kdyz to bude ok, tak na revizi rozhodne nespechej. Pokzd bude malo, tak se asi neda nic moc delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.10.15 21:54
@andelka83 píše:
Já bych ještě počkala, aspoň týden. Tehu může být mladší. Na začátku 6 TT u mě byla vidět dutinka a nic. Čekali jsme 14 dní a pak už bylo.

Píše, že je podle MS 9tt, ale dle UTZ vypadá teprve na 6tt, takže to by musela mít jedině hodně dlouhé cykly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
20.10.15 21:55

Ja prave byla v nemocnici na utz, no poprve mi nebrali krev a po druhe to bylo tech 6000hcg dnes mi bral znova a to se dozvim az v den potratu. Jo mam napsano v papirech ze to ma byt anembryola. Ale cetla jsem hodne diskuzi ze se prcek ukazal az v 8tt:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.10.15 21:55

@Iveta.09 rozhodněbych počkala 14 dní jestli to neodejde samo a pak bych šla na revizi. Revize takhle na začátku je zbytečné riziko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.10.15 21:56
@Iveta.09 píše:
No me se to zda take malo, ale dr rikal, ze pokud jsem zjistila podle tt 21.10, tak ze bych mela byt vic. Jsme s pritelem zklamani. Uz jsme se tesili na prvni miminko.

A jak máš dlouhé cykly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.10.15 21:58
@annaei píše:
@Iveta.09 rozhodněbych počkala 14 dní jestli to neodejde samo a pak bych šla na revizi. Revize takhle na začátku je zbytečné riziko

Nejít na revizi může jen opravdu silný člověk. Píšu z vlastní zkušenosti. Je to velmi těžké jak psychicky, tak fyzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
20.10.15 21:58
@histep píše:
Zkus si zajit jako samoplatce znovu na hCG. Kazde 2 dny by se hodnota mela zdvojnasobit, tak si to zkus spocitat a uvidis. Kdyz to bude ok, tak na revizi rozhodne nespechej. Pokzd bude malo, tak se asi neda nic moc delat.

Jenom pozor, že u anembryoly může hcg růst ukázkově a bohužel to není k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí