Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Víš kdy přesně byla ovulace? Pokud nee, tak mohla být klidně posunuta. Srdíčko bývá cca v 7tt. Ale měření je klidně +-i týden, jak je to malinké, tak maličký kousek vedle a už ke z toho blbost ![]()
Mohlas klidne otehotnet pozdeji a je to mladsi, no…drzim palecky
@sarink to nevim, takze myslis, ze je nadeje, ze to bude ok? nevim jestli rozumim dobre lekarske zprave, ale pise tam o embryu 4,4 mm, coz se mi zda hodne malo, na to, ze uz bije srdicko ![]()
Proto já jsem byla s oběma dětmi na gyndě až ve 12.tt. To už je přece jenom trochu jistota, že těhotenství se zahnízdilo, tak jak mělo a probíhá, tak jak má, protože kdyby to tak nebylo, dávno by odešlo s menstruací ![]()
@krtek7489 takze to znamena, ze jeste klidne muze prijit ms a s tim zanik tehu? ![]()
@krtek7489 píše:
Proto já jsem byla s oběma dětmi na gyndě až ve 12.tt. To už je přece jenom trochu jistota, že těhotenství se zahnízdilo, tak jak mělo a probíhá, tak jak má, protože kdyby to tak nebylo, dávno by odešlo s menstruací
No to je tedy pěkná hloupost. Jako že když se těhotenství podělá třeba v 10 tt, tak odejde s menstruací, jo? S kterou? S tou co tou dobou už dva měsíce nechodí?
Já jsem měla 6+5, 5,7mm. Vem si, jaká je vzdálenost 2mm zanedbatelná. Klidně fakt mohla kliknout o milimetr vedle, do toho ovulka třeba o 5 dní později a je to ![]()
Ještě neplaš, uvidíš co z toho bude ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvam se za anonym, ale nechci, aby tohle nekdo znamy zatim vedel.Dnes jsem byla poprve u dr od pozitivnich testu a posledni ms (25.8) a jsem z toho nestastna. tehotna jsem, srdicko tluce, ale dr se nezdal utz, ze je to malinky na to, v kolikatym jsem tydnu. vzali mi krev na hcg, to se dozvim za tyden na dalsi ko.Dr rikal, ze mi nemuze rict, co bude dal, ze by to bylo neprofesionalni.ve zprave stoji, ze jsem seznamena s nejistym osudem gravidity.Mate nektera podobnou zkusenost s tim, ze vse bylo v poradku? Dekuju vsem, jsem zoufala
Pokud srdíčko bije, je všechno v naprostém pořádku. Jediné, co může plodu být, je jiné stáří než to podle poslední menstruace. To jsem měla i já - byl mladší o týden.
V tomhle „věku“ se nedá poznat vůbec nic ohledně zdraví plodu, buď v klidu a nestresuj se - srdíčko je to jediné podstatné. ![]()
@sunshinegirl Přesně tak. Celá třetina všech těhotenství končí samovolným potratem v prvním trimestru. Pravda, nejčastěji do 8.tt.,ale zkrátka do 12.tt. to není nic neobvyklého. Každé třeti těhotenství končí časným potratem do 12.tt.
@Anonymní píše:
@krtek7489 takze to znamena, ze jeste klidne muze prijit ms a s tim zanik tehu?
Bohužel ano. Ale není to nic vzácného nebo neobvyklého. Proto se ani průkazka v takhle časném stadiu nevystavuje. Protože v 8.tt. není jistého vůbec nic. Ale každopádně držím palce, at je vše ok ![]()
Ahoj naposledy když jsem byla v 8+0 na gynde, boban měl 1,56cm.Jak říkají holky
tluče a třeba to dožene:nevim: moc držím palce!
@krtek7489
jo, obecne se rika, ze do konce prvniho trimestru je vse nejiste. proto to vetsina lidi oznamuje az po 3m. ale zas nejit do konce prvniho trimestru k lekari mi taky neprijde njelepsi napad. protoze zas nektere veci je lepe resit driv nez pozdeji…
a pak ja treba chtela prvosemestralni screening a na ten jsem sla na krev uz v 10tt. muj doktor objednaval na ten 8tt. prijde mi zbytecne chodit v 5tt, ale zas do 12 bych necekala ![]()
V prvním těhotenství mě málem hnali na revizi, nejdřív že určitě mimoděložní, pak že je malé…dceři je teď skoro 8, tak nevěš hlavu, ovulace mohla proběhnout později, mně tehdy došla až někdy snad 25.den cyklu a krapet jim to zamotalo tabulky
Držím palce
Důležité je, že tluče ![]()
@krtek7489 píše:
@sunshinegirl Přesně tak. Celá třetina všech těhotenství končí samovolným potratem v prvním trimestru. Pravda, nejčastěji do 8.tt.,ale zkrátka do 12.tt. to není nic neobvyklého. Každé třeti těhotenství končí časným potratem do 12.tt.
Aha, takže dle tebe, když to neodejde z těla, tak je to automaticky v pořádku? Chápu to správně?
Ahoj, omlouvam se za anonym, ale nechci, aby tohle nekdo znamy zatim vedel.Dnes jsem byla poprve u dr od pozitivnich testu a posledni ms (25.8) a jsem z toho nestastna. tehotna jsem, srdicko tluce, ale dr se nezdal utz, ze je to malinky na to, v kolikatym jsem tydnu. vzali mi krev na hcg, to se dozvim za tyden na dalsi ko.Dr rikal, ze mi nemuze rict, co bude dal, ze by to bylo neprofesionalni.ve zprave stoji, ze jsem seznamena s nejistym osudem gravidity.Mate nektera podobnou zkusenost s tim, ze vse bylo v poradku? Dekuju vsem, jsem zoufala