Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V těchto dnech ubíhá sedm let od chvíle, kdy odešla malá Milenka mezi anděly. Příběh její a celé jejich rodiny je nejspíš znám mnohým z vás (k přečtení například na webu dlouhá cesta). Prosím o vzpomínku, zapálení svíčky a myšlenku (nejen) pro Milenčinu maminku.
Děkuji…
Svíčka už dnes u nás hoří za andílka kamarádky Tobiáška (je to rok) a tak bude ten plamínek i pro Milenku.
Pokud věříš v nebe - věřím, že děti jednou své rodiče poznají.
http://www.karaoketexty.cz/…-heaven-4607
Zpěvákovi této písničky trvalo 13 let, než se smířil se smrtí syna..
U nás svíčka hoří téměř každý den
před 2 měsíci nám odešla taky beruška do nebíčka. Dnes bude hořet i za Milenku, Tobiáška a všechny dětičky co nemohou být se svojí rodinou tady dole ![]()
@swiftily - mě kdyby tu svíčka hořela každý den, tak mi asi chytnou kočičáci.. nicméně není den, kdy bych si nevzpomněla na mého andílka..
@Králičice
Taky máme kočičky ale svíček si díky bohu nevšímají
Nejenom za Milenku, ale za všechny děti, které odešly. Ten web Dlouhá cesta, mě skoro dostal na kolena. Ještě, že jsem doma sama - brečím. Když zemře děda nebo babička, je to moc smutné, ale je to přirozený koloběh života. Ale když umře dítě, myslím, že to nikdy nikdo nevysvětlí. Nevyjádřím to slovy, je to mix různých pocitů - přes žal, smutek, vděčnost za zdravou dceru, výčitky, že se někdy rouhám, když mi leze na nervy a že její zdraví beru jako samozřejmost, ale i pozitivní pocit z těch rodičů. I když tam psali zdrcení žalem, jako by z nich vyzařovalo „něco“, něco jako potěcha, něha, láska, pokora (pozitivní). No, setřu slzy, ať mě tu tak nenajde manžel s dcerou a děkuju za výzvu k zastavení v předvánočním šrumu a k připomenutí, svíčku a vzpomínku dětem věnuju.
@swiftily - to jen já mám takové paka
Ale víš co? Stejně by bylo nejlepší, kdyby nebyl důvod ji zapalovat..Vím, že se to nemá říkat, ale upřímnou soustrast ![]()
@Králičice Alespoň tě kočičáci rozesmějí někdy. Naše jedna je srab ta je celý den zalezlá pod skříní a druhý je lenoch co jen spí v pelíšku a občas si jde chytnout mouchu.
Díky.
@swiftily - u mě je to už přes rok, kdy můj měsíční syn odešel..a naštěstí mi nechal tady svojí sestřičku, která svůj boj vyhrála..
Zdravím, až nyní jsem si všimla této diskuse, děkuji zakladatelce a všem za vzpomínku na mojí Milenku, posílám videjko jako vzpomínku:
http://www.youtube.com/watch?…
Četla jsem příběh a je těžké cokoliv napsat, aby to nevyznělo jako klišé. Snad jen - přeju hodně štěstí a zdraví celé vaší rodině - ať už je všechno zlé za vámi. Milenka byla úžasná holčička.