Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj chtěl sem se zeptat jak tos dítětem máte vy.my stále nekde sme, kde se co šustne kde je nějaká akce, nějaké divadýlko tam jdus dcerou. v létě také, jdus ním na člun, jezdíme po výletech, chodíme do bazénu atd.Ted jsou vánocetakze kde je nějaký předvánoční program tak tam jdeme.Je to normální?
Jak to máte vy? ![]()
@TomPitlik
no záleží jestli to baví i dceru nebo jen tebe
to byl vtip
my takový akční nejsme ani náhodou, ale když byla starší menší tak jsme taky docela často vymetali různé akce
teda kromě těch „hlučných“, dcerka od malička měla paniku z příliš hlučného prostředí a davů lidí. Takže spíš kina, hřiště, bazén, aquaparky, výlety, kluziště, inline atd.
Teď bohužel nestíhačka při malém, ale snad se to popraví, když trošku povyroste
A dcera už si dělá program sama (je jí 11) ![]()
Já tedy doufám že to baví oba:-)Jelikož je dcerka trošku živější tak s ní prostě ven musím:-)taky se stane že se jí někam nechce, ale co doma. Každý den zase někam nelezem, ale snažím se s ní něco dělat. třeba v létě převládalo kolo na hřišti o občas někam, jenže co ted v zimě když není sníh ![]()
Pokud si malá nestěžuje že je toho mac tak je to bezvadné, jsou mamky co jsou s dětmi furt doma, já hlídám děti, a každou chvíli někam vyrážíme, nedávnu jsem s malým byla autobusem na vánočních trzích apod. ![]()
@TomPitlik tak to je paráda, když jí to baví. I maminka musí mít radost, že se tak věnuješ
My strašně rádi vyrážíme i teď společně všichni 4, takže když už, tak jedině o víkendu:)
Však jo. Třeba sestra ma syna stejně starého jako je má dcera tedy skoro 4 roky a ty mu stále pouštéjí doma pohádky…což o to my taky, ale on to má puštěné celý den. Nedávno sem mu koupil v ikee na příkaz rodiču i křeslo k televizi.
Já s ní 2krát ven jdu. Když tedy není ve školce jako třeba ted.
Neila o víkendu na výlet někam pryč? Když máte ve městě neco jako ted před vánoci třeba zpíváni koled a tak to nejdete? To žena je s toho občas i neštastná:-)že sem moc akční, ale já doma nevydržím a holka by to tu zbourala:-)
@TomPitlik bydlíme kousek od Prahy, tady není vůbec nic, ani silnice na pořádnou procházku, o kultuře nebo sportu nemůže být vůbec řeč
Já miluji Prahu, takže když bylo lepší počasí to jsme pořád o víkendu trajdili, teď míň. Malý z toho ještě nic nemá a já se leda tak spotím jak blázen než ho oblíknu a všechno narvu do auta
Takže si spíš promyslíme kam a jestli vůbec a pak vyrazíme
A ty koledy a tak, to je zrovna věc, která nás nějak nebere, ale svítící stromečky si určitě ještě pojedeme mrknout ![]()
Já zase tohle vymetání všeho co se šustne, jen abych tam byla nesnáším ![]()
Chodíme jen tam, kde nás opravdu něco zajímá a raději si naplánujeme výlet, kam se chceme podívat všichni.
Ale já jsem asi mimo nějakej záběr, protože nesnáším i dětské herničky a podobná místa, kde se shlukují jisté typy matek ![]()
Nesnáším hromadné akce, hlavně ty pro děti, pořád tam někdo řve, pobíhá a ječí, hlavně teda ty děti
Taky tam je velká koncentrace matek a to mi nedělá dobře, ty jejich moudra a tak, ne že by to říkaly mě ale slyším to
MC jsem byla za asi 4 roky 3× a další návštěvu plánuji až s vnoučetem asi s pátým
, potřebuju se z toho dostat
takže na akce chodím fakt minimálně tak 2× roka, prostě mi vadí hovadské chování lidí, neberou ohledy na nikoho, vylízané matky s kočárky jedou přes mrtvoly, hlavně aby oni byli ve předu a když je něco zadarmo jde o život, ať už se jedná o papírový pohled nebo něco sladkého.
@TomPitlik užasné že se tak nádherně věnuješ dceři
dcerka bude mít na co vzpomínat až si začne něco pamatovat ![]()
@lyrica píše:
Já zase tohle vymetání všeho co se šustne, jen abych tam byla nesnáším
Chodíme jen tam, kde nás opravdu něco zajímá a raději si naplánujeme výlet, kam se chceme podívat všichni.Ale já jsem asi mimo nějakej záběr, protože nesnáším i dětské herničky a podobná místa, kde se shlukují jisté typy matek
To zase já nééé hlavně abych tam byl:-)))samozřejmě musím rozpoznat zda se nám to bude líbit.-))
@TomPitlik no já znám právě samé typy jako,,musímtamzakaždoucenubejt,,
A pak se tam tlačej, ulopocené, naštvané matky, naráží do sebe s kočárkama. Děti brečí, protože je to absolutně nezajímá..hlavně že viděli z dálky Coca Cola kamion
![]()
@K-Black píše:
Nesnáším hromadné akce, hlavně ty pro děti, pořád tam někdo řve, pobíhá a ječí, hlavně teda ty dětiTaky tam je velká koncentrace matek a to mi nedělá dobře, ty jejich moudra a tak, ne že by to říkaly mě ale slyším to
MC jsem byla za asi 4 roky 3× a další návštěvu plánuji až s vnoučetem asi s pátým
, potřebuju se z toho dostat
takže na akce chodím fakt minimálně tak 2× roka, prostě mi vadí hovadské chování lidí, neberou ohledy na nikoho, vylízané matky s kočárky jedou přes mrtvoly, hlavně aby oni byli ve předu a když je něco zadarmo jde o život, ať už se jedná o papírový pohled nebo něco sladkého.
To samé. Nechodím tam abych měl třeba neco zadarmo, co chci si koupím peníze mám:-)Jde mi jen o to aby dcera měla hezké detsví a na co vzpomínat. Nedávno sme šli vánoční zvonkový pruvod kde se jen šlo a nedávalo se nic zadarmo amluvila o tom dcerka 3 dny:-)