Pokladní - zkušenosti

5421
18.12.13 12:09

Pokladí - zkušenosti

Ahoj holky, zažádala jsem o práci v Tesco a nabídli mi pokladní a vybalování zboží, nemáte zkušenost?
Hlavně jestli je u pokladny nějáký „taháčky“ na pečiva a jak je to náročné a třeba i placené. A jaká tam jsou popř. směny.. Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
451
18.12.13 12:13

Kdysi jsem dělala v Kauflandu a pečivo a ovoce se zeleninou mě děsí dodnes. Museli jsme se to učit zpaměti i když tam jsou ty nápovědy s fotkama. Pravidelně nás vrchní pokladní zkoušela. Byl to stres, ale třeba je to v Tescu lepší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.13 12:16

@Katie So mají na pokladně fotku a u toho kód. Časem si zvykneš, první šichty jsou asi o nervy, ale pak to jde. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5421
18.12.13 12:19

@martina.se Toho se právě nejvíc bojím, nejsem zvyklá, já si většinou jen sedávala na prdeli, ale bohužel práce není, tak zkouším tohle, tak uvidím no :lol: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
18.12.13 12:23

Já dělám v lídlu, kody se během dvou týdnů naučíš, největší nervák jsou ti lidi co di vymrčujou, ale v tescu když chodím nakupovat tak je to vklidu, paní než to namarkuje, stojím tam par minut, tam mají na to čas, v lídlu musíme valit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.12.13 12:28
@Katie So píše:
@martina.se Toho se právě nejvíc bojím, nejsem zvyklá, já si většinou jen sedávala na prdeli, ale bohužel práce není, tak zkouším tohle, tak uvidím no :lol: :jazyk:

lepší jak nic. Po pár šichtách si fakt zvykneš. Začátek je nejhorší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
18.12.13 12:38

Já jsem pracovala na pokladně v Ternu. Práce mě moc bavila. Kódy pečiva si zapamatuješ, pořád se to opakuje a lidi kupují pořád to stejné. Pro mě byl největší strašák manko. Ale za těch 5 let, co jsem tu pokladní dělala, jsem žádné velké manko neměla. A pak jsem měla ještě jednoho strašáka, a to byl kontrolní nákup. Takže když tak si nechávej všecko dávat na pás, a nebo když má někdo přepravku piva nebo balíky vod nebo něco velkého ve vozíku, a nechce to dát na pás, tak alespoň nazvednout. Přeju hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.12.13 12:54

AHoj, já chodila do Tesca na brigády na pokladnu. Nejčastější kódy typu chleba a rohlíky se naučíš během, pár hodin, na jiné jsem si psala zjednodušené kódy a pak tam je ten sešitek s kódy u každé pokladny. Neboj, to si zajedeš, při nejhorším jsem se ptala sousední pokladní. Jo a určitě je lepší se na začátku kouknout v pekárně co je co, některé jsou dost podobné a lidi většinou řeknou jen cenu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.12.13 13:45

Taky jsem tam chodila na jen na brigády (v Brně), určitě mě z kódů nikdy nikdo nezkoušel. Ta rada si prohlédnout jak vypadá pečivo je na místě, některé druhy si byly fakt podobné a když je sama nekupuješ tak je těžké je poznat (podle fotek v sešitě s kódy jsem si nebyla jistá). Kdysi to bylo jednodušší když se nevážila zelenina na pokladně, myslím tím, že nebylo tolik kódů k zapamatování (taky vše v sešitě). Ale nejčastěji kupované pečivo, ovoce a zeleninu si zapamatuješ opravdu brzy, z toho nemusíš mít strach. Mě to docela bavilo, a utíkalo mi to taky rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
19.8.15 20:17

Obnovuji diskusi, moje zkusenosti s praci v nadnarodnim retezci na kase byly hrozne. Delala jsem to jako brigadu pri skole, abych si vydelala penize na cestu do zahranici, a nikdy bych to nesla delat znovu.

Nevadila mi ta prace samotna, ale jak jsem psala, podminky pro ni a lide nade mnou. K brigadnicim, specialne studentkam, se chovali STRASNE. Navic odmena byla opravdu tristni, delala jsem 12 h a moje kasa udelala kolem 30-40 tisic, a ja dostala celych 500 kc :mrgreen: Nedivila bych se, kdybych obcas ze sna vykrikovala kody kaiserek a pomerancu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
19.8.15 20:26

Taky jsem dělala na pokladně, hned v několika řetězcích :) začínala jsem v Bille, hned po škole. tenkrát 14-ti hodinové směny, krátkej/dlouhej týden. Plat byl ubohá almužna, ale jinak mě to bavilo moc, hlavně byl fajn kolektiv.
Pak časem v Kauflandu, brigádně. Peníze mizerný, vedení šílený, kolektiv nic moc, krutě mě to nebavilo, směny se táhly, hrůza. Doma jsem pak měla tiky a slyšela jsem věčný „pípání“ pokladny. :lol: O tom, e jít pak na nákup do kauflandu, i když už jsem tam nepracovala, byl taky očistec, hlavně, když na kase seděla nějaká nová brigádnice a honem nevěděla kód, a já, než abych čekala, až ho najde, jsem jí radila :D Koukali na mě jako na trotla :D A v neposlední řadě se mi do paměti zapsalo kauflanďácký šílený heslo - je všechno v pořádku? Tohle jsem pak jednou nechtěně použila v Albertu, když jsem platila. prodavačka mi vracelapeníze a já automaticky říkám: děkujeme, bylo všechno v pořádku? :mrgreen: V „zadku“ bych se viděla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
19.8.15 20:38

@dandysek :mrgreen:

Já si při rodičáku přivydělávám jako brigádník na pokladně. Peníze jsou úměrné času, co tam strávím. Jsem tak skoro už rok a půl a ještě setrvám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.15 20:39

@dandysek Já jsem na střední dělala servírku v kavárně, pak jsem při vystupování z vlaku na celý kupé pronesla : „Děkujeme, přijďte zas!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
19.8.15 20:43

Já jsem dělala v Bille, jako brigádnice. Vydělala jsem si slušný peníze, protože brigádníci(studenti) jsou zproštění zdaňování platu, takže jsem si vydělala více, než ti, co tam byli na stálo..
Jináč dělala jsem 13ctky..Měla jsem to jako pokladní a vybalování zboží..Když bylo málo lidí nechala se třeba jen jedna pokladna otevřená, ostatní šli vybalovat zboží, což mě osobně bavilo více..
Kódy na pečivo jsem se naučila za chvíli..Mě spíše štvali nepříjemní zákazníci, kteří strašně spěchali, byli protivní a podobně…
Jináč, kdybych neměla nic lepšího, tak bych do toho taky šla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
19.8.15 20:43

@jennachvili jo, je to asi pracovní degenerace :D
Momentálně si brigádně přivydělávám ve výrobě plastů do aut atd a taky z toho mám deformaci. Koupit si v obchodě „blbej nočník“ pro dítě je kumšt, přistihla jsem se, že hledám, zda nemá ostré hrany, je správně dolitý tvar a kde je „vtok“, aby se o to dítě nepíchlo :D

@kve-tinka ona práce na pokladně není špatná, jen myslím, že je to o kolektivu a o vedení, co má člověk nad sebou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová