Bratr (23 let) fetuje trávu a pervitin

Anonymní
16.12.13 14:17

Bratr fetuje

Ahoj holky,
včera jsme s partenerem zjistili, že bratr bere drogy. Už dlouho víme, že hodně kouří trávu (to ví i rodiče), ale partner u něj našel nádobíčko na pervitin (nejspíš).
Co v takové situaci dělat? Chlap je vytočený, prý na něj zavolá policajty a nebo mu rozbije hubu, vím že to není řešení.
Do práce chodí, bydlí u rodičů, drogy bere s přítelkyní. Jo a je mu 23.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
16.12.13 14:21

Nic… bohužel je dospělý a nějaká léčebna nebo detox, na to jste krátký. To by musel chtít sám. Jedině fakt na něj zavolat policajty a vytrestat ho. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
16.12.13 14:22

Podle me nenadelas nic dokud sam nebude chtit… Vim ze zkusenosti ve vlastnim okoli. Dokud pracuje je to jeste dobry. Kdyby byly drogy dulezitejsi nez rodina a prace, tak potom uz pomuze jen dostat se na samo dno a od nej se odrazit. Asi to nezni moc pozitivne, ale bohuzel je to tak - mam to vypozorovano na nekolika pratelich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
16.12.13 14:25

At mu tu hubu rozbije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
16.12.13 14:29

Nic. Je to dospělej člověk a jeho život. Rozbitá huba podle mě nic nevyřeší. Jestli chce fetovat, stejně bude.

• Citovat
  • Upravit
4476
16.12.13 14:38
@Hr4sek22 píše:
Nic. Je to dospělej člověk a jeho život. Rozbitá huba podle mě nic nevyřeší. Jestli chce fetovat, stejně bude.

No a kdyby to byl TVUJ bracha, tak co bys delala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
16.12.13 14:42

Nevím, co by s tím udělala policie. Braní drog u nás není trestné. Takže tady by policie byla prd platná :(
Je to blbé, no. Sama mám v okolí obdobný případ a taky nikdo neví, co s tím :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
16.12.13 14:46

@74paja Řekla bych mu, že o tom vím a zeptala bych se ho narovinu jak to má. Jestli si dávají s přítelkyní jen občas na akci nebo jestli si na tom frčí už i ve všední dny, v práci apod. Radit a dělat přednášky, to bych mohla, ale je dospělej a má svou hlavu. Ne každej skončí jak největší troska. Záleží na člověku, povaze.. a kde má hranici.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.13 14:47

Ahoj mam 4 bratry a jedou v tom taky. S toho jeden je bezdomovec, už byl i na léčení ale bohužel vždy bez výsledku. Pamatuji si jak to bylo fajn když jsme byli malý a brečím když vidím co se s nima stalo. Psala jsem na K centrum, řekli že pokud dotyčný nemá zájem s tím sám něco dělat mám smůlu. Ale chápu tu bezmoc jakou prožíváš :hug:

• Citovat
  • Upravit
27281
16.12.13 14:51
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
včera jsme s partenerem zjistili, že bratr bere drogy. Už dlouho víme, že hodně kouří trávu (to ví i rodiče), ale partner u něj našel nádobíčko na pervitin (nejspíš).
Co v takové situaci dělat? Chlap je vytočený, prý na něj zavolá policajty a nebo mu rozbije hubu, vím že to není řešení.
Do práce chodí, bydlí u rodičů, drogy bere s přítelkyní. Jo a je mu 23.

Fůůů, teď jsem si normálně myselela, že to píše známá :lol:
Máme s mužem kamaráda, který je na tom přesně tak jak ty píšeš a má taky sestru. Tak jsem si říkala, jestli se nejedná o něj, ale jemu už je teda 30 :roll:

Njn, hele neuděláš nic. Zbít ho rozhodně řešení není… Když ho budeš konfrontovat tak ti bude lhát. Že to nebere on, že to nádobíčko je někoho jiného nebo že si to u něj někdo jen na chvíli nechal. Možná se taky přizná, ale nikdy neřekne ralitu - sám ji neodhadne. Řekne ti, že v tom nelítá, že si dá jen občas, že závislej neni a blááá a blááá…

Tady je to marný… sama nevím co bych v takové situaci dělala… znám to z pozice „kamarádky“ toho kluka co to bere a s manželem jsme do něj již Xkrát mluvili horem dolem, ale fetuje dál… a co hůř! Tvrdí, že to neni nic hrozného, že jsou mnohem horší drogy, a že rozhodně neni žádnej feťák! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.12.13 15:04

Ze vlastni zkusenosti v rodine. Pokud je to pervitin, tak te ceka dlouhejch 10-12 let. Za dva, tri roky pujde, kvuli ztraceni veci v byte, bydlet jinam, bude se obcas stavovat na jidlo a pro veci. Dalsi 2-4 roky ho neuvidite a pak prvni odvykacka a pri trose stesti se z druhe dostane cistej. Za 10-12 let od ted, bratra vezmes domu, bude vymastenej, bude rad za podradnout praci a peri mu mohlo rozjet treba schizofrenii, takze se muze stat, ze ac cistej, vytahne na tebe ci mamku nuz. A treba se taky stane, ze dostane rozum a vykasle se na to ted. Ale ta sance je mala.. Hodne stesti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
16.12.13 15:20

Tak doufejte že dostane rozum dřív, než na tom bude závislý

• Citovat
  • Upravit
51
16.12.13 15:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.13 15:39

@Morc Ztrácení věcí už máme za sebou, dny kdy otec objížděl bazary v okolí a vykupoval rodinné šperky taky, tehdy to byly ale spíš automaty.

Jsem bezradná, přeci se nemůžu dívat na člověka, kterého miluju, jak se totálně ničí. Sestra jeho holky kvůli perníku skočila pod vlak a oni dva dopadnou stejně??

• Citovat
  • Upravit
72725
16.12.13 15:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Do práce chodí, bydlí u rodičů, drogy bere s přítelkyní. Jo a je mu 23.

vypakovat ho z bytu, odhlásit TP (jestli tam má) a nechat ho, ať se v tom vymachá sám. S tímto mu nikdo z vás nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová