Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako taky ségra bych poradila pomocnou ruku a trpělivost. Jako nezůčastněná zavřít, izolovat a ať se s tím popere. To ale bohužel nejde, nebo by musel udělat nějaký průser, aby ho sebrali.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
včera jsme s partenerem zjistili, že bratr bere drogy. Už dlouho víme, že hodně kouří trávu (to ví i rodiče), ale partner u něj našel nádobíčko na pervitin (nejspíš).
Co v takové situaci dělat? Chlap je vytočený, prý na něj zavolá policajty a nebo mu rozbije hubu, vím že to není řešení.
Do práce chodí, bydlí u rodičů, drogy bere s přítelkyní. Jo a je mu 23.
Nic nebylo pomuze pokud nebude sam chtit. Jeden pribuzny bral drogy pres deset let. Všichni mu snažili pomoci. Obcas se i léčil. Nakonec spáchal sebevraždu.
@K-Black píše:
nj, jsem blbá si pletu háčkování s vyšívánímomluvuju se
tak jsem to nemyslela
![]()
@K-Black píše:
ale myslelatě znám ne?
@aqau píše:
nekecej nesmysly. opakuješ stále to stejné a ani nedočteš úvodní přípsěvek.
Ja ti reknu, co se stane, kdyz „pomaha“ rodina. Bratr je uplne v klidu, ma kde spat, ma kde jist, ma kde su.at, ma kde krast, ma ho kdo satit. V praci za chvilku dostane vypoved. Ty jako rodic ci sourozenec zacnes resit veci typu, kam schovat penize, kam schovat kreditku, ukradene auto i s klicema, vykradene sklepy, vykradena auta v okoli, stiznosti sousedu, volani od policie, neustale budes na telefonu, kvuli zvysene chybovosti te muzou vyhodit z prace, budes premlouvat, prosit, brecet, povidat si a budes snazit se. Chodit do center, vsechno na h.vno. Ztratis nervy, penize a zname. Ziskas dluhy a neverohodnost.
Souhlasím s @martina.se .
Pokud se nedá domluvit na nějaké léčbě, což nejspíš nehrozí, tak ruce pryč od takového. Je plnoletý a tam není šance, že by ho mohl někdo dotáhnout do léčebny proti jeho vůli.
Když nebude chtít, tak bohužel.
Aby pak neprofetoval dobrácké rodině majetek a za čas tu zakladatelka založí diskuzi o exekuci.
Nic s tim neuděláš.. spíš vyhodit z bytu než začnou doma mizet věci ![]()
Clovek co je zavislej potrebuje pomoc… vim to sama… dokud na me vsichni srali tak jsem brala o to vic… az mi jednou pomohl kamarad a od te doby jsem uz vic jak 4roky cista… myslim si ze obcas tito lide potrebuji pomoc a podporu misto kopani do zadku ![]()
Zalezi tedy jak se k te pomoci stavi tito lide…
@Monny píše:
Clovek co je zavislej potrebuje pomoc… vim to sama… dokud na me vsichni srali tak jsem brala o to vic… az mi jednou pomohl kamarad a od te doby jsem uz vic jak 4roky cista… myslim si ze obcas tito lide potrebuji pomoc a podporu misto kopani do zadku
Zalezi tedy jak se k te pomoci stavi tito lide…
ale pokud on sám nechce, tak je marné pomáhat. Jasný - pomoct, když je třeba, ale nemůžeš někoho donutit. ![]()
Já s ním v jedné domácnosti nebydlím, ale stejně. Rodiče jsou slepí, nechtějí vidět. Pochybuju, že ho vyhodí, bojí se o něj, bojí se ostudy… On taky nevidí žádný probém. Přeci to má pod kontrolou.
@martina.se vsak jsem psala ze zalezi jak se k tomu postavi tito lide… ![]()
Kazdopadne pokud by slo o rodinu tak bych se snazila pomoct co nejvice by to slo… ihned nejaky DropIn ci neco takoveho… konzultace.. proste pomoct mu otevrit oci ![]()
Konkretnejsi rady budu vedet az nastoupim v zari na tu vejsku ![]()
Příspěvek upraven 16.12.13 v 17:06
@Anonymní píše:
Já s ním v jedné domácnosti nebydlím, ale stejně. Rodiče jsou slepí, nechtějí vidět. Pochybuju, že ho vyhodí, bojí se o něj, bojí se ostudy… On taky nevidí žádný probém. Přeci to má pod kontrolou.
ono to pro ně je těžké si to připustit, to chvilku trvá. Buď jim na blízku i s manželem ale nech to dozrát, do ničeho se nemontuj ![]()
nj, jsem blbá si pletu háčkování s vyšíváním
omluvuju se