7 měsíční jí méně a méně :/

Anonymní
26.1.20 23:00

7 měsíční jí méně a méně :/

Ahoj holky, jsem úplně bezradná. Jaký máte jídelníček v 7 měsících?
Malý od zavedení prikrmu takový.
7.00 - 90 kaše + 40 UM někdy 70 kaše + 50 UM Víc nechce..

10.30- masozelenina od 120 do 150 a dopíjí se vždy mlékem, dá od 170-190, spíš teda do těch 170, když sní 150 mléko ale nedávám..

13.15 - 90 až 110 UM, víc nechce a pije v polospanku, pak spí… když ne, tak i po tak malé dávce ublinkava (asi přejezený? :think: )..

16.15 - 130 presnidavky a 30 až 50 UM, občas taky ublinkne…

19.45 - UM 70 až 110,víc nechce, pak ve 22.00 poplakava dám mlicko s kasi (miluje to) nebo UM a vypije od 130 do 160…

Já nevím proc si dávky nenavysi, rano moc jist nechce, často i u jidel natahuje, chci mu ted davat trosku pozdeji, hlavne teda rano. Zkusim 7.45 kase s um, 10.15 activii, 13.15 obed, 17.00 presnidavku ve 20.00 mliko, no ale nevim kestli to pomuze, nevim jak mu to upravit, hlavne dr rikala, ze pokud nesni 150, mame dopijet mlikem, u vseho se šklebi, nebo natahne, zuby nema, jidlo si snižuje, sam se nehlasi (jen kolem tech 22.00) casto se i stava, ze po 3 hod. Ani nechce :/
Nejstarsi syn jedl pouze 4× denne protpze spal od 20.00 do 8 rana a ani by jich vic nestihl, vecer spinkal.. myslite ze mam zkusit taky po 4 hodinach.. ma 8.30, ted pribira tak 400 za mesic, dost se hybe, caj, vodu ani stavicky nechce.. asi proto, ze je plny. Bojim se ze prestane pribirat, sni za cely den od 750 do 830 max. Kdyz pil jen mliko jedl mnohem víc 8o
A o prikrmy nejeví zajem. Nevim teda jestli. krmit po 4 hodinach :think: :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1003
26.1.20 23:15

Mě mála v 7 měsících snědla sotva 90g masozeleniny a odpoledne 100g presnidavky. Ale ja kojila tak v tom urcite bude taky rozdil.
Ale i tak mi přijde že má hezky jidelnicek na 7 měsíců. Mě mála v roce vážila 8300 g a co vim tak taky probírala kolem těch 400g za měsíc.
Jestli ublinkava po jídel rozhodně bych mu nadávala větší porce. Jídlo bych mi dávala jak chce on, samozřejmě nenechala bych celý den bez jídla, třeba po těch 4 hodinách jak píšeš… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
26.1.20 23:26

Kojím ale jinak ji jen ani ne 100g oběd.. A pak tak 80g kase na večer… A nepřijde mi že by mlika z prsa vypil hafo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
26.1.20 23:42

Pokud jídlo nabízíte a nechce, tak je mimčo plný. Já kojím a někdy sní moc a někdy skoro nic ale jedno vím jistě - hlady NIKDO nad jídlem neumřel :srdce: A navíc můžou dělat paseku zuby. Tak klid :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
26.1.20 23:55

Nikdy jsem dítěti jídlo nevážila. Jí, kolik chce. Kojím, ale nemyslím si, že to má nějaký vliv na to, že jí dle chuti. Méně jí, když ho bolí růst zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
27.1.20 00:00

Vys*er se na doktorku… Hlavně mu nedávej sladký jist ani pít jen proto aby ti jedl. Raději s rozmyslem a s vyzivovymi hodnotami.. Žádný kukuřičný krupky a td. To nevadí že ji méně vybuduj mu dobrý základ. :palec: to že ti bude po pribinaku probírat bohužel uspokojí dr. ale je to špatně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22857
27.1.20 09:37

Já jsem kojila obě holky a nikdy jsem nic nevážila, kojila jsem podle potřeby, jak chtěly a jedly maličko, první začala ochutnávat v 7.měsíci, take plnou dávku/mističku snědla až třeba v roce :nevim: jogurt ten celý snědla, ale to jsme začli dávat až v 8.měsíci.
Druhá dcera mi třeba nejedla celý 8.měsíc, prostě zásek a jen se kojila..
Doktorku bych moc neposlouchala a řídila se potřebama dítěte. Sladkosti nedávej určitě.
Vaříš nebo kupuješ? Vařená strava je chutnější, taky konzistence, může vadit moc husté jídlo, co polévky ze zeleniny, domácí řidší kaše na snídani s ovocem?
Ale mě příjde, že baští dost..jinak po jídle jsem jesště dokojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 10:09

@lucynka25 on se právě vůbec nehlásí. Ráno ani nechtěl a to jsem mu to posunula o půl hodiny. Vstával v 6 ale když vstane tak nechce vůbec. Snědl jen 70 kase a 30 mlíka 8o jemu celkově trvá než si na nové jídlo zvykne, vždycky tak měsíc natahuje a pak to jí hezky. Po těch 3 hodinách ale nechce, prská to, občas natáhne, tak mu to vezmu a dokrmim um.
Dnes zkouším po 4 hodinách, nechtěl ani ráno :?
Doktorka právě ať jí po těch 3 hodinách, ale ja se bojím, že mu to jídlo zhnusim a zasekne se úplně. :roll:
Neprislazuji mu nic, na noc ma to mlicko s kasi. Jenomže tím, že nechce rano tak mu nevyjdou 2 svacinky (jogurt a presnidavka), je to boj. Zavidim maminkam, které mají jedlíky.. jemu ani nic moc nechutná :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 10:11

Holky a vy jste dokrmovaly když snedly děti málo? Myslim mlikem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 10:14

@Venesí nene sladké nedávám, ani pribinaky, zatim měl par lzicek activie, sklebil se, natáhl tak jsem mu to nedala. Ráno nechtěl, snědl málo tak zkusím teda za ty 4 hodiny (no, za necelé) kez by se rozjedl, asi je po těch prikrmech plny a po 3 hodinach nechce nebo sni malo a stejne ublinkava :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 10:16

@AlcaBa jojo, nabízím a nechce. Ráno jsem mu to posunula a snedl jeste min nez kdyz jedl v 7 :? Dnes teda zkusim po 4 hodinach a treba pojí víc a nebude ublinkavat a natahovat 8o

• Citovat
  • Upravit
22857
27.1.20 10:18

Pribinak až od 1 roku, má moc bílkovin, na to pozor
Já jsem dokojila vždy po jídle.

A určitě nenutit, nebo se zasekne uplne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 10:33

@lucynka25 no právě a on mi po těch 3 nechce, natahuje :/ snad se rozji, i tak bue mit 5 davek, rano asi nechce protože mi ve 22.00 vypije 160 :think: lepší by bylo kdyby jedl pres den tech 5 a poaledni jidlo treba ve 20.00 tak by mu do rána i vyhladlo :think: zatím není protivný nic, a to uz by dostal masozeleninu, na to že rano snedl malo :roll:

• Citovat
  • Upravit
22857
27.1.20 10:52

A jak vlastně přibývá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
27.1.20 10:58

Malá má teda 6 měsíců a kousek. Ale máme to tak že cca v 8h vypije 210ml UM, potom cca 11:30 nějakou zeleninu buď s masem nebo bez toho sní plnou misku zapijte trochou čisté vody, potom má cca okolo 15h 180ml UM, potom kolem 17:30 dostane kaši a pak já spaní kolem 20h dostane zase UM 150-200ml záleží jak kdy. Sama mi už pak odstrci flašku že iu nechce. No a pak mi celou noc spí takže pak zase začínáme v 8h mlékem :) mne prostě přijde že si vždy sama tak řekne, nic nevážim co se týče jídla a kaše. Udělám od oka a ona pak už sama zavře pusu že nechce. Každopádně pokud pribira tak bych to neřešila dávej mu kolik chce. Kdyt se to může změnit. Mně přijde že malá taky jednou sni tak, podruhé jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí