Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky prosím o radu, máme doma 7 měsíční holčičku, která se v noci neustále budí. Chodí spinkat okolo 19:30 pak se budí okolo 23 hodiny to se dožaduje prsu, pije asi dvě minuty a usne. Potom se vzbudí okolo 2:30 s tím, že už je vyspinkana. Je vzhůru tak do 4 a pak spí do 5:30. Přes den už spinká jenom 2,5 hodiny po obědě. Máte nějaké rady jak ji naučit spinkat celou noc?
Myslim že je to úplně normální. ale jestli ti někdo poradí, jak naučit spát dítě celou noc, tak se ráda přiučim:)
jediná rada je, že se snaž mezi tou druhou a čtvrtou zachovávat noc - nerozsvěcet, šeptat, pokud možno moc nenosit, hlavně né ve světle…
@Rybova To spí pekne.
I se koji, úžasné.
Pokud se díte v noci budí, je to možna na curani.
Takto to měla mladší.
Přesně v tyto časy curala. ![]()
Je bezplenkovana.
@Rybova nijak, spí pěkně
buď ráda, že se nebudí co pár minut. spíš mi přijde málo to spaní přes den, to třeba u nás pořád nehrozí ![]()
Moje dcera se v noci budí každé dvě hodiny, chodí spát také v půl osmé a někdy mívá „krizi“ okolo druhé nebo čtvrté ranní hodiny. Prostě se vzbudí a je vyspaná, neusne už ani u prsa. Nerozsvěcím, nemluvím na ní a dělám že spím
Když jí dáš kousek prášku na spaní nic se nestane a alespon bude v klidu spat ![]()
@Chlupatice píše:
Když jí dáš kousek prášku na spaní nic se nestane a alespon bude v klidu spat
Já znám paní, která dětem dávala odvar z makovic ![]()
@Rybova Kluk teď chodí spát ve 20:30 h, budí se kolem půlnoci na kojení, pak ve 3 h, to by možná i vstával, ale šoupnu si ho po nakojení k sobě do postele a za chvíli spí. Vstává v 6:30 h.
@Bubiii Hm, to je zajímavé s tím čůráním. Na bezplenkovku jsem si netroufla, ale asi na tom něco bude.
Taky myslim, ze ti spi docela dobre. Dcera v tomto veku vstavala co hodinu az hodinu a pul. Musela jsem pouzit estivillovu metodu, uz jsem to fyzicky nezvladala a malem ji i vycerpanim upustila. Jinak v prubehu noci bych tvrde drzela nocni rezim, nehrala si, nerozsvecovala atd. Ono se to upravi.
Můj syn,8,5mesice se budí tak 6-10×za noc a večer po dvaceti minutách, i méně, pokud u něj nelezim.tve Mimi spi docela dobře tedy.
@Rybova tyjo, to spí hezky- dcerka se asi od půl roku do roka budila 8×- 12 za noc pak se to trochu zlepšilo- ted jsou jí 2 a stejně se ještě budí 1×-2×
@Chlupatice píše:
Když jí dáš kousek prášku na spaní nic se nestane a alespon bude v klidu spat
to je vtip žejo ![]()
@forstella píše:
to je vtip žejo
KOUSEK!!! ne celej prasek!!! proc vtip teda ![]()