Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já už fakt nevím, je normální že všichni v mém okolí chodí ven když jejich děti jsou nemocný? Se synem jsme doma v bytě a moc by chtěl jít ven tak nevím… Jak dlouho u vás trvala 7 nemoc? Je to na palici doma. Nebo to jsem jen taková já že s nemocnym dítkem seidm doma? Kamarádka šla normálně ke svojí tchýni na grilování prý že nesmí jen na slunko jim řekl doktor
Dcera má právě herpetickou angínu a na víkend jsme byli u babičky a dědy. Bolesti má tak jako tak, horečky už ustoupily před pár dny. Samozřejmě jsme to dopředu dohodli a řekli si, co a jak. Pokud dítě nemá horečky, sedět doma nebudu a klidně ho vezmu v kočárku ven. Ne do uzavřených prostor nebo mezi jiné děti, samozřejmě.
@Hellpetra sedma nemoc je vysoce nakazliva, chytnou to i dospělí. Ja to mela s 3letymi dvojcaty před 2 tydny, tyden jsme byli doma, 3-6 dni jsou infekční. Pak se ma cekat, az nebudou mit pupinky. My jsme byli skoro 10 dni doma.
Ja bych šla ven normálně, chodím pořád, když nemají zrovna horečky, i s tou sedmou nemoci sme byli venku, akorát je to infekční, takže ne nikam mezi další lidi, ale jít se projít někam kousek od civilizace klidně.
Dobrý den maminky. Chci se zeptat na 7mou nemoc. Dcera jí asi má. Nejdřív jsem myslela, že má neštovice ale pupínky měla jen u kolen na prstech HKK a DKK a na kotníkách. Jeden lékař řekl štípance což je blbost a druhý 7má nemoc. Má někdo zkušenost? Děkuji
@kent5 nevim, syn ma ty puchyrky jine a spis na chodidlech jako na ploskach, na rukou par a spustu v puse. Ted teda uz to po 6 dnech vcelku mizi.
@kent5 takhle to tedy u nás nevypadá, jsou menší áje do toho i osypana. Tohle bych viděla spíš na to postipani. Ale určitě to říct nemůžu. Má teplotu? A co v pusince?
V patek mela 38.5 az 39 TT nesla dolu az v noci lepsi do toho 13× zvracela jen vodu bez prujmu kasel a ryma a trochu bolest v krku. TT byla i v sobotu hen zvysena 37.5 a kasel ma do ted s rymou jinak je ok. Ale misto po stipnuti tam nema nesvedi ji to nic. Tak nevim no uz. Ted jde o to jestli tohle chytne mladsi segra nebo ne
@kent5 syn to mel jako takove cervene male flicky, tohle vypada jinak, ale taky mi to nepripada jako stipnuti, hlavne s tema teplotama uz je to takove podezrele…
tak snad na to prijdete a uz to bude lepsi ![]()
Takto vypadá u nás. Ale ty teploty a zvracení je divné. U každýho to ale může vypadat jinak. A ve vlaskach nemá nic?
No snad jo. Opet chytne neco kdyz je vikend a svatky
. Klasika. Ted jsem ji byla zkontrolovat a na patickach a na dlanich uz ma cervene flicky a pupinky tak to asi ta sedma bude. Chudaci deticky to je desny.
@Hellpetra tak takhle to právě vypadá na prstech u nohy a na malíčku u ruky. Pak má dva ohromný natekly vodou a zarudlé. A teď jsem na ni koukala a začíná to jako vašemu děťátku na te paticce a na dlaních trošičku. Takže to asi fakt bude ta sedmá. Ale je divný že ji to začne jedním pupinkem nalitym vodou na straně palce a druhy den všude po kolenou a pak plizive po malých pupinkach na prstech. No bezva a za 3 tejdny ji z toho slezou nehty chudáci děti.
@Hellpetra ten mela v únoru v polovině. To už je dlouho na post covid syndrom