Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj ![]()
Mám na vás dotaz. Mé potíže začali asi před 4 dny, neskutečná bolest zad, kloubů a svalů. Večer následovaly 38 horečky a malátnost. Přidala se bolest v krku při polykání. Den poté jsem se probudila s extrémně svědivými pupínky na rukou. Horečky pokračovali. Další den, tedy už 3 den od prvních potížích horečky úplně ustoupily, ale pupínky se mi dostaly po celých dlaních i mezi prsty na nohou.
Přikládám foto
. Všechno mi to sedí na 7.nemoc, a tak sem jdu s dotazem zda tu někdo z dospělých už prošel tím samým a jak se to dá eventuálně léčit. A za jak dlouho zmizí ty pupínky?
![]()
My si tím prošli s manželem a ruce jsem mela flekate snad 14 dni. Šílene. Sice bez horeček, ale ruce i nohy mi horely, nemohla jsem chodit.
Bracha to ted ma, chytl to od dcery. Mel pry den horecku, silena slabost, bilest v krku jak u anginy. Plus se osypal, na obliceji, nohou i rukou, pupinky svefi a boli. Domtor mu rekl, te na to nic neni, max lek na horecku a ibalgin na bolest a ze po dobu co budou pupinky nesmi mezi lidi. Koncem tydne jde na kontrolu.
Ano, přesně jak popisujete, 17 letá vnučka byla pár dní v nemocnici- po testech, které ji dělali potvrzena 7. nemoc.
Mela jsem to s 3letyma klukama minulý týden. Jedem den vysoké horečky, pak pupinky na ruce, ale max 10 pidi pupinku, plus me bolelo v krku jak pri angine. Neměla jsem to tedy tak hrozné jako ty, jeden ze synu to mel hodne na puse a pediatricka mu dala nějakou masticku, celkem dost pomahala. Zavolej praktikovi, nikam ale nechod, je to vysoce infekční.
Ahoj, chci se zeptat, u syna mam podezreni na 7.nemoc - horecky a pote pupinky na chodidlech ale jen par.. ja se pozoruju a mozna si to vsugerovavam.. ale je mozne ze to mam taky? Teplotu jsem nemela, jen me boli chodidla kdyz chodim, jako bych mela puchyre - ty nemam. A z vnejsi strany pupinky.. na fotce. jde mi o to ze mame jit na svatbu - syna bych kdyztak nebrala, ale nevim co se mnou.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, u syna mam podezreni na 7.nemoc - horecky a pote pupinky na chodidlech ale jen par.. ja se pozoruju a mozna si to vsugerovavam.. ale je mozne ze to mam taky? Teplotu jsem nemela, jen me boli chodidla kdyz chodim, jako bych mela puchyre - ty nemam. A z vnejsi strany pupinky.. na fotce. jde mi o to ze mame jit na svatbu - syna bych kdyztak nebrala, ale nevim co se mnou.
Ahoj, určitě bych kontaktovala doktora s fotkami. Nemusí se totiž vždy ukázat všechny příznaky, můj syn tím prošel taky přede mnou a měl jen horečky a bolest v krku, pupínky žádné.
Dobry den, take jsem to chytla od deti. Ty maji pupinky hodne, ale nesvedi je. Ja jich mam par na dlanich a chodidlech, ale boli a svedi to tak, ze nemuzu nic chytit nebo slapat na chodidlo, mam plnou hlavu tech bolacku, afty na jazyku a v krku….nekdo zkusenost za jak dlouho to svedeni a bolest prejde? Trpim uz 3. den. Diky
@Heidi134 Dobrý den, už to mám za sebou, pupínky tím 3-4 dnem přestávají svědit. Posléze začnou jakoby hnědnout a tvrdnout a to se začnou i loupat přesně po kolečkách kde byly pupínky. Ruce vypadají normálně až tak po 2 týdnech.
@Bianca21 aha, tak diky za reakci. Tak snad to brzy ustoupi…..dnes se mi osypal oblicej kolem pusy a mam bolacky kolem oboci a hlavne ve vlasech
Je to teda divna choroba, deti mely horecky a po dvou dnech jsou fit az na pupinky, ja horecku zadnou, zato ted trpim jak zvire ![]()
Dobrý den, partner měl ve středu horečky, žádné jiné symptomy, včera ho bolelo mírně v krku, usoudil, že to je ze studených nápojů a klimatizace, do večera byl dobrý i při chuti na jidlo… šel ráno do práce a volal mi, že se osypal na rukách, nikde jinde nic nemá, obličej, pusa, nohy vše čisté…jen ty ruce… může to i tak být sedmá nemoc? Ještě mě napadá alergie, cpal se paralenem a hodně stříkal do krku nějaký bylinkový preparát a cucave bonbóny taky s bylinkami.. děkuji za případné reakce
@PetrskaK ja to mám na rukach hodne podobne a osypavala jsem se postupne ![]()
@suzka1 Ahoj, prosím pamatuješ si, jak se jmenovala masticka, o které píšeš? Zatím to u nás mají děti, doktorka řekla na pusince mazat genciánkou, ale tu jim vážně dávat nechci, tak přemýšlím, jaká by mohla být vhodná alternativa 🤔
@Heidi134 Dobrý den, všimla jsem si, že jste tu psala, že jste při 7. nemoci měla boláčky i v hlavě. Pomohlo Vám na to něco? Díky, Iva