Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ![]()
jsem v 7+4 tt a už 3 dny mě trápí špinění a sem tam mě zabolí v podbřišku.
Na kontrole u gyn jsem byla před 5 dny a vše bylo v pořádku.
Volala jsem i na gynekolog. ambulanci a sestřička mi řekla, že jak nekrvacim červeně a nemám křeče, tak je to prý normální.
Co si o tom myslíte?
Budu ráda za Váš názor, jsem docela z toho nervózní. ![]()
Bohužel, to ti nikdo neřekne. Může to být všechno v pořádku, ale taky nemusí. Ono takhle v začátcích je to vždycky buď všechno nebo nic.
U mě to před rokem bylo tak, že jsem 7tt začala jeden den hnědě špinit, přes týden to špinění gradovalo, až se spustila červená krev. Na utz zanikla srdeční akce. Znám ale i holky, co špinily celý první trimestr a mají zdravé děti.
Sama teď u druhého těhotenství jsem špinění nezažila, zato v prvním trimestru křeče z roztahovani dělohy jsem měla strašné, šla jsem až do slz, mnohem horší než MS bolesti, a teď jen čekám na porod.
Tak držím moc palce, aby u tebe bylo všechno v pořádku a dobře to dopadlo. Kdyžtak po velikonocích zaskoč na gyndu pro utrogestan a dávej si ascorutin.
Děkuji. Já právě čekám první miminko a jsem z toho nervózní. Dneska právě mám více pobolivani v podbřišku a měla jsem už i trošku náznak do červené, ale lehce. (Jinak tmavě hnědé). ![]()
Tak nevím, zkusím zavolat na pohotovost a uvidím, co mi řekne tentokrát. ![]()
Tak bolesti zesílily a jela jsem dnes ráno na ambulanci. Tam mi řekli, že tam nevidí už srdeční činnost a že mám zamlkle těhotenství. 🥺
Domluvili jsme se, že za 2 dny přijdu a že dostanu dvě tablety, které mě „vyčistí“,jak řekli.
Jsem u toho špatná, na miminko jsme se hrozně moc těšili, ale neztrácím naději..
Máte nějaký názor? Chirourcky na to nechci jit, když to nebude nezbytně nutné..
Všem ostatním přeji štěstíčko a držím palečky, ať vám to dobře dopadne. ![]()
@55anonym tak to mě moc mrzí. Je to vždycky těžké. Já osobně jsem byla na revizi, bylo mi řečeno, že je tak největší pravděpodobnost toho, že se vyčistí všechno hned hezky napoprvé a tělo může začít regenerovat. Ale je to přeci jen zákrok. A taky jsem psychicky nedokázala čekat až by zabraly tablety. Ale každý to má jinak.
Každopádně, zákrok byl v pohodě, asi 15 minut, pak 2 hodiny a pokoji a domu. Prvni den jsem trochu krvácela, pak 2 týdny spinila, tím to skončilo. Kvůli psychice jsem si vzala nemocenskou. MS mi naskočila hned 28 dní po zákroku, pak jsem ještě jeden cyklus počkala a z toho dalšího otěhotněla.
Ať se rozhodneš jakkoliv, držím ti palce, ať to dopadne pro tebe co nejlépe. ![]()
Uvidíš za dva dny, třeba se vyčistíš sama. Já mám za sebou jednou revizi a jednou tabletky. Za sebe bych znovu do tablet nešla, nevím, zda to bylo tím, že mi dali čtyři během čtyř hodin anebo špatnou reakcí, ale já jsem nezažila horší stav a bolest. Sice jsem se vyčistila během jednoho dne, ale měla jsem neskutečné bolesti a podezření na zánět dělohy. Bolest břicha trvala 3 měsíce. Po revizi jsem měla dva měsíce slabou menstruaci a trvalo než sliznice rostla normálně, ale stav byl určitě celkově lepší. I psychicky mi revize přišla lepší, bylo to rychleji za mnou.