7týdenní mimčo často ublinkává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
7 týdení mimčo často ublinkává
Ahoj prosím o radu, mám sedmi týdení miminko a hodně často a hodně ublinkává. Třeba i hodinu po kojení a opravdu je toho dost, dr. říkala že pokud prospívá nemám to zatím řešit. Dostala jsem od ní letáček na Nutrilon nutriton je to přídavek do mléka nebo i lžičkou ve formě gelu pro kojené děti, je to ze svatojánského chleba na zahuštění mléka v bříšku. Nemáte s ním někdo zkušenost? Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tady https://www.emimino.cz/hledani/?… máš spoustu zkušeností, pohledej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S Nutritonem zkušenosti mám, bohužel špatné. Zkoušela jsem ho u prvního syna, blinkat sice přestal, ale ucpalo ho to tak, že měl z toho akorát bolení a kadil jenom s rourkou. Takže jsem ho vysadila a radši nechala blinkat. Blinkat přestal potom s najetím na příkrmy.
Jinak teď druhý syn blinká opravdu hodně, má celkem dost silný reflux, háže mi šílené šavle po každém krmení, ale prospívá, takže se to taky v podstatě neřeší a musí z toho vyrůst. Je to teda celkem nepříjemné, protože je věčně všechno poblinkané, ale holt se nedá nic dělat. Nutriton u něj zkoušet nebudu, chystám se spíš na sirup Gastrotuss baby.
Příspěvek upraven 15.12.15 v 14:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, naší je 2,5 měsíce a také několik týdnů po porodu hodně blinkala. Už jsem se na to ptala rovnou v porodnici, protože chtěla dost bumbat a pak hodně blinkala, ale přibírala krásně, tak mi také říkali, že je to v pořádku. Jen hold musíme víc převlíkat. Dnes už je to daleko lepší (nebo jsem si zvykla). Blinká většinou až dýl po kojení, třeba až po spaní, někdy je toho víc, někdy míň. Ale když jedeme ven, tak beru 2× ještě vše co má na sobě a stejně se vrátíme obě mokré
. Nic jsem nezkoušela dávat a ani zkoušet nebudu. Je to spíš otrava pro mě, že musím pořád převlíkat a prát.
Mimčo je spokojené, tak to neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabi.design Díky já se toho taky bála aby jí to spíš neucpalo..
@vlker To jo pořád převlíkám.. jenže jak sní hnu tak z ní letí další hromada. Nějak nestíhám prát a hlavně sušit. Já to u první vůbec neznám tak jsem z toho celkem rozpačitá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agli Já měla druhou taky pobliona… ale přesně, pokud prospívá, tak není moc co řešit, jen převlíkat, převlíkat, převlíkat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej mel taky reflux, trochu pomahalo po krmeni 20 minut mit ve svislejsi poloze - nosili jsme ho v naruci (nebo chovali)… Meli jsme Nutriton, nam pomahal, naopak Gastrotuss ne… Kazdymu mimcu hold vyhovuje neco jinyho. Hlavne, ze prospiva! Prejde to, chce to vydrzet, jina rada asi neni. Na spani mel v postylce klin, na sedacce pod sebou deky, aby byl porad s hlavickou vys.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera mela reflux a ji teda Nutriton moc nepomahal, spis sirup Gastrotuss, ale ani ten blinkani uplne neodboura. Jak pise ninabu na spani podlozit hlavu, ja ji mela i trochu zvednutou v kocaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba naše paradoxně víc blinkala, když byla ve zvýšené poloze, vleže na rovném tolik ne… nebo tedy to ji tak něco vyteklo z pusinky, ale ve zvýšené poloze to házela obloukem. Takže i tohle chce vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem prevlikala, prevlikala, prevlikala a nechodila s nim do pokoju, kde mame koberce
Ublinkavani ustalo asi tak 2 mesice po zacatku prikrmu. Ty dva mesice jsem mela zlucovy mydlo na skvrny snad prilepeny k ruce a s laskou jsem vzpominala, jak to bylo krasny, kdyz blinkal jenom samotny mliko ![]()
Nutritonu jsem se bala kvuli tomu spuntovani. Prdy kluka trapily uz tak dost, tak jsem to nechtela zhorsovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@krokodylka
hezky…
To teda my meli stesti, ze to vazne s prikrmama prestalo!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme nutriton měli, ani ne týden, jak tady někdo píše, že by ho to mohlo ucpat, tak náš naopak měl po tom staršnej průjem, ale ublinkávání bylo méně, ale stejně občas ublinkl. Tak jsme ho zase vysadili, nevím, jestli je lepší aby ublinkával, nebo měl průjem
Můžeš to zkusit a uvidíš, co to udělá, našemu je už skoro 9 měsíců, od šestého měsíce má příkrmy a ublinkává pořád, i když jen občas a malinko. Dr mi řekl, že to nemám řešit, tak to neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě přijde že to stejný at je na rovném nebo vyvýšeném, nebo ji chováme nebo je v lehátku. Třeba jestli to není dudlíkem, starší ho milovala od narození tak ho dávám i mimču a když ho malinká vyplivne tak hodí šavli ale taky ne pokaždé
utěšuje mě že vám to dřív nebo později přestalo. Kamarádka má tři dcery 8, 5, 2 roky a holky blijou pořád, v autě, při každé nemoci, při teplotě, u zubů tak mám trošku stach aby to taky tak nedopadlo. Dokážete si představit kolik vozí oblečení když někam jede
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rerere Já se právě bojím aby ji to neucpalo úplně.. jsem ráda že v pohodě spinká a nemá bolení. Průjem je snad ještě horší
to je fakt.
Takto se jeví v pohodě tak asi jí nic nechybí, jen si někdy říkám jestli jí v tom pupíku vůbec něco zbyde. Ani častěji nechce kojit tak asi jo. V noci spí 6 hodin v kuse. Já právě chtěla znát názor ostatních jestli dávali nutrilon a jestli je to vůbec k něčemu. Tak čtu že spíš ne..Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit