Krmení miminka pouze odstříkaným mlékem

217
29.8.13 22:15

Krmení miminka pouze odstříkaným mlékem

Ahoj maminky, máme problémy s kojením, teda spíš už vůbec nekojíme a zatím odstříkávam ruční odsávačkou - odsaju tak 40-60 za ty 3 hodiny na krmení. Zbytek doleju UM do cca 100ml (máme měsíční miminko) Dnes jsme byli u laktační poradkyne, poradila nám pořídit elektrickou odsávačku, že když mám mléko tak bych mohla odstříkavat plnou dávku(těch 100 ml a víc podle potřeby) Máte někdo s tím zkušenost, lze opravdu tolik odstříkat tou elektrickou odsávačkou aby jsme plně krmili jen mým mlékem? Děkuji moc všem za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31104
29.8.13 22:23

@tattianka já jsem například ruční neodsála vůbec nic, tak jsem měla elektrickou (Medela Swing) a tou to šlo v pohodě. Osála jsem jak kdy ráno i 180 ml. Já odsávala po každém kojení pro rozkojení, malý se přisát (po boji), ale přece naušil.

Mimochodem nevím co říkala laktační poradkyně, ale než míchat UM s MM raději bych MM sbírala a dávala bud plnou dávku MM nebo pak zas plnou dávku UM (případně dokrmit UM v případě breku a nedostatku MM). Jako míchat v jedné flašce mi to přijde divné - abys nezabila to dobré co v MM je (třeba teplejším UM).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
29.8.13 22:27

@Myrha

díky moc…jj to mi taky říkala s tím mícháním, už to nedělám, nevěděla jsem to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.13 22:29

Já ruční neodsála nic, Medelou normální porci :D. Vydržela jsem to půl roku. Zkus si jí někde půjčit, je to už celkem běžné a pak si ji když tak pořídíš domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
29.8.13 22:42

Ja diky elektricke odsavacce kojila odstrikanym mlikem 8 mesicu dvojcata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.8.13 22:46

Já jsem se rozkojovala po CS (miminko–viz. metřík) elektricku Aventkou a rozkojila jsem se v pohodě. Odsávala jsem s ní pak ještě tři měsíce a pořád v pohodě. Pak mi malého konečně propustili do domácí péče, tak jsem mohla už kojit - a kupodivu se chytnul a kojíme na přímo!!! A to byl v nemocnici měsíc flaškovaný :roll: Ono asi nejvíce opravdu záleží na dítěti… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
29.8.13 22:57

Taky sem nemela mleko. Rucni me to vubec neslo, tak jsem si koupila elektrickou. Z nbou sem odstrikala max 120 a to jen rano. Cca jsem za den neodstrikala ani 400. Delala jsem ale blbost. Nejdriv sem malymu daĺa flasku a pak jsem ho az prilozila aby se dojed a zbytek odstrikala. Delala jsem to tak mesic. Laktacni mi ale nadala, ze to delam spatne. Nejdriv prilozit, pak dat flasku a pak uz sem nic neodstrikala ani elektrickou. Za par dni uz dokrmit nepotreboval a ted uz skoro 5tydnu plne kojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
29.8.13 23:05

Od 3 mes pouze odsavam ( medela swing) a syslim a pripadne dokrmuji um. Problem byl, ze mm bylo malo a jak se naucila na lahev tak pak nechtela sat. Ted je ji 9 mes a denne odsaju jeste taak 400 ml, nejvic jsem dala pres 500 ml.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
29.8.13 23:08

Jak píšou holky… po CS jsem odstříkávala ručně, po pár dnech zakoupila pákovou odsávačku úplně na prd, takže jsem zakoupila použitou elektrickou odsávačku tommee tippee a jela s ní. Denně jsem nadojila půl litru. Jela jsem 3 měsíce nonstop a mlíko malému vozila. Po propuštění domů jsem krmila dál odstříkaným MM, v noci jsem kojila (jsem líná vstát a ohřívat ;) ) s přisátím problém nebyl. Teď už pár dní jen kojím… konečně jsem se odhodlala a riskla to a hlady fakt neřve :). Jn ruční odsávačkou dojím přebytky.

Odsávačku vybírek dobře, nejlepší je medela… já mám tu tommee tippee a dle mého je taky dobrá. Vysaju s ní dost. mmch těch 60ml je z obou prsou?? :-O to je na měsíc málo… určitě ti el. pomůže. Případně se dá i půjčit v nemocnicích nebo půjčovnách. Hlavně ale hodně pít, jíst :) ať máš co dojit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
29.8.13 23:10

Pakovou ja nedam ani prd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
29.8.13 23:12

@3HE a prd, to někteří jen straší že se flaškou zkazí kojení ;). Malej taky saje jak o život, v nem. byl 3 měsíce také, a přes 2 msíce na flašce, a dokonce má i dudlík :D. Sosák na flašce úplně obyčejnej :). A to teď ještě pár ml musím dát ze stříkačky savičkou kvůli lékům. Takže vytáhne jako z flašky, a hned se přisaje na prso ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
29.8.13 23:16

Tak nam se to bohuzel s tou flaskou stalo:-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
29.8.13 23:17

@Prcíček já jsem odsávala dlouho elektrickou, tak si prsa asi už zvykly a jde mi to stejně jako s el. :think: ale taky jsem musela přijít na to jak odsát. Je to věda… jak rychle, jak hodně sát… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
29.8.13 23:19

Odstříkávala jsem teda jen nárazově, když jsem měla zánět v prsou nebo sem tam něco do zásoby do mrazáku ale s ruční odsávačkou to prakticky nešlo. Vyzkoušela jsem nějakou úplně obyčejnou z Tesca a pak tu od Aventu a přes 100ml jsem se nikdy nedostala. Pak mi kamarádka půjčila el. Medelu a to byla paráda. Asi bysch neodstříkala úplně celou dávku, to zadní mléko už tak dobře nešlo ale rozdíl byl obrovský. Doporučuju pořídit! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
29.8.13 23:19

@tattianka ale pořád přikládej k prsu pokud můžeš… zas mu to jen flaškou neulehčuj.

@Prcíček tak zas jsi už měla prcka většího a chytřejšího :) Každopádně jen jsem tím chtěla říct to, že to není úplná pravda „dáš flašku a už nenakojíš“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí