7lete dítě neustále chce společnost

Anonymní
2.11.23 20:32

7leté dítě neustále chce společnost

Máme 3 děti, dobrý vztah, jsme dost aktivní a společenští. Nejstarší dítě (7 let, 2. třída) vyžaduje úplně extrémní pozornost, ale ne jednoho člověka/rodiny. On prostě pořád potřebuje publikum, bandu kamarádů, před kterými by se předváděl. Má denně kroužky, družinu a buď jdeme společně po kroužku s ostatními ještě na hřiště nebo často u nás někdo je, někam ještě jdeme atp. O víkendech se vídáme se vzdálenější rodinou, jezdíme na závody, obvykle něco podnikáme. A on stejně, neustále vypruzuje. Přijde se za tmy domů, místo abychom v klidu udělali úkoly, něco si třeba zahráli a šli spát, on mi tisíckrát vyčte, jaká je to nuda, proč k nám nikdo nejde a kam může jít. :zed: Já už nevím, jak mu vysvětlit, že prostě nemůže být pořád u někoho nasomrovaný. Že není v pořádku každý den až do večera od někoho vyžadovat zábavu. :nevim: Mladsi děti takové nejsou, ty dokážou vyjít samy se sebou, takže to není tím, že bychom je rozmazlili a byli zvyklí stále mít program. Jen ten nejstarší je takový. Mně už z toho vážně hrabe. Kor pokud vyjde třeba volný den a prostě nic plánovat nechci, jen se třeba projít, on je v tu chvíli naprosto šílený. 8o Máte někdo zkušenosti, jak s takovou povahou vyjít? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15503
2.11.23 20:48

Asi extra extrovert, to se zlepší až bude větší a bude si za kamarády chodit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
2.11.23 21:08

Prostě má takovou povahu, s tím asi nic moc nenaděláš. Mám taky nejstarší dceru extrémně společenskou, my jsme zbytek rodiny spíš introvertní, já miluju ticho, knížky… Nejlepší je, když čekám u školy a ona zdraví celou školu, zakecá se s učiteli, uklizečkami, prvňáky i deváťáky :lol: No vyšší level nastal od doby, co chodí ze školy domů sama a po škole už může sama ven. Vždycky volám, kde je a buď se k někomu pozve na návštěvu, nebo si někde někoho odchytí na ulici. Včera jsem zrovna hodinu čekala, kde se toulá po kroužku. Potkala paní, co má prasátko jako mazlíčka, takže jsem pak doma poslouchala historky, co vyzvěděla… Už jsem se bála zeptat, jestli se stihla pozvat k nim i domů. Naštěstí odpověď byla, že přece nemůže chodit k lidem, které já neznám… Tak se děsím chvíle, kdy se s tou paní seznámím taky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5986
6.11.23 01:17
@Anonymní píše:
Máme 3 děti, dobrý vztah, jsme dost aktivní a společenští. Nejstarší dítě (7 let, 2. třída) vyžaduje úplně extrémní pozornost, ale ne jednoho člověka/rodiny. On prostě pořád potřebuje publikum, bandu kamarádů, před kterými by se předváděl. Má denně kroužky, družinu a buď jdeme společně po kroužku s ostatními ještě na hřiště nebo často u nás někdo je, někam ještě jdeme atp. O víkendech se vídáme se vzdálenější rodinou, jezdíme na závody, obvykle něco podnikáme. A on stejně, neustále vypruzuje. Přijde se za tmy domů, místo abychom v klidu udělali úkoly, něco si třeba zahráli a šli spát, on mi tisíckrát vyčte, jaká je to nuda, proč k nám nikdo nejde a kam může jít. :zed: Já už nevím, jak mu vysvětlit, že prostě nemůže být pořád u někoho nasomrovaný. Že není v pořádku každý den až do večera od někoho vyžadovat zábavu. :nevim: Mladsi děti takové nejsou, ty dokážou vyjít samy se sebou, takže to není tím, že bychom je rozmazlili a byli zvyklí stále mít program. Jen ten nejstarší je takový. Mně už z toho vážně hrabe. Kor pokud vyjde třeba volný den a prostě nic plánovat nechci, jen se třeba projít, on je v tu chvíli naprosto šílený. 8o Máte někdo zkušenosti, jak s takovou povahou vyjít? :think:

Tak pokud jste extrémě společenští a od rána do večera máte společnost nebo je dítě na kroužcích a přicházíte domů za tmy, tak se kluk naučil, že nemá chvilku vlastního volna a jen se kolem něj motá hromada lidí, tak našel zábavu v tom, že má publikum. Mě by tedy, kdybych měla doma furt návštěvy nebo musela být na návštěvách, akcích, kroužcích, zábavách, asi jeblo. No a jemu už asi jeblo a našel v tom zalíbení, tak chce, abyste kolem něj tancovali furt. Co jste ho naučili, to máte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí