Život s postiženým dítětem

3
1.11.23 15:57

Život s dítětem s postižením

Dobrý den, jsem studentka oboru Sociální činnost a sháním někoho, kdo sám žije či zná někoho, kdo žije s postiženým dítětem. V rámci prezentace do předmětu Speciální pedagogika potřebuju někoho, s kým udělám rozhovor právě od každodenní péče o dítě až po pocity pečující osoby. Šlo by o pár otázek a volný prostor ke sdělení pár informací. Vše by proběhlo anonymně, ať už přes soukromé zprávy na emimino nebo přes domluvenou síť. Byl by prosím někdo ochotný?

Příspěvek upraven 02.11.23 v 13:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1794
1.11.23 16:15

Já už jeden rozhovor dělala a i s praktickou ukázkou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.11.23 16:21

Pak má u nás sociální práce nějak vypadat. Psaný projev máte hrozivý. Neučili vás, že alespoň v odborné veřejnosti, se již nepoužívá termín „postižený člověk“, ale „člověk s postižením“? Tedy nehledáte někoho, kdo žije s postiženým dítětem, ale někoho, kdo žije s dítětem s postižením. A o vyřehtaném smajlíku na konci ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.23 17:09
@Domi5406 píše:
Dobrý den, jsem studentka oboru Sociální činnost a sháním někoho, kdo sám žije či zná někoho, kdo žije s postiženým dítětem. V rámci prezentace do předmětu Speciální pedagogika potřebuju někoho, s kým udělám rozhovor právě od každodenní péče o dítě až po pocity pečující osoby. Šlo by o pár otázek a volný prostor ke sdělení pár informací. Vše by proběhlo anonymně, ať už přes soukromé zprávy na emimino nebo přes domluvenou síť. Byl by prosím někdo ochotný? :D

Docela těžké téma. Péče o takové osoby vůbec není lehká, zvlášť když jde o dítě a ještě k tomu vlastní. :,(

• Citovat
  • Upravit
3327
1.11.23 17:16
@wdylme píše:
Pak má u nás sociální práce nějak vypadat. Psaný projev máte hrozivý. Neučili vás, že alespoň v odborné veřejnosti, se již nepoužívá termín „postižený člověk“, ale „člověk s postižením“? Tedy nehledáte někoho, kdo žije s postiženým dítětem, ale někoho, kdo žije s dítětem s postižením. A o vyřehtaném smajlíku na konci ani nemluvím.

Myslím, že mnohem důležitější je empatie a vůbec volba tohoto mizerně placeného povolání, než nějaký bědování nad ‚nevhodně zvoleným názvoslovím‘, ne? Tato přehnaná učesanost nás fakt jednou vyhubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
1.11.23 17:30
@Anonymní píše:
Docela těžké téma. Péče o takové osoby vůbec není lehká, zvlášť když jde o dítě a ještě k tomu vlastní. :,(

A vůbec k už tak nelehké situaci nepřispívají kecy, že se matky s postiženými dětmi jenom válejí doma, protože se jim nechce makat. Nebo plky chlapů, že ta ženská má to nemocné dítě ve své péči, protože je to hysterka a soudy nadržují matkám. Či domněnky některých lidí, že se 99% postižení, syndromů, nemocí dá zjistit v těhotenství. Takže narození takového dítěte je vždy vědomou volbou té matky.

A to je jenom jen tak na okraj. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
1.11.23 17:56
@wdylme píše:

Co chceš po 17 leté holce, já bych třeba zdravotní problémy svého dítěte vůbec s tak mladým člověkem neprobírala, také se mi ten vyřehtaný smajlík nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.23 20:57
@Alexandria Nixia píše:
A vůbec k už tak nelehké situaci nepřispívají kecy, že se matky s postiženými dětmi jenom válejí doma, protože se jim nechce makat. Nebo plky chlapů, že ta ženská má to nemocné dítě ve své péči, protože je to hysterka a soudy nadržují matkám. Či domněnky některých lidí, že se 99% postižení, syndromů, nemocí dá zjistit v těhotenství. Takže narození takového dítěte je vždy vědomou volbou té matky.A to je jenom jen tak na okraj. :nevim:

Tak 99procent to není. Spousta se toho zjistit dá. Ale musí se jít cíleně :roll: :nevim:. Testy se dělají profláknutá nemoci a postižení. Například na motýli křídla se přijde v prenatálním období jen když se testy dělají cíleně. :nevim: pak je tu taky skupina předčasné narozených a děti z problematických porodu.

• Citovat
  • Upravit
1794
1.11.23 21:56
@Anonymní píše:
Tak 99procent to není. Spousta se toho zjistit dá. Ale musí se jít cíleně :roll: :nevim:. Testy se dělají profláknutá nemoci a postižení. Například na motýli křídla se přijde v prenatálním období jen když se testy dělají cíleně. :nevim: pak je tu taky skupina předčasné narozených a děti z problematických porodu.

Což se běžně ale nedělá, že. Když nemoc neodhalí stardantní testy a rodiče si nejsou vědomy v rodině nějaké závěžné/významného potencionálně genetického přenosného onemocnění, tak ti nikdo neudělá specifické nákladné DNA testy jen tak z plezíru.

Když jsem byla v těhonství na těch DNA testech, co se těhotným ženám dělají, tenkrát by mě nenapadlo, že budu mít postižené dítě. Protože vyšly zcela pořádku a podle nich jsem měla mít krásné a zdravé dítě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.23 10:36
@Alexandria Nixia píše:
Což se běžně ale nedělá, že. Když nemoc neodhalí stardantní testy a rodiče si nejsou vědomy v rodině nějaké závěžné/významného potencionálně genetického přenosného onemocnění, tak ti nikdo neudělá specifické nákladné DNA testy jen tak z plezíru.Když jsem byla v těhonství na těch DNA testech, co se těhotným ženám dělají, tenkrát by mě nenapadlo, že budu mít postižené dítě. Protože vyšly zcela pořádku a podle nich jsem měla mít krásné a zdravé dítě. :nevim:

Tak krásné je i tak ne? :hug: jinak na okraj, někdy na to Dr kašle a těhotnou nikam nepošle. Mě zařadili mezi rizikové až asi tři dny před porodem, gynekolog mě i přes neschopenku a četné zdravotní obtíže nikam na speciální vyšetření nepoznal :hug: po porodu očividně zdravého dítěte stejně neudělali nic nad rámec klasického vyšetření plus, vzhledem k rodinné anamnéze, ani nedoporučili speciální UM, dlouhou dobu jsem s očividně neduživým dítkem byla za hysterku, co se asi jen nudí doma… toliko k důvěře v lékaře

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML