Hlučný syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.10.23 19:16

Hlučný syn

Myslíte, že se dá naučit velmi hlučné dítě, aby bylo aspoň chvíli ticho? Jak? Kdy to přešlo vaše děti? Myslím tím opravdu děti, co byly hlučné.
Od rána do noci vydává nějaké zvuky. O víkendu jsem to schválně počítala a v sobotu 8 hodin vydržel vydávat zvuky jako zbraně, výbuchy, zvukové efekty k pohybu a stroje. Kromě toho samozřejmě zpíval, mluvil, ptal se. Mluvení, zpívání neřeším a chápu, ale ostatní zvuky jsou pro mě neskutečně obtěžující.
Zavíráme ho do pokoje, ale vydrží sám 5 minut a je u nás, že se bojí. Chce minimálně otevřené dveře. Když se zavřu já, tak otevírá u mě. Vysvětlujeme, opakujeme… Mám pocit, že bych mu musela zaslepit pusu lepící páskou.
Nebo aspoň jak se hodit do klidu? Dneska jsem na něj už řvala, že půjde na víkend k babičce, abych měla chvíli klid. Když mě po čtení knížky mazlil, tak se mě ptal, co bych chtěla a jak jsem byla naštvaná, tak jsem jen odsekla, že půl hodiny klidu.
Teď je u sebe, teoreticky si má číst povinnou četbu, ale slyším zase zvuky.
U domácích úkolů vrčel, a pak mi řekl, že dělal cirkulárku :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
31.10.23 19:40

On je nějak postižený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
31.10.23 19:51

Mám doma to samé, včetně toho, že sám v pokoji se bojí. Ty jeho zvuky mi taky dost vadí. Ale teda u čtení ty zvuky nedělá, to je snad jediná činnost, u které je v klidu. Je ve 4.třídě a dosud to nepřešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 19:56
@terien píše:
On je nějak postižený?

Ne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.23 19:58
@milwinka píše:
Mám doma to samé, včetně toho, že sám v pokoji se bojí. Ty jeho zvuky mi taky dost vadí. Ale teda u čtení ty zvuky nedělá, to je snad jediná činnost, u které je v klidu. Je ve 4.třídě a dosud to nepřešlo.

On teď určitě nečte. Co dělá, nevím. Pokud mě uvidí, tak na mě začne mluvit. Od pěti do sedmi jsme měli čas pro sebe. Teď si má číst a já likviduju nepořádek v kuchyni.

• Citovat
  • Upravit
1742
31.10.23 20:11
@Anonymní píše:
On teď určitě nečte. Co dělá, nevím. Pokud mě uvidí, tak na mě začne mluvit. Od pěti do sedmi jsme měli čas pro sebe. Teď si má číst a já likviduju nepořádek v kuchyni.

A on je jedináček? U nás se to trochu rozprostře, hodně mluví na bratra, taky na tatínka, hodně času tráví venku, takže se to celkem dá… v opačném případě bych asi už skončila na psychiatrii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 20:14
@milwinka píše:
A on je jedináček? U nás se to trochu rozprostře, hodně mluví na bratra, taky na tatínka, hodně času tráví venku, takže se to celkem dá… v opačném případě bych asi už skončila na psychiatrii…

Mně nevadí mluvení. To přežiju. Mně vadí ty zvuky a ty vydává jen tak.
Má sourozence, co je v těžké pubertě, zalezlý v pokoji a odmítá se s ním vybavovat.

• Citovat
  • Upravit
1742
31.10.23 20:22
@Anonymní píše:
Mně nevadí mluvení. To přežiju. Mně vadí ty zvuky a ty vydává jen tak.
Má sourozence, co je v těžké pubertě, zalezlý v pokoji a odmítá se s ním vybavovat.

Mně hrozně vadí, když ten můj vydává ty zvuky zrovna když dělám s mladším dítětem úkoly… To nás samozřejmě ruší. Je to hrozný a do jiného pokoje taky nepůjde, protože se bojí. Ale už jsem přišla na to, že když mu dám knížku, ať si čte, tak pokud ho knížka fakt chytne, tak u toho vydrží v klidu, hezky potichu. Takže hodně půjčujeme knížky z knihovny. Ale ne každá ho zaujme. A taky si knížku nikdy nezačne číst sám od sebe, musím mu ji takto vnutit, abych měla klid na školní přípravu mladšího dítěte. Ale jinak přes den si většinou hrajou spolu a u toho už normálně mluví, např. si hrajou nějaké scénky s panáčky. Pak ještě někdy vydává zvuky, když už je unavenej, přetaženej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
31.10.23 20:26

Tak pokud nemá nějakou diagnozu, tak mu to fakt v jeho věku nestačí vysvětlit? Na druhou stranu nechápu, co tobě na tom vadí… každopádně kdyžtak zkus špunty do uší. ;) Jako zcela vážně ale

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.23 20:32
@Tosidelassrandu píše:
Tak pokud nemá nějakou diagnozu, tak mu to fakt v jeho věku nestačí vysvětlit? Na druhou stranu nechápu, co tobě na tom vadí… každopádně kdyžtak zkus špunty do uší. ;) Jako zcela vážně ale

Několik let každý den několik hodin. Opravdu je to náročné.
Chlap má dny, kdy raději odjede, protože to taky nedává.
Vysvětlím, odkyve a za chvíli to je stejné. Pak brečí, protože mu je líto, že jsem naštvaná a zlobím se. Teď usina a u toho zase vrčí.

@milwinka u nás si už nehrají. Aktuálně spolu moc nemluví. Když byli takto malí, tak ano, ale jak je první v pubertě, tak už to nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
164
31.10.23 20:36

Tak ho vezmi k doktorovi na nějaké vyšetření. Tohle, co popisuješ, podle mého není normální chování dítěte. A pokud kvůli tomu chlap odjíždí, tak ať se taky nechá vyšetřit. Na děti jste dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 20:44
@cukýnečka píše:
Tak ho vezmi k doktorovi na nějaké vyšetření. Tohle, co popisuješ, podle mého není normální chování dítěte. A pokud kvůli tomu chlap odjíždí, tak ať se taky nechá vyšetřit. Na děti jste dva.

Ano, podle tvého. Takže nemáš zkušenost. :nevim:
Neodjíždí každý den, ale tak jednou do měsíce si jede odfrknout na celý den na chalupu, kde je klid. Většinou jezdíme všichni, ale občas toho má dost, tak nás nechá doma a jede sám.
Já zase jdu s kamarádkama na babinec :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2960
31.10.23 20:45

ADHD? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.10.23 20:45
@Anonymní píše:
Ne.

A máš to potvrzené? Protože tohle opravdu není normální chování školáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 20:48
@terien píše:
A máš to potvrzené? Protože tohle opravdu není normální chování školáka.

Mám to potvrzené.
To nevím, jak moc to není normální, v okolí máme několik podobných kluků.
Ale většina z nich se zvládá uklidit do svého pokoje a hlučet tam.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML