Hlučný syn

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.11.23 07:09

@Pavla Be u nás v okolí to dělá dodnes několik kluků a ani jeden nemá diagnózu a všichni jsou vyšetření.
Prostě temperamentní kluci.
Od těch 5 let se to hodně zlepšilo. Už zvládne třeba hodinu ve vlaku, zvládne školu, i doma vydrží chvíli ticho.
O víkendu jsem ho schválně nechala a jen počítala, jak dlouho vydrží.
Teď jak je brzy tma a nemůže lítat s kamarádem, je to náročnější pro všechny.

• Citovat
  • Upravit
5082
1.11.23 07:10
@Anonymní píše: Úzkost podle mě ne. Je to v rámci hry.
Je robot a vydává „robotí“ zvuky, pak je tenista a vydává daně zvuky, pak jede na motorce, pak pozoruje pády asteroidů a ty mají taky zvuky.

A proč ty zvuky nejde dělat ven? To jako nechápe, že mu na to doma nikdo není zvědavej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.11.23 07:16

@Pavla Be tohle hodně záleží na tom, jak se chová jinak. Náš syn (6) nezavře pusu od rána do večera. Buď na nás mluví, zpívá a nebo vydává zvuky. K tomu je ale k nezastavení, neustále v pohybu. Pravidla chápe, když ale musí sedět, neustále nadskakuje, kope nohama kompenzuje to mluvením. Nejhorší je to v autě, kde před ním člověk neuteče. Být ticho proste nevydrží. Jinak zrovna čekáme na test, ale dle všech, kdo ho zatím viděli, úplně normální dnešní dite :nevim: někdy si říkám, jestli to nemají z přemíry podnětů v okolí. Protože těch dětí je víc a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
1.11.23 07:32
@Anonymní píše:
Mám to potvrzené.
To nevím, jak moc to není normální, v okolí máme několik podobných kluků.
Ale většina z nich se zvládá uklidit do svého pokoje a hlučet tam.

Pokud je mentálně v pořádku, měl by se už chápat, že není na světě sám a musí brát ohledy i na ostatní členy rodiny. Buď tedy zavře pusu nebo ať si jde do pokoje a dělá skřeky tam. Asi bys měla být tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.11.23 07:35

Je to blby, ale nektere deti proste takove jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.23 08:11
@Lucie_Sx píše:
Je to blby, ale nektere deti proste takove jsou.

Jsou, proto se ptám, kdy to přešlo jinde.

• Citovat
  • Upravit
164
1.11.23 08:16
@Anonymní píše:
Ano, podle tvého. Takže nemáš zkušenost. :nevim:
Neodjíždí každý den, ale tak jednou do měsíce si jede odfrknout na celý den na chalupu, kde je klid. Většinou jezdíme všichni, ale občas toho má dost, tak nás nechá doma a jede sám.
Já zase jdu s kamarádkama na babinec :nevim:

Napsala jsi to ale tak, jakože tobě vadí že chlap kvůli tomu odjíždí. Několik lidí ti napsalo že to není normální chování, tak nějak nevím, co chceš slyšet? :nevim: Mám příbuznou s dítětem které má ADHD a jeho chování je přesně takové co popisuješ, musí chodit do speciální školy kde s těmito dětmi umí pracovat. V dnešní době už to není nic neobvyklého.
A pokud už jsi na nějakém vyšetření byla a je vše v pořádku, tak asi jen čekat než se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
1.11.23 08:18

Nechápu to podivování se, že se puberťák zavírá a že utíká před bratrem. Vždyť to je normální chování. Taky jsem z pokoje nevylízala a opravdu jsem nechtěla prosedět s rodiči volný čas na gauči, a to mě tam žádný sourozenec nerušil. Běžná potřeba soukromí v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15099
1.11.23 08:19
@Pavla Be píše:
Teď jsem se vyděsila. Já mám téměř pětileťáka, který pořád mele, na něco se ptá a když nemluví cíleně na členy rodiny, tak si prozpěvuje nebo dělá zvuky, když si hraje (napodobuje auta apod.). Jednou jsem to zkoušela počítat, vydržel být ticho maximálně 20 vteřin v kuse. Když ho poprosím, snaží se mi vyhovět a ztichne, ale za chvilku se zapomene. Nedělá to naschvál, prostě je mu to přirozené. Po celých dnech to opravdu umí lézt na nervy, ač se snažím, seč můžu, abych byla tolerantní. Dosud jsem si myslela, že z toho vyroste. Teď spousta z vás píše, že Vám to děti dělají i ve školním věku… Další z vás si myslí, že je to diagnóza. Dvě kamarádky mají stejně staré syny, kteří jsou prý taky takoví, tak jsem se dosud diagnózy nebála. Mám začít? :(

Podle mě něco jiného je mluvit nebo vydávat 8hodin dene divné zvuky. Při hře je to normální u 5leteho urcite. Jak jsem uz psala s dcerou chodí na kroužek 9lety kluk, který neustále vydává různé zvuky i při přezouvani kvilí jak siréna, ze se nikdo neslyší. V tomto věku už to působí jako kdyby nebyl duševně v pořádku. Ale možná to normální jak píšou ostatní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
1.11.23 08:24

To bude něco psychického, jak už tu někdo psal. Nesnese ticho a klid, nedělá mu to dobře. Pochopila jsem, že už jste absolvovali nějaká vyšetření, ale zkus ještě ať si normálně pokeca s nějakým psychologem nebo terapeutem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.23 09:40
@Alušáček píše:
Podle mě něco jiného je mluvit nebo vydávat 8hodin dene divné zvuky. Při hře je to normální u 5leteho urcite. Jak jsem uz psala s dcerou chodí na kroužek 9lety kluk, který neustále vydává různé zvuky i při přezouvani kvilí jak siréna, ze se nikdo neslyší. V tomto věku už to působí jako kdyby nebyl duševně v pořádku. Ale možná to normální jak píšou ostatní..

Nevydává 8 hodin denně divné zvuky. Je to v rámci hry. Přesně řekne, co dělá. Nejsou to jen zvuky pro zvuky.
V sobotu jsem ho nechala, jak dlouho ho to bude bavit.

@cukýnečka ptám se na zkušenosti jiných, kdy to přešlo a jestli s tím zvládli něco udělat.

Ven samozřejmě chodí. Ale teď je v pět tma.

@Acinore píše:
To bude něco psychického, jak už tu někdo psal. Nesnese ticho a klid, nedělá mu to dobře. Pochopila jsem, že už jste absolvovali nějaká vyšetření, ale zkus ještě ať si normálně pokeca s nějakým psychologem nebo terapeutem :nevim:

Není to nic, že by neměl rád ticho. Naopak nemá rád hluk.
To, co dělá, je v rámci hraní. Nic víc. Podle psychologa má velmi vyvinutou fantazii.

• Citovat
  • Upravit
5082
1.11.23 09:45
@Anonymní píše:
Není to nic, že by neměl rád ticho. Naopak nemá rád hluk.
To, co dělá, je v rámci hraní. Nic víc. Podle psychologa má velmi vyvinutou fantazii.

No a co kdyby ses tak chovala taky. Šla si do jeho pokoje a až bude usínat, začala mu tam řvát a dělat různý zvuky, pustila mu nahlas hudbu s tím, že je to přece úplně normální, ne? A ráno jako budíček znovu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
1.11.23 10:32

Připomíná mi to Václava Koptu a jeho řidiče autobusu :lol: Zvuky už pořád nedělá, je celkem normální a i ten autobus se řídit naučil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.23 10:45
@ibis píše:
No a co kdyby ses tak chovala taky. Šla si do jeho pokoje a až bude usínat, začala mu tam řvát a dělat různý zvuky, pustila mu nahlas hudbu s tím, že je to přece úplně normální, ne? A ráno jako budíček znovu. :roll:

On si při usínání hlučí sám.
Navíc nemá rád hluk. Pokud toto udělám, rozhodim ho na dost dlouho.
Ví, že to není dobré, že nám to vadí, ale dlouhodobě to nezvládne zkorigovat.
Nastavování zrcadla samozřejmě probíhá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.23 11:20
@Parila píše:
Připomíná mi to Václava Koptu a jeho řidiče autobusu :lol: Zvuky už pořád nedělá, je celkem normální a i ten autobus se řídit naučil…

Syn má různá období. Řídí, střílí, je robot, cvičí karate, má různé výbuchy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML