Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahojky,Chtela jsem se zeptat, kdy a jak jste vzali diteti dudlik?
Narusil se napr nocni spanek?
Diky:)
Syn ho zahodil někde v obchodě. Měl ho pár týdnů, předtím ho vytratil někde venku. Další už jsem nekoupila. Měl ho na spaní, holt zvládl spát i bez něj, jsem ráda, že to vyřešil sám - v roce a měsíci ![]()
před pár týdny se nějakým praporivnym způsobem zatoulali všechny dudlíky. Takže jsme měli asi týden bez nich. Překvapivě to nebyl takový problém. Pak se našel jeden. do toho jsme jeli na dvě noci pryč a dudlík jsme vzali sebou. Usně i bez něj sice dýl a víc protestuje ale dá to (23M).
Mě ho vzal čert. Sestra moji macechy si za něj koupila štěně
doslova
Starsim detem v roce a nejmladsi v roce a pul. Uplne nahodou jsme ho ztratili na Svateho Patricka, tak jsme ji rekli, ze ji ho vzali Leprechauni
je ji 7 a kdykoliv prijde rec na Leprechauny, vzdycky smrtelne vazne vypravi o ukradenem dudliku ![]()
Ve 2 a čtvrt jsem ho dceři vzala (měla ho vždy jen na spaní), asi dva dny se po něm ptala a naprosto v pohodě.
Druhá dcera ho sama začala odmítat kolem roku, takže pro mě bez práce.
Na roce a pul jsem vzala ve dne a mela jen na spani. V den druhych narozenin ho sama v noci vyplivla a uz nehledala az do rana, tak jsem ho schovala a uz je tejden bez nej, tak myslim, ze mame vyhrano ![]()
Nejstaršímu v roce, prostřední v 7 mesících a třetí ho neměl vůbec.
Dcera ho začala sama odmítat kolem půl roku. Byla jsem ráda, ale po 2 týdnech objevila palec. Nutila jsem zpátky dudlík, ale palec vyhrál. Budou ji 2 roky a snažíme se ji to odnaučit, ale je to boj.
Někde okolo 16 měsíců, ale pomohlo stěhování. Než si dítko vše nové prozkoumalo, tak na dudlík zapomnělo. Matka dudlíky zákeřně nechala zabalené ![]()
Vzala jsem cca v 16m, jednoho dne se kluci šíleně celý den vztekali, byla jsem šíleně vyřízená a zeptala jsem se jestli chtějí dudlík (od roka ho měli jen na spaní), odpověď byla ne. A jak jsem byla naštvaná, tak jsem všechny dudlíky prostě před dětmi vyhodila a jim to bylo úplně jedno. Tu noc spali úplně bez problémů (jindy se budili, že nemají dudlík). Od té doby si na něj nevzpomneli a to teď už je víc jak rok. ![]()
V necelych 2 letech vecer vytuhnul bez dudliku, tak uz ho na noc nedostal. Par dni misto nej dostaval krupku, kdyz si na nej vecer vzpomnel, ale do 2 tydnu si nevzpomnel ani na tu krupku
pres den nemel dudlik hodne brzo.
Já ho dceři vzala necelý měsíc po 2 letech. A pár noci byla neklidna a špatně usinala, měla ho na usnuti. A od té doby je v pohodě.
Starší děti měly dudlík od 10 měsíců jen na usnutí. Synovi ho ve 20 měsících jakoby sežral sousedovic pes. Dceři ho v podobném věku na vycházce sebraly nutrie. Žádné zvíře netrpělo, udělali jsme fotomontáž
. Děti to zvládly dobře, před spaním jsme si prohlédli obrázek a šlo se spát. Nejmladší (3 m) dudlík zatím odmítá ![]()
Ahojky,
Chtela jsem se zeptat, kdy a jak jste vzali diteti dudlik?
Narusil se napr nocni spanek?
Diky:)