7 měsíční a strava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
7.měsíční a strava
Ahoj maminky. Dcerce bude zítra ukončený 7. měsíc. Nemůžu nikde zjistit, jaké množství a jak často by měla jíst. Jsem provorodička, všechno si hledám na internetu. Co sem tak četla, mám pocit, že malá jí málo. Spíš málokrát denně a to i co se týče MM. Kojím cca 3× denně (odpolední svačinka, před spaním a jednou v noci). Ráno vstává kolem 7,30, dřív jsem ji dala MM, v 9 ovocnou přesnídávku (většinou snědla v pohodě celých 190g), v poledne masozeleninovou přesnídávku (taky snědla těch 190g) a kolem 15,00 MM a v 18,00 kaši a v 21,00 kojení. Hezky mi jedla, ale najednou poslední týden nechce nějak jíst. Tak jsem ji přestala ráno kojit. Když ji dám svačinu či oběd, tak sotva otevírá pusinku. Drží ji u sebe a nevypadá, že by jedla. Takže to do ní „cpu“. No a mě zajímá, jestli nedělám něco špatně? Nedávám ji třeba hodně jídla? Kolik gramů by tak přibližně měla čeho jíst (vím, každé miminko je jiné), ale chtěla bych pro porovnání. Samozřejmě ji nebudu odpírat, když bude chtít a naopak. Začínám se trochu bát, jestli s ní něco není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám 6měsíční a je pořád hlavně na mléku. Začínám s mrkví, ale to dávám s kaší. Takže jedno jídlo kaše a ostatní je mléko. Řídila bych se hlavně tím jak přibírá a nechvátala na ní ani s ostatními jídly. Malá někdy chce jíst každou hodinu a další den pak žije z vesmírné energie a nechce jíst vůbec. Ale přibírá, tak nic neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missa2 můžou ji trápit zuby… a podle mě teda předtím jedla krásně…až ji přestanou zoubky trápit zase se rozpapá
pokud chce prso tak ji častěji koj
- Citovat
- Upravit
A to množství- já se řídím tím, kolik sní tolik sní
taky mi každý den sní jinak ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nicolink Právěže ani prso nevyžaduje. A nedávám ji celkově nějak málo MM? Ty články z internetu, že by měla vypít tolik a tolik mléka denně
Já vím, nesmím to číst. Ale nechci nic zanedbat.. Případně kdy se vůbec dokojuje UM? Kdy se to má začít brát v úvahu? S příkrmy jsme začali už koncem 5.měsíce, protože to malé už nestačilo a na doporučení doktorky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nicolink Tak myslíš, že 190g není zbytečně moc?
Já jsem vždycky chvíli v pohodě a pak začnu s něčím plašit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda kojim porad 6× denne, male je 7.5m
sni uz skolem 100-130g, ma dve svaciny a obed, obcas rano nebo vecer kasi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás: snídaně 180ml UM, svačina - ovoce, ze skleničky 2/3 ze 190g, pár kukuřičným křupek (to se snad nedá ani považovat za jídlo
)oběd - masozeleninový dlabanec, doma vařeného dávám baj očko, sklenička 190g, svačina - kaše, ovoce, nebo bílý jogurt, večeře - 180-210ml UM. Mezi jídly má 2,5-3,5h rozestup. Přibírá krásně jen není tučný, o dětských faldíkách si můžu nechat zdát… + dostává v noci 90ml UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missa2 píše:
@Nicolink Tak myslíš, že 190g není zbytečně moc?Já jsem vždycky chvíli v pohodě a pak začnu s něčím plašit
když ti to sní tak to není ZBYTEČNĚ moc
malá mi taky sní kotel jídla a druhý den mi sní půlku
já to nevážím to jídlo..prostě ji uvařím a ona sní kolik chce…toho MM myslím, že není málo..nevím..pokud pije čaj tak to neřeš ![]()
- Citovat
- Upravit
Co takhle začít naslouchat svému instinktu a přestat se řídit tabulkama a články na internetu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonreir Jasně, řídím se vlastním instinktem, ale když to trvá už týden, tak už mi to je více než podezřelé. Přece týden nejíst je už podezřelé. Teď opět oběd - snědla tři lžičky a jsít prostě nechce.
Zoubky mě nenapadly. Ale jiné změny v chování nepozoruji, tak nevím, jestli by to mohlo být zoubky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NIKDY jsem neměřia dítěti, co snědlo. Prostě buď chtělo nebo ne. Do starší jsem dostala sotva pár lžiček, mladší toho sní hrozně moc. Ale zase nemusí ovoce a sní víc masozeleniny, starší byla opak…
To, co popisuješ je u 7 měsíční OK. Nenuť, nabízej a dej tomu čas. Někdy zlobí zoubky a dětí jí míň a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missa2 Malá vypije skoro jen poloviční množství mléka než uvádí tabulky a má v 5. měsících skoro 9 kg. Tak nevím jak by to vypadalo, kdyby pila podle tabulek ![]()
A oběda měla taky zatím nejvíc 3 lžičky. Většinou ho nemá vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Missa2 no tak mozna naslouchat vice nebo mene stresovat. Place ti dite hlady? Pokud ne tak co resis? Kazdy ma jinou miru mnozstvi jidla co sni
. Bych to tolik nehrotila jestlize je dite spokojene a prospiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit