Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer,
chtěla bych se vás zeptat a taky trochu se uklidnit.
Jsem podle MS 7+0tt a asi 4 dny mě vůbec nebolí prsa, jen mám bolesti v podbřišku jak kdybych měla dostat MS nekrvacím ani nešpiním. Je to v pořádku?
Jsem v Irsku a čekám než se mi ozvou z nemocnice na první screening byla jsem jen u obvodního lékaře kde mi potvrdil těhotenství z moči.
@Jenny1999 píše: Více
Každá to máme jinak. Některá pomalu ani neví, že je těhotná, dokud necítí aspoň pohyby v břiše (já), jinou bolí prsa, břicho, je unavená, atd. Nic není ani dobře, ani špatně. Takže asi tak ![]()
@Dahlia0409 Já vím, že to máme každá jinak, ale 2× jsem potratila tak mám blbé pocity.
To chápu, ale opravdu to nejde říct, jestli je to dobré, nebo špatně. Více poví až lékař ![]()
Me prsa nebolely ani u jednoho tehotenstvi…v podbrisku me bolelo u obou a bylo to v poradku, je to tim, jak roste deloha…ty prsa muzou byt a nemusi, neni to smerodatne..ja o nich nevedela, zvetsily se mi az po porodu. Asi nezbyva, nez cekat, ale zbytecne se tim nestresuj. Jinak ty priznaky vseobecne, mohou byt promenlive…jeden den muzou byt, dalsi dva dny nic, pak se zase vrati atd…nemusi to byt porad stejne ![]()
Mě prsa začaly bolet až ve druhém trimestru
v prvním jsem o nich vulbec nevěděla… Neboj se, nemusí to nic znamenat..
Ono Ti to stejne nepomuze, protoze priznaky nic nereknou o tom, zda tehotenstvi prospiva nebo ne.
Kazdopadne jsem to mela stejne, prsa me bolely jen chvili na zacatku a pak me bolel silne podbrisek a mam dve zdrave deti.
Hodne stesti!
Jj taky mě přestala bolet a do týdne jsem potratila. Teď jsem těhotná znovu a u tohodle těhu mě nebolí vůbec ![]()
Držím palce ![]()
@Jenny1999 mela jsem to stejne. Mam za sebou 3 ztráty. Taky jsem řešila, ze me na začátku bolela prsa a najednou nic a vse je v pořádku!! Takze hlavne se nestresovat!
Ahoj,
byt tebou tak si zaplatím 80 Liber private scan. Necekej až na 12 tt dating scan…přestaly mne taky bolet prsa.
Nechci strašit, ale můj příběh je se smutným koncem.
Přestali me bolet prsa, po private scan mi našla Momo twin Pregnancy, vyloučila mimodelozni… za 2 dny me objednala na early scan do NHS a tam to začalo…udělají ti scan s budou měřit HCG v krvi, zda roste nebo se snižuje. Bohužel, o dvojčata jsem přišla, včera jsem musela na D&C, me nejtěžší rozhodnutí v životě.
Držím palce 🍀
Mne kolem 7. tt v obou tehotenstvich ustaly na chvili priznaky a pak vypukly v plne sile okolo 9.-10. tt. Jednoho jsem se proste vzbudila a nic mi nebylo
Kdyz to napisu blbe. Nic to neukazuje, jen, ze se telo ruzne přizpůsobuje. Naznacim to z opačné strany. Ikdyby to bylo najednou blby, tak hladina HCG v tele zustava jeste dlouho, takze můžeš mit zeny, ktere Ti reknou, ze mely nevolnosti jeste v den, kdy sly na kyretaz. Napsal jsem blby priklad, ale snad chápeš tu pointu.