Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem 8+2 tt. Když ležím nebo sedím tak je to v pohodě. Když ale stojím nebo něco dělám, bolí mě břicho. Myslíte, že to je normální? Mám obavy, jestli je všechno v pořádku. Děkuji za rady.
Ahoj, mě takhle bolelo břicho snad do 16tt, pak začlo bolet jinak. Hlavně když jsem vstala, tak jsem se musela předklonit, abych té bolesti ulevila. Až to jakoby střílelo do boku… Takže pokud nemáš křeče, tak je to řekla bych opravdu jen přirozeným roztahováním dělohy. Každopádně pokud by ses necítila nebo to bylo horší, skoč si pro jistotu k Dr., radši 3× zbytečně než jednou pozdě…
![]()
Mě nebolelo v žádném těhotenství břicho nikdy, jen svaly jak postupně břicho rostlo, nebo od pšíkání při chřipce. Samo o sobě by bolení nemělo být známkou toho, že je vše v poho, radši bych šla na Gyn.
Ahoj, já jsem kolem 8tt a nebolí mě nic, v prvním těhu taky ne. Kdyby mě bolelo, tak bych si radši zašla za dokrotem.
Me nebolelo, jen tak jako tlacilo, asi dva tydny okolo 6tt, ale preslo to. Neco jako ms.
Je to naprosto normální. Pokud nemáš vyloženě křeče - které by mohly značit problém, ale jen pobolívání, nebo bolest jako při MS, tak je to naprosto normální. Zvětšuje se děloha, napínají se vazy v tříselném kanálu, na kterých je ta děloha zavěšená, organismus takhle reaguje i na hormonální změny. Při prvním těhotenství mě v začátku bolel podbřišek dost, teď v druhém občas taky.
Pokud je to silna bolest, sla bych k dr nebo na pohotovost. takove tlaceni je normalni, ale krece, ci prudka bolest ne.
Děkuji všem za rady. Bolest je mírná, žádné velké bolesti, dá se to vydržet. Nejvíc jsem měla strach, jestli je vše v pořádku.