8m separační úzkost - Estivillova metoda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
29.4.11 13:35
Cherilin píše:
Angua píše:
Cherilin, super profilová fotka :pankac: :pankac: :pankac:

oooo,děkuji :-D

Petruš,myslím,že by to mohlo být zoubkama.Naše malá(7měsíců) je poslední dobou nevrlá,málo spí(dřív vydržela spát 3hodiny v kočáru,teď dá sotva 20minut),je pořád unavená.Když odejdu,začne pobrekávat až do řevu,někdy pobrekává i u mě,to je asi tou únavou.Před hodinou jsem jí namazala dolní dásně calgelem a spí jak miminko už hodinu :dance: Byla úplně vyřízená,no jsem zvědavá jak usne večer,budit jí nechci.

u nás je to taky tak, malá je cca 1 měsíc nervní, hrozně málo přes den spí, pobrekává, nervoznější než před tím. Už mněsíc nám rostou zuby. je nám viděk kousíček spodní stoličky, ale takhle je to už měsíc a spodní jedničky má nateklou dáseň. Bud nevím nebo to jsou všechno ty zuby, že j eted taková :roll:
jak dlouho ty zuby porostou :-( :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
29.4.11 13:43
Cherilin píše:
Angua píše:

Petruš,myslím,že by to mohlo být zoubkama.Naše malá(7měsíců) je poslední dobou nevrlá,málo spí(dřív vydržela spát 3hodiny v kočáru,teď dá sotva 20minut),je pořád unavená.Když odejdu,začne pobrekávat až do řevu,někdy pobrekává i u mě,to je asi tou únavou.Před hodinou jsem jí namazala dolní dásně calgelem a spí jak miminko už hodinu :dance: Byla úplně vyřízená,no jsem zvědavá jak usne večer,budit jí nechci.

taky mažeme Calgelem, jen mám pocit, že než to malé pořádně rozetřu, tak půlku toho sní :roll: takže jestli jí nakonec neuklidní nějaká nová příchut v pusince :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.4.11 13:45
petratavali píše:
Cherilin píše:
Angua píše:

taky mažeme Calgelem, jen mám pocit, že než to malé pořádně rozetřu, tak půlku toho sní :roll: takže jestli jí nakonec neuklidní nějaká nová příchut v pusince :mrgreen:

Tak jsme to měli taky. Třeba Mundisal mu tak nechutnal :lol: Přitom mi přišel účinnější, když jsem to zkusila na sobě - víc umrtvil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
29.4.11 15:30
Angua píše:
petrusepetrus píše:
Tak malá spinká tak nějak celou noc,když to vezmu kolem a kolem.Spinká ve svojí postýlce a když se vzbudí vezmu jí k nám-spíše teda ke mě,manžel je kamioňák :roll: a spinká až do rána,budí se až kolem 7 na krmení a pak spinká třeba další 2 hodinky.Jen je prostě protivná a dneska jsem jí našla další zoubek,tak to asi vážně bude tím 8-o
Malinkou miluju,je vymodlená,když po mě touží,jsem jen s ní,nedělá mi problém jí chovat,nijak jí neodstrkuju,naopak se snažím se jí celý den věnovat…
Tak teď fakt nerozumím zadání - proč chceš na takovém dítěti praktikovat Estivilla? Že zakňourá 3× víc, než jindy, tak je hned potřeba ji nechat vyřvat? Nebo co tě vedlo k tomu nápadu?
:zed: to nebyl nápad,ale dotaz,co je separační úzkost,Est.metoda a jestli je mutná,jak se praktikuje adt…Nikoli nápad!!!Nikde přece nepíšu že s ní chi začít,jen jsem se ptala,jak to spolu souvisí.Prostě jsem natvrdlá a nerozumím tomu.Jestli Ty jsi dokonalá a víš vše,tak klobouk dolů,ocením každou radu-nikoli narážení,urážení a tpd.Nejsme přece v mateřské školce,ale na serveru pro maminy…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
29.4.11 17:29
evakra píše:
Někdo třeba je hrdý, že frkne děcko do postýlky a jde se dívat na telku, já na tomhle nelpím, radši si užiju vzájemné blízkosti, dokud o ni stojí :lol: :lol: :lol:Také mám kamarádku, která hrdě vykřikovala jak dítě položí a víc se nestará, ovšem vydrželo jí to jen do chvíle než se naučilo samo vylézat z postýlky, teď jsou mu skoro 4 roky a musí ho uspávat pořád, myslím si, že je lepší, když si dítě k samostatnému usínání dojde postupně samo.

Když ono ani tak moc nejde o telku, ale o to, že když si dáme malýho k nám tak se co hodina budí a podle mně to je pak spánek k ničemu. Když se zadaří a spí v postýlce tak se budí sice taky, ale ne tak často. Druhý den je to hned poznat, že je líp vyspaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
29.4.11 17:43
petratavali píše:
Cherilin píše:
Angua píše:

taky mažeme Calgelem, jen mám pocit, že než to malé pořádně rozetřu, tak půlku toho sní :roll: takže jestli jí nakonec neuklidní nějaká nová příchut v pusince :mrgreen:

no to je možný,mě se jí to na ty dásně taky nikdy nepodaří pořádně rozmáznout.Nevím, jestli si to jen namlouvám,ale přijde mi,že po tom spí líp.Neni to teda jako dřív,stejně se budí častějc,i přes den,ale aspoň nepobrekává.Má nateklou spodní jedničku,jsem zvědavá,jak dlouho to bude trvat,chudák malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.4.11 17:46
petrusepetrus píše: :mavam: maminky
Naše malá má asi separční úzkost,v noci skoro nespinká,uspávání alá houpání na 30 minut v sedačce,uprostřed v noci šílenej řev,musí k nám do postele,přes den jde za mnou do kuchyně…Nevím jestli to je už ono,nebo jestli to mám přičítat zoubkům,teď nám vlezly spodní 1.
S tím souvysí i est.metoda,pokud jsem pochopila,tak právě čas separačky je nejlepším obdobím pro začátek této metody a v čem vlastně spočívá?Pročítala jsem ru pár starších diskuzí,abych nezacláněla s novou,ale jsem z toho trochu blázen :-P

No nezlob se na mě, píšeš, že malá má asi separační úkost a ty jsi četla, že je vhodné začíst s Est. metodou právě v období separační úzkosti. Z dotazu podle mě jasně vyplývá, že tě zajímá, zda je možné v tomto období s metodou začít - čili předpokládám, že bys to asi chtěla zkusit, jinak se neptáš nebo bys formulovala dotaz jinak.

Kdyby tě to zajímalo v obecné rovině, nebyl by důvod tam rozepisovat něco o zubech vaší malé - čili opět předpokládám, že řešíš vztah - Est. metoda vs. vaše situace.

Tak buď teda budu muset navštívit nějaký kurz porozumění psanému textu nebo ty navštiv kurz formulování dotazů :wink:

Kdyby ses ptala, tak jak píšeš, musela by v příspěvku zaznít např. věta „má naše malá separační úzkost?“, „je nutné použít Est. metodu nebo jste to vyřešily bez ní?“Píšeš zkušeně „separačka“, tak jsem předpokládáala, že víš, co to je.

Pokud vložíš do stejného příspěvku ještě dotaz o Est. metodě, dá se předpokládát, že tyhle dva problémy spolu souvisí, protože v pravidlech diskuzí je jasně napsáno:

neptejte se na dva naprosto odlišné dotazy najednou - pro každý dotaz vytvořte nové téma a zařaďte jej do odpovídající kategorie

Pokud založíš příspěvek, který je s tímto v rozporu a přitom na to neupozorníš, tak se nediv, že ti není rozumět :wink:

Omlouvám se za ostřejší tón, ale fakt jsi mě naštvala. Jednak tou „dokonalou matkou“, to je tu dost pejorativní označení a taky tím, že tě urážím apod. Prosím, buď tak hodná a odcituj mi příspěvky, ve kterých tebe osobně nějakým způsobem cíleně urážím a ráda se ti omluvím. Nemyslím si, že k tomu došlo. Pokud nesouhlasím s tím, že někteří lidé nechají dítě vyřvat, aby měli večer klid na televizi, neznamená to, že nějakým způsobem urážím ani je, tím méně potom tebe.

Když jdu zpět - v prvním příspěvku poukazuju na logický rozkol v kombinaci Est. metoda x separační úzkost (nebo jak se to teda správně jmenuje). Ve druhém příspěvku píšu, jak jsme to udělali my, co nám vyhovovalo a jak bych to nedělala. Třetí příspěvek je blbost a pak už se jenom bráním a vysvětluju ti, jak jsem ty své dva předchozí, dobře míněné příspěvky myslela.

Snažila jsem se ti upřímně poradit, ale vidím, že bych udělala líp, kdybych napsala, jak jste šikovňoučké, že už máte dva zoubečky a že jí určitě rostou další, tak jí to mazej gelíčkem, že to asi separační úzkostička nebude a Est. metodu jsme na malého vyzkoušeli v půl ročku, právě když se na nás začal hrozně věšet a sice chvilinku plakinkal, ale teď už spinušenká sám, jak andílek až dorána, ani na mlíčko se nebudinkuje :cert: :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
29.4.11 19:53
Cherilin píše:
petratavali píše:
Cherilin píše:
Angua píše:

no to je možný,mě se jí to na ty dásně taky nikdy nepodaří pořádně rozmáznout.Nevím, jestli si to jen namlouvám,ale přijde mi,že po tom spí líp.Neni to teda jako dřív,stejně se budí častějc,i přes den,ale aspoň nepobrekává.Má nateklou spodní jedničku,jsem zvědavá,jak dlouho to bude trvat,chudák malá.

to mě by taky zajímalo, jak dlouho to bude trvat. malá má nateklé obě spodní jedničky, zoubky vidět nejsou. A ještě k tomu má dole vidět kousek bílou tečku a nevím, jestli to je kousek stoličky (na tu to vypadá) nebo dvojka, ale tohle je docela daleko. A takhle to mám euž asi měsíc. Taky by mě zajímalo, kdy ty zmetci vylezou a malá si na chvilenku odpočine chudinečka moje střapatá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
29.4.11 20:35

Nám rostou zuby průběžně od 5tého měsíce, teď bude Vojtíškovi v ponděli 8 a pořád nic jen průběžně horší spaní atd. a vždy je vidět, že se to o něco víc posunulo, teď se nám to asi spojilo i s tou s.úzkostí, takže je občas boj jít přes den jen na wc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí