Jak odstavit 9měsíční dítě

4181
24.1.10 20:35

9 mesicni dite,jak odstavit

Chtela bych poprosit o radu -
mam 9 mesicniho syna. Do 6 mesicu plne kojeny,bez problemu.Pak jsme zacali s prikrmy,a ja se pomalu chystala,ze skoncime s kojenim (abych to vysvetlila,je to z me vule,kojit uz se mi nechce,maly to pres den ani nevyzaduje),takze jsem koupila Nutrilon,naucila ho na flasku,a ma 1× denne odpo lahev Nutrilonu.
Co je ale problem-a tim se dostavam k jadru veci-je strasne navykly na nocni kojeni,je to hruza,vzbudi se mi i 8×, no proste mam toho uz tak akorat,nevyspim se.On si jen tak poduda,ani se moc nenapije,a zase usne,no ale uz me to zmaha.I pres den,kdyz ho dam do postylky,tak rve tak dlouho,dokud neprijdu,nevyndam prso,on si celej stastnej poduda a spi.
Jinak je moc hodnej,spi hodne i venku na kocaru (to samozrejme prso nevyzaduje :lol: ).
Poradite,co s tim? Jak se vlastne dite „odstavuje“? Uz bych rada i treba nekam vecer sla (ale to neni moje hlavni motivace,abyste si nemyslely :roll: , to zase ne,spis mi jde o to spani v noci no a taky ze bych se uz dala tak nejak do „normalu“).
Mam mu v noci davat UM? Nebo ho zvyknout na caj (strcit flasku s cajem do postylky) ?
Jeste dodam,ze vyrvavaci metodu s cilem aby se dite prestalo budit moc neuznavam,resp.nemam na to nervy.Klidne mu 3× za noc ten caj dam, ale uz neee to prso, a ne tolikrat.
Prosim poradte mi,co byste na mem miste delaly. Dekuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65389
24.1.10 20:53

Ahoj…ještě před měsícem Mates chtěl v noci taky asi 3krát kojit…
a ted už nechce skoro ani přes den…
V noci se budí,dostane cucnout čajíku a spí dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
24.1.10 21:22

Mně se takto Dan taky budil. Ve dne už ani kojit nechtěl, zato v noci po hodině. Tak jsem ho přesunula od nás z ložnice do dětského pokoje, připravená k němu pár nocí vstávat, ale nekojit. První noc řval 2× cca hodinu (ale ne souvisle, hladila jsem ho, zpívala mu), od té doby spí prakticky celou noc, tj. od 18:30 asi do 4, kdy ho nakojím, a vstáváme pak v 6. první dítě si vzal na pár nocí tatínek vedle do pokoje a pak si na kojení ani nevzpomněla :-) . Na UM jsem ani jedno dítě nějak nenaučila :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
25.1.10 07:07

Tak u nás to bylo podobné. Do 6 měsíců kojená, cca v 9 měsících už jsem kojila jen v noci. Jenže ona se začala budit hrozně často a přišlo mi, že ani moc nepije, spíš se chce pomazlit.Párkrát si cucla a pak mě žužlala a u toho podřimovala. Takže jsem se rozhodla, že jí odstavím úplně.

Trvalo to cca týden. Spala jsem v obýváku a vstávala k ní, ale prso nedostala. Dala jsem jí napít čaje, pak jsem jí hladila, byla u ní. Po 2 dnech už se budila méně často a já přitvrdila. Dostala čaj, dudáka, pohladila jsem a šla jsem pryč.Brečela tak 10-15 minut a já k ní chodila v pravidelných intervalech, ale jen jsem jí pohladila, dala dudáka…nevyndavala z postýlky. Takhle to bylo dokud neusnula. No a po tom týdnu se to ustálilo a do teď (na vyjímky) se mi budí ve 4, dostane Sunar a pak spí ještě do 6 a to už se vstává. Třeba dnes ale spala do 6:15 v kuse.

Chce to pevné nervy a halvně být rozhodnutá a vydržet. Halvně pokud dítko řve třeba hodinu, tak to musí být na palici. Mě vždy brečela tak 15 minut, no. Hodně štěstí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
25.1.10 09:36

Ahoj, Nelli se mi budila cca 3× za nic na kojení až do deseti měsíců, pak ze dne na den nebo spíš z noci na noc v noci kojo odmítla a spí od osmi do osmi, pak hodinu po obědě..já chtěla kojení vzdát každou chvíli, první půlrok mě to dost, jak to říct, obtěžovalo je silné slovo..ale hrozně mi vadil ten pocit závislosti, že se nemůžu hnout z domu, ani kdybych stokrát měla hlídání..od těch šesti měsíců, co jsme najely na příkrmy, se to začalo lepšit, teĎ jí bude rok, kojím před snídaní, po večeři a 1-2× za den, většinou když se mi míň nají, nebo vvstane po prdelce..a klidně budu kojit další rok :)Nicméně co vím, jediná rada na odstavení v noci je prostě prso nedat, ať řve jak chce..mazlit, hladit, cokoliv, ale nedat prso, ani UM - když ho naučíš v noci na mlíko, i když ne od tebe, bude se stejně budit, prostě v noci se nejí a basta..i když já osobně bych dítěti pod rok jednou v noci mlíčko dala - ale naprosto tě chápu :)na celkové odstavení pak platí pomalu nahrazovat jedno kojení za druhým um..ale zrovna třeba ráno je kojení velice praktické a pohodlné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
26.1.10 08:20

Dekuju moc vsem za rady. Zkusim to s tim cajem v noci. Na dnesek hrozne rval i po nakojeni, nevim, co to s nim bylo, jel jak cirkularka. Hruza. Tak jsem odesla spat do vedl.mistnosti (mel tam u sebe jen manzela, ktery ale se s nim nijak nezaobiral) no a za chvili usnul a spal az do 5 do rana ! To kdybych tam vedle nej lezela, vstaval by mnohem castejc a pochybuju, ze by sam skoncil s tim revem, to by zas bylo pochovat, pomazlit … uf.
Nekdy se tesim, az budou ditku tak 3 roky :oops: :wink: (jedno uz mam, tak podle zkusenosti s nim proste ty starsi deti jsou lepsi noo, prosim nekamenujte me :kytka: )
Dam vedet, jak jsem uspela.
ahoj a diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
26.1.10 12:55

Ahoj Nakukovatelko, já jsem se teď o víkendu rozhodla, že přestanu v noci kojit, měla jsem to samé co ty, taky se pořád dožedoval prsa a to jenom párkrát požužlal, otočil se na druhý bok a spinkal dál, byla jsem z toho utahaná a tak jsem si řekla dost. Domluvila jsem se s manželem, že o víkendu by jsme to mohli spáchat. Proběhlo to takto: První noc usnul tak kolem 20hod, ale musím ještě napsat, že jsem nespala sním v ložnici, ale přesunula jsem se s manželem do obýváku, aby mě necítil, poprvé se probudil asi v 1hod, přišla jsem k němu, pochovala, přebalila, nabídla čajík, dala zpět do postýlky,rozsvítila jsem mu lampičku a šla zpět do obyváku, chvilku kňoural,ale asi tak do půl hodiny usnul, šla jsem ho zkontrolovat zhasnout mu lampičku, přikrýt. A to vše se opakovalo ještě jednou ve 4hod a to jsem udělala to samé. Druhou noc k němu vstával manžel a mu se probudil jen jednou. Byla jsem cekem spokejená, jak to bez problémů probíhá, ale dneska jsem myslela, že se zblázním, usnul mi až ve 4hod ráno, ale prso jsem mu nedala, jsem zvědavá na dnešní noc, doufám, že to bude lepší a lepší, protože to noční kojení mě ničilo. Tak doufám, že jsem ti aspoň trošičku pomohla, jen musíš být pevně rozhodnutá a to prso mu nedat. Měj se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.13 14:25

Ahojky, chtela bych poradit…moje dcerka 19mesicu byla zavisla jen na kojeni…ve ctvrtek zvracela, asi ze slunicka, vzdycky zacala zvracet po kojeni a to skoro cely patek tak jsme vyrazili na pohotovost kde me rekli nekojit 48hod. jinak mala bude stale zvracet a pujde na kapacky, kuli dehydrataci…tak uz skoro tyden nekojim, rekla jsem si ze to vydrzela tak dlouho tak prestanu uplne, jenze je cely dny zavisla na me odmita cokoliv jist, pit a na prso si vzpomela dnes jenze jsem ji rekla ze ne, ze mami ma beby…sem tam do ni neco dostanu ale po troskach :-((navic usinala vzdy u prsu za noc se budila nekolikrat a ted uz jen jednou pit nechce ale musim ju chovat dokud znovu neusne..um nechce, to uz jsem zkousela snad 100× bez uspechu :-(poradi mi nekdo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
2.6.15 21:47

Ahoj vsem, potrebovala bych poradit. Drive nez vznesu dotaz, prosim o nereagovani tech z vas, ktere budou zastankynemi kojeni a delat ze me krkavci matku. Chci odstavit a hotovo, kdo se s tim nesmiri, prosim nereagujte.
Syn, 9m - kojim vecer, v noci a k ranu, pouzivam kloboucky. Pres den pije cistou vodu z flasky Avent a savicky dvojky, jak miminek :) Chci odstavit, ale zkusila jsem nekolik druhu flasek, UM a nic. Jak tedy odstavit, kdyz UM nechce, ale ja bych ho pro nej chtela? Proste nejak zalepit prsa, naraficit kloboucek a on bude tahat a nikde nic? Ze dne na den? Docilim toho, ze pochopi, ze nic nebude a UM tedy konecne vezme na milost nebo jak na to? Zkousela jsem mu to podstrcit v polospanku, ale nepomohlo. Vubec nevim, co s tim a jak na odstaveni. Moc vam dekuji za rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.6.15 21:49

@LindaPraha mám stejný problém, chci odstavit a kluk statečně sabotuje. Vyzkoušeno um ve spánku atd.. ne, prostě nechce, pozná, začne řev. Jediné, co se mi ale fakt nechce, je nechat ho extra řvát, takže kojím v noci.. :zed: u nás k pochopení zatím nedosšlo, věk ten sam. kojím jen v noci a ráno, pije mi sem tam trochu čaje. Prý pomáhá prostě odjet, nechat dítko např s chlapem a mezitim laktaci zastavit, na to já ale nemám prostředky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
2.6.15 21:55

Asi tezko to utnes naraz, dobry je si vybrat jedno kojeni (treba poledni) nebo obecne denni kojeni a zkusit ho nahradit UM. V deviti mesicich ji prikrmy, takze proste prikrm a mliko nebo jenom prikrm, kdyz mliko chtit nebude a konec. Hned to nepujde, u nas to trvalo mesic, i kdyz mala byla zvykla pit moje mliko z lahvicky, neslo o lahvicku, ale o to, ze nechtela proste UM, nechutnalo ji to. Nakonec to ale samozrejme dala, jen to trvalo. No, a pak, jak jsem uz nekojila ve dne ani neodsavala, mi ubylo celkove mlika, tak postupne opustila vecerni, nocni a ranni kojeni, to trvalo asi dalsi tri tydny (ja jsem ji chtela kojit dal, ale odstavila se uplne). Naraz to pujde podle me spatne. A jo, je dobry, aby ji UM daval nekdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620

Zkušenost nemám, jsem jedna z těch co kojí rády, ale kdybys prostě nedala? Pár dní bez mléka ho přece nepoznamená (navíc předpokládám, že má jogurty atd…), nakonec UM třeba vezme na milost, no a když ne, tak to doženeš mléčnýma výrobkama :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668

@LindaPraha ahoj, napisu ti moji praxi se starším. Odstavila jsem v 11 měsících ze dne na den. Nejdřív jsem nabízela přesně jako ty, různé flasky, různé UM. Přicházelo jen kloktání a desný rev. Jeden večer jsem se rozhodla, ze už nenakojim. Šla jsem spát do obyvaku a s malým byl chlap. Řekla jsem si, ze pokod bude řvát jak tur půjdu tam a nakojim ho. No budil se, co 20 minut. Chlap vždy unosil, nabízel flasku. Asi ve 3 vzal mladý pan UM na milost. Druhy večer už z něj byl milovník UM a pil ho rad.
Takže za me ukecat chlapa. Z tebe totiž cítí mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
2.6.15 22:03

@LindaPraha Ahoj já teda mám 18 mes. a kojím, ale nedávno jsem přestala kojit v noci a pokud vidím, tak kojíš vlastně jenom v noci a kolem ní, takže stejně jako já - ať uspává a spí s ním chlap, ty se odstěhuj. Já jsem se do ložnice vrátila po dvou týdnech a mléko v noci nechce, ani když se vzbudí, a to ho pořád mám a ráno a přes den kojím. Pokudjde o UM, tak si nedá, to neva, dáš jogurty, kaše, a Um nabídneš a buď ho bude chtít nebo ne, mléčné dávky se dají nahrdit i jinak. A možná bych poradila ještě pár týdnů kojit aspoň ráno, pro pohodlí prsou, je to podle mně lehčí než utnout naráz, ale záleží na tom, jak moc už nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
2.6.15 22:06
@LindaPraha

Za mě, nedělat to ze dne na den. Malou jsem v 9.měsících kojila jako ty, teď bude mít rok a kojím jen nad ránem(podle mě nejhorší odbourávat to kojení nad ránem, proto jsem to nechala nakonec). Takže jsem první odbourala noční kojení, prostě 3 noci si poplakala, ale poté to pochopila, druhé jsem vynechala to před spaním a dala UM, to bylo v pohodě a teď ji dávám k snidani ještě UM. Do měsíce chci odbourat i to nad ránem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová