Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj mamky,chtela jsem se zeptat jak ,resp.v cem zamrazujete mleko?Z nedostatku mista,jsem si poridila sacky na zamrazovani mleka,jeden cca kc25,ale mi praskl:-(.Rozmrazujete ve vodni lazni?Musi byt pri rozmrazovani mleko otevrene,ci je to jedno?Dekuji.
hele ja to delala tak, ze jsem to zamrazila v kelimku avent a kdyz to bylo zmrzle, tak jsem to vyklopila do mikrotenoveho sacku. takze jsem mela zamrazene takove jakoby kulate knedlicky.
mikrotenove sacky prosmradnou, takze jsem ty jednotlive sacky mela v mrazaku jeste ve velkem igelitovem sacku na zmrazovani potravin.
Zdravím!!!
Zkušenost,bohužel, nepředám, tedy se sáčky. Já zamražovala do vysterilizovaných platových štamprdlí, skleniček od přesnídávky nebo též vysterilizovaných pytlíků do mrazáku. Bylo to praktický a ne tak drahý
Já koupila v tescu sáčky na MM a jsou super kolik tak ta krabička stála asi 100 kč a pytlíků je tam myslím 40. Nepraskly a při ohřívání sáček otevíram. Jo a ohřev ve vodní lázni.
Já jsem měla taky sáčky na MM z Tesca a potom ještě do skleniček od přesnídávek.Naplnit asi do 3/4,neprasknou.Jen to asi nevyřeší Tvůj nedostatek místa ![]()
Já jsem je mívala taky v Aventu, protože se ale nemá slívat mlíko a já moc nevydojila, tak jsem pak vždycky vyklopila co už bylo zmrzlé a dala k sobě do jednoho kelímku - „koláčky“. I to bylo praktický, že jsem si mohla rozmrazit kolik jsem chtěla, ne jen jedno velký množství. Samo to bylo mlíko třeba ze tří dnů jenom, abych tam neměla hodně různě starý mlíka v jednom kelímku.
Rozmrazovat se má prý co nejpomaleji, tedy prý dát i na chvíli do ledničky, pak ven a pak teprv do vodní lázně.
I když jsem vše dodržovala, mlíko smrdělo a bylo příšerný chuťově, takže jsem se na to pak vykvajzla. Když už jsem potřebovala do flašky, podojila jsem se během dne. Ale opruz teda. (u mě)