Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,nevím jestli se nebudu ptát blbě,ale..mám 5měsíční mimi,a nemůžu ji naučit pít z lahve.Chtěla jsem to prozatím vyzkoušet,kdybych náhodou musela někam nutně jít na delší dobu.Odstříkala jsem mlíko a dala ho do lahve,jenže ona dudlík z lahve absolutně odmítá(ani normální dudlík nechce)a mlíko které ji steče do pusy vyplivuje,nespolkne ho.Taky jsem se chtěla zeptat,od narození kojím co 2 hodiny přes den,není to moc?V noci vydrží i 4hodiny bez jídla,ale přes den se mi to zdá často…
nemyslíte?na váze přibývá v pořádku,všechno je ok.
Ahoj Mischko, můj syn odmítá dudlík, lahev s dudlíkem, ale hrneček zvládá v pohodě (mám od Tommee Tippee od 6m a je super, vůbec neteče, Avent teče bohužel). Pije jedině vodu, UM odmítá. Stále kojím..
Jinak co se týká kojení, někdo to tak má, že chce častěji, v tom neporadím. To spíš dětská doktorka..
Mates nechtěl do 4m, pak se to zlomilo, když jsem mu dávala probiotika lžičkou, byly takový sladký, jemu to chutnalo, tak jsem zkusila flašku a ejhle. Pokud to nutně nepotřebuješ, tak za chvíli stejně pojedete příkrmy, tak už nebude potřeba mlíčko, nakrmit ji bude moct i někdo jiný třeba kašičkou nebo zeleninkou.
Taky jsem kojila tak často rozmezí 2h bylo to nejlepší, co mohl Mates nabídnout, občas taky chtěl po půl hodině. Mimi samo ví, kdy potřebuje, omezovat kojení podle mě do půl roku nemá smysl.
Stejný problém. Když jsem zkušelá dát na zkoušku 20ml odstříkného po kojení, asi 2minuty nevěděl co s tim, kousal to jak ostatní hračky. Pak na to přišel, vysosnul to. Už jsem se zaradoval, že budu moct někam občas večer jít. ale… když to pak bylo nastro a měl hlad, navíc byl večer unavený, neměl trpělivost na to znovu přijít, zčl řvát a konec. Šlo by to si natrénovat, když je mimi vyspinkané, ne moc hladové, kdyby to bylo opakovaně, tak by si zpmtovalo, jak na to, ale to bych sé bál aby zase neodmítal prso. Jinak to něj šlo nakonec nacpat stříkčkou po prstě.
misch
celkem jsem se lekla tvého metříku.
Můj syn, ač dudá, žadnou flašku nechtěl nikdy. Ani žádny kouzelný hrníček, mám jich doma asi 12..
Je pravda že savičky jsem vyzkoušela pouze 2 - protože pak už mi přišel na flašku velký..
tak at se zadaří. jinak žlička, nebo stříkačka..
Nase mala take neumela pit ze savicky - vyzkouseli jsme vic, az ji sedela savicka MAM - je takova siroka, ona se k ni pekne prisala…
Myslim, ze rizikove je davat flasku u malinkeho mimi, aby si nezkazilo saci reflex, ale v peti mesicich mi s timto nemeli vubec problem, normalne jsem ji kojila a kdyz to jinak neslo, tak vzala za vdek i flasku ![]()
Ahoj..Moje děti taky nikdy z láhve nepily..
Vlastně,Emička ano.Týden v nemocnici,měla těžkou novorozeneckou žloutenku,musela znovu na fototerapii,odsávala jsem,převařovala a krmila z láhve.K prsu se mi bez problémů vrátila.
Ale nikdy později,už láhev nechtěla.Já jsem se vždy stihla do dalšího kojení vrátit,pokud jsem musela nutně odejít.Byla ale připravená stříkačka.
To,že moje děti nepily z láhve mě nijak netrápilo.Oba jsem jen kojila celého půl roku,pak jsme začali s příkrmy a postupně jsem je učila pít čajík normálně z hrnečku s obyčejným pítkem,pak bez pítka.
Když bylo Emči 9 měsíců,musela jsem na vyšetření na půl dne,mléko jsem odsála a bez problémů ho vypila z hrnečku.
Miško, mám stejnej problém, malej má taky 5 měsíců a prostě mlíko z flašky do něho nenarvu ikdybych na hlavě skákala. Už jsem vyzkoušela všechny možný typy dudlíků a nic, semtam se stane, že to vypije, ale to jsou asi nějaký erupce, páč při dalším hlídání museli pro mě zajet, protože jim řval.
Ale mám zkušenost s dcerou, že ta v tomto věku taky flašku nechtěla a kolem půlroku jí teda vzala na milost (mlíko z ní teda ještě večer a ráno pije doteď).
Add kojení - taktéž kojím po dvou hodinách, někdy se stane, že vydrží i ty tři hodiny, ale to je málokdy.
Děkuji holky,nezbyde než zkoušet aby později dokázala pít i čajík,nebo vodu nebo něco,ať nemusím kojit pokaždé co bude mít žízeň.A hlavně musím být trpělivá… ![]()
Ahoj, mám stejnej problém…Moje holčička má 6 měsíců a chtěla bych ji naučit na flašku, abych občas mohla jít do práce. Ale ona odmítá, moje mléko odstříkané a Um…Nechce pít s flašky. Jsem z toho nešťastná. Nevím jak ji to naučit. Poraďte prosím.....
Naše Helča se z lahve nenaučila pít nikdy - tedy, z dudlíku, později z pítka to šlo… ale nejlépe pak z brčka.
To je přesně náš problém a jsem z toho nešťastná. Učíme to malého už 3 měsíce a bez úspěchu. Zkouším čajík i odstříkané MM. Mám totiž pocit, že už mu moc moje mlíko nestačí a taky mé prsa občas nemají dostatek.
Dudlíka chtěl pouze první měsíc a pak jej ze dne na den vyplivl a od té doby je to nepřítel. Savičky jsem vyzkoušela různé a teď zkoušíme Tommee Tippee. Bohužel, pláč, pláč a nebo hrozná sranda savičku plivat i s jejím obsahem.
Manžel chtěl mockrát malého hlídat, ale není možno.
Chtěla jsem se zeptat - když začnu přikrmovat pevnou stravou, tekutiny má stále z kojení? To stačí?
Děkuji