9 měsíců a odmítá kousky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6101
16.3.15 10:47

9 měsíců a odmítá kousky

Ahoj holky, chci se zeptat, jak jste svá dítka naučily poradit si s kouskami potravy v puse. já jakmile dám malé kousek něčeho do pusy, hned to vyplivuje a pokud se ji to dostane dál, hned se začne dávit…zkoušela jsem ty kukuřičné křupky a to už teda opravdu ne, nebo méně mixovat zeleninku, ale stejně se ji to nelíbí. v našem věku už spousta dětí ke snídaní má pečivo s něčím, u nás bychom se zadávily na prvním soustu…podotýkám, že ještě nemáme ani jeden zub :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
16.3.15 10:50

Já mixovala vše cca do roka. Rohlík si teda snědla v pohodě, ale obědy vůbec. Důležité je to zkoušet, ale nenutit, časem na to přijde. Jo a taky malá měla první zub až v roce, i když všude píší, že to s počtem zubů nemá nic společného, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
16.3.15 10:55

@bibianka Dcera krásně začala s kousky už kolem půl roku a syn mě je do roka odmítal, pak se to zlomilo a začal pěkně kousat a to měl zuby. Hlavně jí ty kousky nijak nenutit. Dávala jsem mu dětské sušenky, aby alespoň něco kousal, protože rohlíkem se do toho roku dávil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
16.3.15 10:57

@bibianka Já bych počkala, někdy ji to trvá déle. Radši déle mixuj, než abys jim to jídlo zprotivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
16.3.15 11:02

Mixuj, at se ti nesekne a zkus znova treba za mesic. mala mi plivala veskere kousky jeste i nejakou dobu po prvnich narozeninach. prvni dite mi nechtelo jist nic, takze jsem byla rada, ze vubec ji a kousky neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
16.3.15 11:15

Náš se naučil kousat až v roce a půl, byl to šílenej boj, polykal mi kusy bez kousání, dávil se tím nebo to vyplivával. A i teď mi ještě někdy polyká velký kusy, třeba mrkev v polívce, neobtěžuje se kousat. Rohlík a křupky „rozžužlával“. V devíti měsících má určitě čas, ale zkoušej to, nemixuj třeba úplně do hladka, nebo zkus mačkat vidličkou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
16.3.15 22:34

Můj má 14 měsíců a stále mixuji. Respektive obědy mixuji, jinak normálně sní křupky, sušenky, rohlík, chleba, kousek jablíčka,… Ale jakmile má kousky na lžičce, tak po první lžičce už do něj další nedostanu. :roll: Tak neřeším a mixuji, jsem ráda, že mi jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí