9 měsíců a odmítá kousky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
9 měsíců a odmítá kousky
Ahoj holky, chci se zeptat, jak jste svá dítka naučily poradit si s kouskami potravy v puse. já jakmile dám malé kousek něčeho do pusy, hned to vyplivuje a pokud se ji to dostane dál, hned se začne dávit…zkoušela jsem ty kukuřičné křupky a to už teda opravdu ne, nebo méně mixovat zeleninku, ale stejně se ji to nelíbí. v našem věku už spousta dětí ke snídaní má pečivo s něčím, u nás bychom se zadávily na prvním soustu…podotýkám, že ještě nemáme ani jeden zub
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mixovala vše cca do roka. Rohlík si teda snědla v pohodě, ale obědy vůbec. Důležité je to zkoušet, ale nenutit, časem na to přijde. Jo a taky malá měla první zub až v roce, i když všude píší, že to s počtem zubů nemá nic společného, tak nevim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibianka Dcera krásně začala s kousky už kolem půl roku a syn mě je do roka odmítal, pak se to zlomilo a začal pěkně kousat a to měl zuby. Hlavně jí ty kousky nijak nenutit. Dávala jsem mu dětské sušenky, aby alespoň něco kousal, protože rohlíkem se do toho roku dávil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bibianka Já bych počkala, někdy ji to trvá déle. Radši déle mixuj, než abys jim to jídlo zprotivila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mixuj, at se ti nesekne a zkus znova treba za mesic. mala mi plivala veskere kousky jeste i nejakou dobu po prvnich narozeninach. prvni dite mi nechtelo jist nic, takze jsem byla rada, ze vubec ji a kousky neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš se naučil kousat až v roce a půl, byl to šílenej boj, polykal mi kusy bez kousání, dávil se tím nebo to vyplivával. A i teď mi ještě někdy polyká velký kusy, třeba mrkev v polívce, neobtěžuje se kousat. Rohlík a křupky „rozžužlával“. V devíti měsících má určitě čas, ale zkoušej to, nemixuj třeba úplně do hladka, nebo zkus mačkat vidličkou atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj má 14 měsíců a stále mixuji. Respektive obědy mixuji, jinak normálně sní křupky, sušenky, rohlík, chleba, kousek jablíčka,… Ale jakmile má kousky na lžičce, tak po první lžičce už do něj další nedostanu.
Tak neřeším a mixuji, jsem ráda, že mi jí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit