Dvouletý strašně málo pije
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dvouletý strašně málo pije
Maminky, potřebuju prosím radu. Máme dvouletého kloučka a začal mi strašně málo pít. Za celý den vypije ani ne půl litru. ráno a večer má 250ml kakaa. Konečně přestal pít z flašky s cumlem, pije z flašky od Kubíka- máme i flašku s brčkem. Zkoušíme různé čaje, šťávy…Co s tím? Přece mu ve dvouch letech nevrátím flašku s cumlem…Díky za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@baculkaji Tak to bych raději měla dítě s cumlem, než dehydratované…třeba potřebuje čas, zvykat si postupně…je to jiný mechanizmus pití.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji píše:
Maminky, potřebuju prosím radu. Máme dvouletého kloučka a začal mi strašně málo pít. Za celý den vypije ani ne půl litru. ráno a večer má 250ml kakaa. Konečně přestal pít z flašky s cumlem, pije z flašky od Kubíka- máme i flašku s brčkem. Zkoušíme různé čaje, šťávy…Co s tím? Přece mu ve dvouch letech nevrátím flašku s cumlem…Díky za rady
tolik jo? malýmu je 2,5 a vypije tak 300ml čaje denně, ale čúrá hodně a dehydrovaný není, jí polívky a ovoce a zeleninu, tak předpokládám, že mu to stačí. taky jsem to asi před půlrokem řešila.
no a nakonec zjistíš, že jsou prostě děti, ketré vypijou 1,5 a stejně staré děti, ketré vypijí úplný minimum.
pokud opravdu není dehydrovaný a čůrá, tak to neřeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji Já naprosto netuším, kolik mi dítě vypije. Některé dny pije víc, některé míň, neřeším to. Pokud se mi zdá, že pije míň, tak jen pití nabízím.
A mliko nepije momentálně vůbec, takže nemá ani těch 500 ml kakao, jako tvůj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radsi bych vratila tu flasku, s takovym pitnym rezimem si akorat znici ledviny snazila, bych se do nej dostat co nejvic jakymkoliv zpusobem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to stejné…nebo horší. Dcerka pije málo. Vypije asi 250 ml vody nebo čaje denně. Dávno pije z flašky bez cumlu.
Dělám polévky k obědu. ale nezdá se mi dehydratovaná…věřím, že žízeň ji donutí se napít ![]()
Netlačte na pilu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji co bych dala za půl litru. Můj aktuálně tříletej si kolem Vánoc zrušil UM, kterého vypil 500 ml za den a vypije cca 200-400 ml za den. Teď se to naučil vylívat, takže udělám pití a on ho vylije a tvrdí, že ho vypil. Zkoušeli jsme všechno, jsme z něj neěťastní celá rodina. Doktorka mu posledně vyhrožovala i kapačkama. Jak vidí skleničku, tak se hystericky rozbrečí, že nechce pít.
Pokud by pil z láhve s dudlíkem, klidně bych mu ji na doma nechala.
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina píše:
Radsi bych vratila tu flasku, s takovym pitnym rezimem si akorat znici ledviny snazila, bych se do nej dostat co nejvic jakymkoliv zpusobem…
To si nemyslím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baculkaji jinak teda já jsem to řešila i s doktorkou, tak se zeptej dětský taky, mne teda řekla, že se zbytečně stresuju, že je malej zdravej a sprostě mu to stačí.
jinak teda dcera pila taky málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@honey-honey13 no ja teda nevim kolik by meli vypit ale ja jako mala taky pit nechtela nakonec jsem, skoncila na kapackach a problemy s ledvinama mam doted…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera vypije za den asi 200 mléka a 250 vody nebo čaje. Pije málo od začátku a dehydratovaná není, čůrá normálně, tak to neřeším, stejně jí nepřinutím. Mám pocit, že se pití dnes hodně přeceňuje. Člověk má pocit žízně a myslím, že příroda to má vymyšlené moc dobře. V nějakém prolévání vodou nevidím nijaké velké pozitiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaca35 @Kriss Tina To je fakt individuální. My dávali 2× moč na rozbor a dobrý.
Ale nadměrné pití tekutin zatěžuje ledviny také.
Já pozoruju, že dcerka pije více k večeru. Dávám neslazené tekutiny, věřím, že kdyby to měla sladké jako cukrkandl, tak sosá jak divá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cverunka píše:
Dcera vypije za den asi 200 mléka a 250 vody nebo čaje. Pije málo od začátku a dehydratovaná není, čůrá normálně, tak to neřeším, stejně jí nepřinutím. Mám pocit, že se pití dnes hodně přeceňuje. Člověk má pocit žízně a myslím, že příroda to má vymyšlené moc dobře. V nějakém prolévání vodou nevidím nijaké velké pozitiva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše holka skoro na 3 letech má ráno 250mléka a pak za celý den stěží 300ml čaje nebo něčeho jiného. Čůrá, tak co. když s emi zdá že fakt nepije, tak nabízím, a le někdy si prostě nevezme a nenechá se přesvědčit… Já taky nevypiju za den 2 litry a žiju a jsem zdravá! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit