Zdravá kaše pro kojence?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zdravá kaše pro kojence?
Hezky den vsem. Mam 7 m dite, prikrmy jsme zavedli pred 2 mesici a kousek, kojim. Mam dilema ohledne kase k veceri, zkousela jsem nemlecnou ryzovou s vodou a ovocem, varila jsem doma ryzovou a jahlovou. Maly vsak hodne malo pribiral a kojit chtel v noci i 8×, 10×. Na radu pediatry jsem zacala davat mlecnou kasi Babylove z DM a pred spanim kojit, nocni spanek je mnohem lepsi a syn zacal lepe pribirat. Vim ale, ze mlecna kase na noc neni nic moc, zatez pro slinivku apod. Jenze dite nechce vecer ani polevky a masozeleninu davat nechci (kvuli masu). Je tu nekdo, kdonejak pripravuje nebo kupuje ve zdravce kasi, ktera je mlecna a zaroven nema tolik cukru jako kase bezne dostupne v drogerii ci lekarne? Dekuju moc!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Delala jsem z um a nemlecne. Daji se sehnat i bez cukru a nebo nejakou ze zdrave vyzivy s um.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Http://www. varimezdrave. cz/…ecepty/kase/
Nejlepsi je uvarit jahly/ryzi z celeho zrna a davat i vecer se zeleninou. Slazene kase jsou silene, mne se az udelalo zle, kdyz jsem tenkrat zjistila, kolik je tam cukru (a ten nejvice oslabuje imunitu deti).
Pokud chces, tak davej treba jahly s ovocem.
Maso kazdy den neni vhodne, 2× tydne jsem davala cervenou cocku.
Příspěvek upraven 12.03.15 v 11:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obyčejné kaše Nomina buď do MM nebo do vody a přidat přesnídávku, zeleninu (jako hustou zeleninovou kaši) apod., Nomina je vlastně jen instantní obilnina bez cukru a jakýchkoliv přídavků čehokoliv, dělají např. špaldovou, pohankovou apod. My tím doma i zahušťujeme omáčky nebo polévky, když se mi nechce dělat jíška.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporucuju zajit do nejblizsi zdrave vyzivy a okouknout nabidku
Dala bych ji do UM, dochucovani bych resila az kdyby ji dite fakt nechtelo jen tak samotnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju za reakce…od porodu bohuzel neodstrikam vic nez 30 - 40 ml z obou prsou dohromady, takze tahle moznost pada (bylo by to prvni, po cem bych sahla). Zeleninu vecer nechce, i kdyz jsem ji davala driv nez kasi. maso nedavam denne, dva dny v tydnu ma bez masa a taky davam cervenou cocku. Jahly zkousim, ale nadavuji se mu, snese je jen kdyz je jich opravdu jen malicko. Varenou ryzovou kasi taky nechtel. Kdyz udelam nemlecnou s UM, neni to stejne jako mlecna s vodou, co se tyka toho cukru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem si myslela, ze treba ta mlecna kase Babylove, kde pisou.ze neni pridany cukr, neni tak spatna… Takze to neni zas tak vhodny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsem.to.ja pokud v tom UM neni pridany cukr, tak je to zkratka mliko a kase bez niceho. Pak uz je na tobe, co do ni strcis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bibi239 píše:
@jsem.to.ja pokud v tom UM neni pridany cukr, tak je to zkratka mliko a kase bez niceho. Pak uz je na tobe, co do ni strcis.
A poradis mi, ve kterem UM neni pridany cukr? Ja zadne nepouzivam ani jsem nepouzivala, tak nevim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsem.to.ja musis se podivat na slozeni
Ja uz jsem nejaky ten patek mimo misu, vim, ze si nekdo stezoval, ze treba v babydreamu z rossmanna je. Celkove, cim vic resis stravu, tim vic te musi zajimat slozeni. Okoukla bych nejdriv mlika, ktera mas normalne dostupna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nasla jsem, ze by tato mlecna kase mela byt bez cukru (tedy pridaneho), nemate nekdo zkusenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsem.to.ja No,ale v ty Babylove take pisi, ze neni pridany cukr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je oblíbená kaše ze zdravé výživy nominal vícezrnná. I chuťově je dobrá, není umělá jak ty dětské přislazované kaše. A hlavně zasytí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Levandulina píše:
@jsem.to.ja No,ale v ty Babylove take pisi, ze neni pridany cukr…
Aha, tak na té co mám doma, to není…mrknu ještě v DM, jestli není jiná. Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit