Zdravá kaše pro kojence?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja davam První kási od Hami je rýžovo kukuřičný bez přidaného cukru, chutná mu jsou mu 4mesice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsem.to.ja Pokud máte zavedený jogurt, vyprdla bych se na UM a do kaše Nomina nebo do doma uvařených vloček dle výběru bych flákla pár lžic jogurtu.
Jinak na komerční kaše pozor, sice tam kolikrát píšou bez cukru, ale je tam přidaný maltodextrin, což je jednoduchý rychlý cukr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kupuju kase milupa a konkretne ty abendsbrei banan a obili a pisou ze se tam vyskytuje jen prirodni cukr a ta kase je strasne chutove dobra, dceri strasne jede. V noci se nebudi max. jednou, dvakrat, doporucuji. Ta kterou jsi hodila obrazek je taky dobra, taky jenom prirodni cukry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@jsem.to.ja Pokud máte zavedený jogurt, vyprdla bych se na UM a do kaše Nomina nebo do doma uvařených vloček dle výběru bych flákla pár lžic jogurtu.Jinak na komerční kaše pozor, sice tam kolikrát píšou bez cukru, ale je tam přidaný maltodextrin, což je jednoduchý rychlý cukr.
Díky, jogurt jsem dala párkrát, ale dost po něm ublinkával, tak chvíli počkám a zkusím místo Holandie Chocenský, prý nemá tolik syrovátky. Takze jogurt zatím nee.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanulaM Objednáváte pres internet nebo jsou někde k dostání live? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanulaM Přírodní cukr je taky cukr. Je na zakladatelce, jestli chce dítě učit na sladkou chuť nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Mně ani nejde o učení na sladkou chut, ale spíš o to, abych do něho necpala nějaké…, které mu budou huntovat tělo. Kolem mě ty kaše všichni dávají a nikdo to nereší, tak nevím, jestli nejsem precitlivělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jsem.to.ja Dávej mu to, co ty uznáš za vhodné, okolí ať si krmí děti, čím chce. Jako ty komerční kaše nejsou jedovaté, nicméně to nejsou ani hamburgry, chipsy a podobně, jinak by se to nesmělo prodávat.
Pro mě je prostě problém u většiny průmyslových věcí určených dětem ta tuna cukrku, která je tam zbytečně navíc (dítěti to akorát dráždí slinivku, zakládá na obezitu, není vhodné na zuby a učí ho to na sladkou chuť), plus umělá aromata (až budu chtít dát dítěti něco s banánem, tak mu tam ten banán prostě rozmačkám, nepotřebuju kupovat rádoby banánové něco).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice
já jsem dávala a budu dávat i mladšímu neochucenou kaši - buď zdravá výživa nebo Hipp pohankovou kaši, kterou budu míchat s UM. Na dochucení dám ovoce, přesnídávku nebo trošinku ochucené kupované kaše. Samotné ochucené kaše jsou neskutečně sladké, nechápu, jak to někdo může dávat dětem nezředěné. Já mám sladké ráda, ale z toho bych se
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice v te kasi nejsou zadna umela aromata bananu a podobne, jsou to susene bananove vlocky, nic co by maly kojenec nemohl. Taky hledim na vyzivu a necpala bych do 4 mesicniho umela aromata, to se podle me ani nesmi vyrabet.
@jsem.to.ja kupuju v nemecku, ale myslim, ze v cesku je dm taky prodava
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se zeptat, jestli jste někdo získal nějakou relevantní informaci/zkušenost o tom, že instantní kaše ze zdravé výživy (mám doma Nominal a Zdraví z přírody) nejsou vhodné pro 7měsíční dítě? V lékárnách narážím na samé, co obsahují něco navíc, a přijde mi, že čistá obilovina, což jsou ty kaše ze ZV, je lepší. V okolí se ale setkávám s názory, že to z lékárny je mnohem více hlídáno a co vím, co pak dítěti dávám apod. Tak mě okolí trochu nahlodává
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TerčaVarča Kdybych měla, tak s radostí. Bojovala jsem dlouho a „statečně“, ale stejně jsem to projela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda dělám kaše z Nutrilonu. Udělám klasika mlíko podle návodu a do toho přidám kaše ze ZV nebo od nás z družstva
a jako stojí 20kč
je to čistě extrudovaná obilnina. Mám kukuřičnou (ta se dá koupit i v Tescu), rýžovo-pohankovou, jáhlovou (na tu pozor, některé jsou dobré, některé nahořklé, jak který výrobce), rýžovou mám od nestlé, tam je jen rýže a je to obohacený laktobacilama, tím nic nezkazíš. A někdy mu smíchám rýžovou a kukuřičnou. Ochutím čerstvým ovocem nebo přesnídávkou. Sajrajty typu Sunarka mi nesmí přes práh a to už bude mít rok. Zezačátku jsem mu ty kaše taky vařila, z vody a po vychladnutí přidala UM jakoby kaše byla voda, ale prej ta instantní, pokud to je čistě extrudovaná obilnina a žádný sajrajty k tomu, je prý líp stravitelná. Tak jsem nakoupila ty instantní. Krupičnou občas udělám taky, ale tu klasicky vařím. Už mu ale bude rok, tak už mu sem tam dám kaši nebo pudink klasicky vyřený z KM. A ty kaše dávám v 17h, potom jdeme ještě vyvenčit psa, pak si chvíli hrajeme, potom je tak 20-30min koupel s tátou, pak UM (prso bohužel vyschlo) a pak mi spí až do rána
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus hodit do googlu kaše otesánek a přepni na obrázky, uvidíš tam kaše co vyrábí POEX VAlašské Meziříčí, mají i ochucené, ale taky ty jednodruhové. Ať víš co hledat, jednu dobu byly ty kaše dostupný v Bille, jinak některý Tesco a nebo ta zdravá výživa. Na jejich stránkách jsou bohužel mizerný info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit