Dvouletý strašně málo pije

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9672
12.3.15 13:53
@Kriss Tina píše:
@honey-honey13 no ja teda nevim kolik by meli vypit ale ja jako mala taky pit nechtela nakonec jsem, skoncila na kapackach a problemy s ledvinama mam doted…

no jo tak to byl asi extrém, malej mi málo pije furt, unavenej není a neni ani dehydrovanej, tak nemám důvod se bát, že bude mít problém s ledvinama a chodí na nočník, tak vidím kolik čůráa dcera byla to samý, kamarádky syn vypije během chvilky 300 ml čaje a to zas přijde extrém mně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.3.15 13:56

@baculkaji spočítej si, kolik má na svou váhu vypít - kalkulačka bude někde na netu. Půl litru na dvouletého mi přijde v pohodě, dehydrovaný určitě nebude. Mně syn v 15m, 10,5kg vypije z bídou tři deci, dokud byl kojený, i když ne plně, nevypil prakticky nic. Řešila jsem to s doktorkou, podle ní dehydrovaný nebyl a poradila jen nabízet pití, ale nenutit, a kontrolovat barvu moči a jestli čurá.

@Kriss Tina píše:
Radsi bych vratila tu flasku, s takovym pitnym rezimem si akorat znici ledviny snazila, bych se do nej dostat co nejvic jakymkoliv zpusobem…

Ledviny si může zničit i přehnaným pitím. Stejně tak, jak je zatěžuje nedostatek tekutin, tak je zatěžuje přemíra tekutin a může to vést i k sehlání ledvin. Dostatečně pít by se samozřejmě mělo, ale „do nej dostat co nejvic jakymkoliv zpusobem“ taky není úplně ideální. Člověk by měl mít představu, kolik má dítě na svou váhu vypít a +- se snažit držet toho množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
12.3.15 13:56

No anakonec je zima, v létě až bude horko, bude příjem určitě vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
12.3.15 13:57

Moj syn ma 3,5 r. a tiezmalo pije, 2× za den mu dam 250 ml flasu mlieka s grankom. Viem, ze je uz velky na flasu, ale ked mu davam len z hrnceka, tak si da tri styri glgy a koniec. Tak mu takto viackrat za den vnutim k tomu mlieku este trocha vody alebo caju z hrnceka, nejaku polievku, trochu ovocia a koniec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.3.15 14:03

Dcera pije málo odjakživa. Půl litru za den nevypije určitě (nepočítám mléčné nápoje), budou jí čtyři roky. Funguje normálně, čůrá, je zdravá. Prostě jí to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
12.3.15 14:23

Nas taky nepije, pripomonam mu to porad, vypije jen cistou vodu z normalniho hrnicku.. kolik vypij nevim, ale moc to neni. cura normalne, moc ma svetlou, ji ovoce, zeleninu, polivky tak to neresim.. proste moc nepije :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2962
12.3.15 14:27

Muzu se vternout s dotazem? Moje mala ma 9 mesicu a jeji piti je bida, mleka nevypije vic jak 140 ml za den, nekdy jen 100 a mene a tekutiny zadne do ni nemuzu dostat jinak nez lzickou, ale dam tak max 30 ml a pak uz vidim, ze uz fakt nechce a zahltava se, tak toho necham, takto ji davam asi 3× takze s bidou 90 ml vody, dohromady kolem 2-3 deci. Je to malo ze? Mam to resit s doktorem? Plinek ma pocuranych taky hrozne malo, prebaluju tak 4× denne. Jinak je dcera vitalni, dehydrovana se nezda. Kolik by mela v 9 mesicich vypit tekutin? Jinak dodavam, ze ji docela hezky 3× denne prikrm a kase cca 600 gr plus nejake ovoce nebo jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
12.3.15 14:35

@JanulaM tak v 9 měsících málej vypil tak 20 ml. Byl teda kojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
12.3.15 14:38

@kaca35 tak asi si vzal dost mlika, ale my s mlikem bojujem od zacatku. Kdy zacal pit vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
12.3.15 14:39

Prostě některé děti tolik nepijí malej pije 350ml mléka a někdy si jen cucne někdy vypije 100ml nebo vypije celý hrneček průměrně pije 400-600ml zkrátka mu stačí další tekutiny má ze stravy každý den má polévku a ovoce. Je zdravý aktivní někdy až moc :roll: Nucení k pití jsem vzdala někdy v roce opravdu to nemá cenu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.15 14:42

@JanulaM 4 plínky na den? To mi řijde fakt málo. Asi bych řešila s dr. Zkoušela bych nabízet různé druhy tekutin z různách hrníčků a pítek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
12.3.15 14:43

@Svistice no asi jo, budem to resit radeji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
12.3.15 14:45
@JanulaM píše:
@kaca35 tak asi si vzal dost mlika, ale my s mlikem bojujem od zacatku. Kdy zacal pit vic?

Až někdy ve dvou letech.ja ho dlouho kojila a teprve když jsme skončili sr trochu vic rozpul, ale porad to je jen nějakých 300 ml. denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
12.3.15 14:50

Syn pije taky málo má 2,5 roku - mléko tak 200 ml a čaj, popř. džus tak 250 ml. Zpočátku jsem z toho byla na prášky, máme asi 20 hrnečků, z flašky s cumlem taky nechtěl. Jí hodně jogurty a přesnídávky 100% ovoce, v létě ´ještě naředím vodou. Naučil se pít ze stříkačky, už neprotestuje bere to, že to musí být. Uklidnila jsem se, když začal chodit na nočník, čůrá tak 7× denně a moč je světlá, sice v menším množství, ale je. Doktorka říkala, že prostě taky nabízet, ale nenutit, případně formou hry. Moč jsme měli taky na vyšetření a ok. Dcera pila hodně dokud pila z flašky s cumlem, potom jsem jí to vzala a dodnes 9 let pije minimum, musím taky pořád nabízet a nutit, ve škole je schopna se nenapít vůbec, tak ráno donutím a odpoledne má taky stanovené kolik musí. Prostě to tak někdo má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
12.3.15 14:59

Ahoj, ono je to velmi tezke a odpoved neni jednoznacna. V prvni rade zalezi na strave. Pokud ma dite hodne sladkosti, mleka, peciva, tak by melo hodne pit. Coz ale vede v dusledku k oslabeni ledvin a vyplavovani mineral.
Mnohem lepsi je zamerit se na stravu – rano obilna kase, k obedu vzdy polevka, ryze… nevhodne je napr. Pecivo, ktere vysusuje.
Hrnek mleka bych take nebrala jako napoj, stejne tak jak slazene dzusiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí