9m a boj s jídlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
9m a boj s jídlem
Ahoj maminky, chtěla bych se vás zeptat na zkušenosti, za par dnů mam 9m syna, který jako moc nejí, v noci se dost kojí, uz mi bylo ale řečeno od pediatry i na fyzio, ze ho jako uz “neukojím”, ze potřebuje maso apod, ja se fakt snažím! Ja se snažím mu nabízet rano v poledne vecer, kapsičky, přesnídávky, začínali jsme samozřejmě zeleninou, masem, jáhly, pohanka apod, jenže on proste nic nejí, chce jíst to co jim ja, to vzdycky otvírá pusinku, ale nemuzu mu to dát, vzdycky mu dávám “jako moje” a mezitím mu tam fiknu jeho lžičku - treba dýni s krutickou, ale proste on da 5 lžiček a uz nechce, budu upřímná, uz toho mam plný zuby od 6m se furt snažit s jídlem, kdyz nic nejí, rostou mu zuby, tak jako chápu, ze treba nic nechce, ale přece mu nerostou 3 měsíce v kuse. Jako uz bych fakt chtěla, aby se rozjedl, kvůli lezení - neleze, aby měl bílkoviny, ja jim úplně na hovno, proste lepsi to nebude, me maso nechutna, takze ani z toho kojeni přece nemůže tonut zas až tak dobrej zaklad, jako chci se kojeni samozřejmě zastat, ale uz toho mam plný zuby a nejradši bych byla, kdyby mel rano a vecer UM a pres den jedl. Nejake rady? Nabízím porad, nechce proste a hladoví mi klidne 5-6 hodin, rikala jsem si, jestli to neni chuti, ale on nechce ani ty kapsičky treba, chce jenom kojit, ale ani tomu kojeni pres den uz moc nedá, za to v noci to dohání, pediatra chtela, abych ho převedla na flašku a pres den proste jidlo, ze pres to nejede vlak, jenze on je furt docela zavislej na tom prsu, a neni to v noci o tom, ze by “hledal kontakt”, on fakt pije, přece mu to nemůže stačit uz ne? Chtela jsem ho převést na UM, ze by mu to nutričně dalo vic, nez to kojeni. Ale taky teda odezva docela na nic, šklebí se a odmítá to. Ja nechci kojit jako do dvou let
, uz bych treba taky rada zkoušela druhé dítě - jestli se mi vubec srovná zdraví a to proste s kojením podle me nepůjde dohromady a taky kvůli mými zdraví, uz proste citim, ze bych to mela utnout. Nějaké rady? Prosím nebuďte na mě kdyžtak nějaké nemile, pere se to ve mne, chci vyjít sice jeho potřebě, ale přece ho nemůžu kojit az do aleluja, kdy jako začne normálně jíst? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Lasička9 já ti nevím, to je těžké radit, každé dítko je jiné, ale o čem chci napsat - mamčina nejlepší kamarádka kojila plně, jako opravdu že těm dětem nedávala NIC jiného, do jednoho roku svých dětí - dnes jsou to naprosto zdravé ženy ve věku 39 a 41 let, obě sportují a ke sportu vedou i každá své 2 děti, takže asi MM není zas tak špatná výživa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Četla jsem příspěvek od paní pode mnou a jen chci napsat, že syn kousky nezvládá vůbec, dávám mu jídlo do ručičky dost, aby mohl žužlat, ale nesni z toho nic a mixované to musí být, protože jinak si s tím v pusince neporadí, x krát se mi už dávil, takže jsem to prostě přestala zkoušet. To jen k doplnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lasička9 a ještě, když píšeš, že by chtěl jíst to, co máš ty - tak v roce už klidně může jíst normální jídla akorát nekořeněná a málo soli, vím - do roku máte ještě 3 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Ale už teď se dá řešit jídlo dost podobně
Syn mi treba teď ve 3 letech dost jídel odmítá, obzvlášť maso
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám taky nejedlíka prsomila, naštěstí rád jí věci do ručičky, tak aspoň něco do něj dostanu. Na lžičku nic. Ale spoustu věcí odmítá a jí jen pár jídel. Hlavně mlíko mliko mlíko. Už má přes rok a jinak se má čile k světu, chodí už od 11m. Takže bych byla v klidu. Je to otravné, chápu tě, ale ono se to třeba za pár měsíců zlomí. V 9.m nejedl skoro nic. Teď už se občas trochu nají.
A s otěhotněním…otěhotněla jsem, když jsem ještě kojila prvního. Ten byl taky prsomil (ale zároveň jedl normalne), že jsem byla připravena kojit dvě děti naráz. Naštěstí se odstavil ještě před porodem. Tak jen, že kojeni není vždycky překážkou těhotenství. Ale ty asi řešíš víc nějakých zdravotních věcí, jestli jsem to správně pochopila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za názory, ja jsem si taky rikala, ze jeste do roka vydrzim, ale ono nejde skončit ze dne na den, takze snad by neco jist mohl, aby to slo postupne. Nejhorší je, ze pediatra na me tlačí, asi ma proste zkušenosti, predtim přibíral kilo za měsíc a ted přibral v 8m jen 200g za dva měsíce a je ji jasný, ze proste váha bud bude stejna nebo půjde dolu, protoze on uz ani nechce kojit jak predtim, kdyz mu nabízím prso, co dve hodiny nechce, asi je teda najezeny z noci 🤷♀️ 🤷♀️ 🤷♀️, jenze rada byla nechat vyhladovět a ze to maso jako fakt musi, kvuli železu, otázka je jestli nejí, právě kvůli tomu, ze by mu mohlo chybět železo, ja nevim ![]()
Jinak, v tehu jsem mela hypofunkci šž, přešlo mi to po porodu do hyperfunkce - to je jako ok, jenže ono se to ma za tři měsíce srovnat - jde to zas do hypo a pak se buď nasadí léky nebo se to srovná, já už jsem 9m v lehké hyperfunkci, tsh pod 0,01 - nespim, potím se, jsem furt taková zrychlená, nervózní a tak, nechcou mi to zalecit, kvůli kojení, mělo se to spravit samo, ale uz je to fakt dlouho… a navic beru léky na imunitu a ty taky dalšímu těhotenství nejdou vubec naproti (můžou bránit uhnizdovani) a za mě jeste k te šž je horsi hyperfunkce, nez hypo, protoze při hypo se dají substituční léky a navyšuje se dávka, jenže u hyper je léčba treba 1-2-3 roky a pak se uvidí, jestli stitka se srovnala, případně se jde na odstranění štítné žlázy a to mě docela děsí, jakoze ja chtěla mít obě dvě děti docela po sobě a toto jestli se nesrovná, tak přirozenou cestou dost pochybuji :/, takze tak.
Ale byla bych teda radši, kdyby se syn rozjedl, to jen k původnímu problému. A když jsem zkoušela jíst to jeho jakoze pyré a tak, tak to jedl, ale úplně minimum. A stejně u nás všechno boj, nic neni jakoze úplně super, žádný užívání si miminka, nechci být negativní, ale proste ani oblíkání, ani měnění plinecky, u vseho furt rve, takze je to boj vlastně ve více oblastech, skroo ve všem a furt. A nejhorší je chlap, který mi neustále připomíná, ze uz bych to přece měla mít “zmaknute”, jako aby jedl a tak. Jenze proste, co mam dělat? No, jeto asi spis zpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela oba velké nejedliky. Mladší se do roka fakt v podstatě jen kojil, čas od času neco vzal na milost. Prikrmama jsem krmila záchod
Opravdu vic se rozjedl az v roce a trictvrte a to porad jedl rozhodně méně než deti v jeho věku kolem. Starší byl taky takový, i kdyz ten měl rád aspoň nějaké skleničky. Ted nestiham jidlo připravovat, i ten maly (2,5) roku konecne jí. Ne vse mu chutna, ale obecně jidlo konečně miluje. Ale vyplatilo se mi netlacit, nenutit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem taky nechtěla nutit, mam z toho taky docela strach, aby pak nemel nejaky blok, jenze kdyz se upnu na kojeni a nebudu teda nervit, co kdyz pak jidlo nebude chtít vůbec?
Uměly mliko mu asi smrdí, i me smrdí, mam doma bebu i hipp, mam pocit, ze smrdí obě dvě, tak jako fakt divne. Takze se ten kojeným dětem vůbec nedivím, kdyz to nechcou.
Me jeste napadlo to železo, jestli fakt nemůže chybět, ale ja proste nevim no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tedka nejedl 7hodin, jako zhruba, kojila jsem v 11, mezitím nabízela jidlo, odjeli jsme nakoupit, přijeli jsme, nabídnu pastinák s krůtím uz po 5. Dneska - výsledek stejný nechce a vypil obě dvě prsa, takže očividně hlad měl, ale vydržel teda zas extrémně dlouho, jako nevim, ale kořenit nebo tak mu nebudu, na to je ještě fakt brzo, aby mu to “chutnalo” ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lasička9 píše: Více
Ten můj taky přibral třeba jen 50g, hodně se hýbal a mlíko hned „vyběhal“.
S tou štítnou žlázou to máš komplikované. ![]()
Chlap je b.lbec. Dej mu dítě, ať se předvede on. Je otcem 9.měsíců, už by to měl mít všechno zmáknuté.
Mě u převlíkání, přebalování vždycky pomáhá trochu odvést pozornost od dané činnosti…prdět na pupík, telefonovat s chodidlech, zpívat a tančit, dělat opičky. Je to sice 2× tak dlouhé, ale bez breku
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci aby mě tu náhodou někdo ukamenoval, ale nezkusil jsi mu k jídlu pustit televizi? My jsme to tedy „museli“ udělat na cca 8m, kdy vše s mlékem vyzvracel a nechtěl jist (rostli mu zuby). Prostě jsme najeli plnohodnotně na jídlo 5× denně. Lépe spal a nebyl protivný z hladu.
Místo mléka měl 2× denně 150g tucneho jogurtu (konzultováno s mudr. a toto mnozstvi stačilo).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje nejstarší taky nejedla. Do roka se jen kojila. Nabízela jsem všechno možné přesně, jak se má, jenže ona to prostě vzala do pusy a vyplivla. Ocucavala, ochutnávala, ale nespolkla nic. Jako fakt njc, ani dvě lžičky, natož pět. Možná občas jednu lžičku něčeho denně polkla, omylem.
Byla jsem z toho už úplně šílená, doktorka taky měla strašný kecy, železo a tak, a víš co? Nestalo se vůbec nic. Začala jíst zhruba v roce, v roce a půl už jedla jako všichni ostatní. Je jí deset a je úplně zdravá, až moc. Ani žádné alergie atd nemá, je druhá nejvyšší ze třídy, sportuje, od září zameškala dva dny.
První, čeho snědla několik lžic, byly MOJE těstoviny se špenátem (takže lepek, máslo, olej, sůl, cibule, česnek…). Ani to nebylo rozmixovane, jen nadrobno pokrajene. Jedla prostě rovnou to, co my, ty mimi kasičky nejedla nikdy.
Umělé mlíko - nepřipadalo v úvahu, to nevzala nikdy, ani jako starší. Kojila jsem asi do roka a trictvrte, odstavila jsem v klidu a míru pár měsíců před porodem druhého.
Já bych to netlačila na sílu, nestojí to za to.
Další dvě děti do roka taky nejedly nic, ale tam jsem to už neřešila - nabízela jsem ze svého talíře, to, co plus minus už směly, ocucaly to a vyplivly. Nechtělo se mi vyrábět nebo kupovat ty mimi směsi, když to stejně nejedly. Doktorce jsem tvrdila, ze jedí ![]()
Začaly jíst taky asi v roce - rovnou normální jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ALIPELI
Kdyby to bylo takhle akutní, tak možná jo, ale učit ho na tohle záměrně nechci, protože je prostě blby, ze je jeste maly, ale taky mam tak trochu pocit, ze to s nama nepujde moc lehce, jakoze jednou asi budu muset byt tvrdší a on bude muset pochopit jidlo = energie, ale zas ho nechci nějak traumatizovat, proto furt kojím, i když už toho mám plné zuby, hlavně v noci, a navíc, on kdyz není moc najezeny, tak mi furt tak pořvává pres den, takze je to takový na nic, radši pořvává celej den, než aby něco snědl
@Platanka
Ja vubec nechápu, proč na to všichni tak tlačí? Dekuji moc za váš příspěvek, jako ja se vsadim, ze s druhým dítětem bych kojila do roka, ani bych nemrkla, nestresovala bych se, uz bych vedela, ze je to nuceni stejne k ničemu a přesně, vsechno bych dr odkývala a hotovo, jako na me tlačí pediatr a na fyzio zas tlačí, ze taky musí jíst, aby lezl apod, přitom ja pokroky vidím, on neni zpomalenej, ale proste jak uz to neni v tech tabulkách a je to později, tak akorat všichni!!! Okolo!!! Matku nervuji ![]()
Jako ta doba, kdy jsme vyrůstali my 1980-1990 a dříve, jako fakt někdo řešil tohle všechno? Jako úplně tip top příkrmy, motoricky vývoj apod?
Dneska je sice víc informací, ale proste, copak člověk může vědět, jestli půlku našeho národa bolí záda z toho, že lezli nebo z toho, že nelezli? ![]()
Mozna zkusím ještě vydržet, mam totiž strach, ze kdyz s tim kojením seknu, tak uz nebude jist ani pit tuplem vubec nic ![]()
On totiž i často syn pije jako pres den vodu nebo čaj a taky, jak mam jako vedet, ze je to fakt na žízeň nebo na hlad? Ma to z te flašky hrozne rad, ale ja mam někdy pocit, jestli si nemysli, ze jako papá, zaplácne se vodou a pak nemůže usnout apod, protože není najezeny, um ale nechce no nijak zvlášť, asi kdyby musel, tak třeba jo, ale taky, za jakou cenu no, me šlo spis o to, aby nezůstal u kojení fakt dlouho, kamoska ma dceru a nemůžou se toho proste v jejich 2,5 letech zbavit, fakt jako s tim mela problem a nejí skoro vubec, resp ji blbě no …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit