9měsíční - co vše jí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
patlamatlaxy
25.1.13 10:56

9m. a co vše jí?

Ahoj maminky,

ráda bych se Vás zeptala, co vše jí vaše 9ti měsíční miminko. Ráda bych jídelníček nějak obohatila, a le dochází mi inspirace, o to hůře, v tomto zimním období.

Ráno dostává Activii bez příchutě.
Dopoledne, ne vždy, ovocnou přesnídávku (kupujeme Hami a začínáme s babylove a Alnaturou).
K obědu má masíčko, zeleninu a přílohu (jáhly, rýže, kuskus, těstoviny). Maso kupuji (rozporcuju na minikousky a dám zamrazit), maso, které neseženu např. jehněčí dávám ze skleničky. zeleninu přidávám také ze skleniček, kdy koupím jen zeleninovou přesnídávku a pak to smíchám dohromady.
Odpoledne dostává opět Activii, nebo ovocnou přesnídávku.
večer pak dostává obilnou kaši (někdy i rýžovou ještě) s různými příchutěmi.

Během dne dostává kojeneckou vodu a občas rohlík na žužlání + kukuřičné křupky.

Čaje mu nějak nejedou, možná mu jen nechutná konkrétní značka (budu ráda, když mi nějaký doporučíte).

Budu ráda, když se semnou odělíte, co vše vaše mimi jí, možná už nad tím jen moc přemýšlím :-)

Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
25.1.13 11:00

My ráno jíme jogurt s rozdrcenýma sušenkama Nestlé, nebo puding z Rossmana, ale ten je myslím až od 10.měsíce, nebo rozmixované ovoce, např. jablko s banánem a někdy má na svačinku jen mléko..Na obědy vaříme červenou čočku, špenát, rizoto, dušenou mrkev, rajskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
25.1.13 11:09

Špenat jsme zkusila jednou a bylo mi naznačeno, aby si to snědla sama. Jaký používáš? Já měla jen listový zmražený :-( Jinak špenát ze skleničky sní (od hami v kombinaci s bramborem). A jak děláš tu rajskou pro mimi? My jsme teprve včera ukončili 9m. Máme zatím jen dva zoubky, takže vše mixuju do hladka. Pokud je tam hrudka, tak to hned vrací :-( Červenou čočku jsem už taky jednou měli.

• Citovat
  • Upravit
3624
25.1.13 11:12

Koupím rajčata v plechovce od Alnatury v DM, dám je vařit, přidám kuličku nového koření a bobkový list, nechám rajčata rozvařit a potom rozmixuju, já dávám s těstovinama a je to malé nejoblíbenější jídlo :). Jinak špenát vařím normálně mražený, ale malé už je rok, takže už to tak moc neřeším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.1.13 11:13

Do té rajské můžeš přidat ještě trochu UM na zjemnění ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
25.1.13 11:17

Naše malá baští k odpolední sváče chleba bez kůrky namazaný neslaným žervé nebo máslem. Ale má už 4 zuby :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
25.1.13 11:20

Ahojky, děvčata, my teda máme zatím 8m, ale už taky potřebuji nějak obměnit jídelníček. Já už malé nechávám malinké kousky v jídle, ale zub nemáme ještě ani jeden. Prosím vás, kdy můžu nechat malé žvýkat kousek chleba nebo rohlík? Neudusí se, sežvejká to mimčo dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
25.1.13 11:23

Tak malý jí k snídani UM, ke svačině domácí ovocnou přesnídávku, k obědu masozeleninový příkrm (nejvíc mu chutnají omáčky, třeba po mrkvové by se utloukl, pak červená řepa, dýně, cizrna nebo kedlubna), k odpolední svačině bílý jogurt (holandie) nebo nastrouhané ovoce no a večer jen UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.1.13 11:24

@cvrcek 1906 Já bych řekla, že je to o šikovnosti mimiča, malá se párkrát zadusila, jindy zase snědla kus rohlíku bez problému, chce to vyzkoušet :palec: Ale zase je fakt, že dokud nemá zuby, tak to bude spíš jen žužlat a nemělo by jí nic zaskočit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
25.1.13 11:34

@Katuskka dáváme jí velké kukuřičné křupky, ty miluje :mrgreen:,ale ty se krásně rozpouští v pusině, takže když tam narve velký kus, tak se to hned rozpustí slinami.

Jinak jsme zatím odpoledne jen kojili, včera už jsem jí dala na sváču domácí jablečnou přesnídávku a přidala tam jeden piškot. Počkala jsem, až se rozmočí a baštila, až se jí dělaly boule za ušima. :mrgreen: Takže dnes jí tam zkusím přidat banán a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
25.1.13 11:39

Můj má 10m a kousek a jídelníček má stejný jak vy. Jen obmněňuju ovoce, zeleninu, přílohy, maso…ale základ je pořád stejný. Dětičky jsou celkem konzervativní tomhle. Zubů má 5, ale kousky taky moc nezvládá. Včera teda za mé asistence schroupal dvě kukuřičné křupky, ale jako dát mu něco pevného do ruky nebo vyloženě kousky v jídle, ani omylem.
Na jednu svačinu dávám ovocné pyré (buď z kelímku, skleničky nebo uvařím)a na druhou taky ovoce s jogurtem (bílým, Hollandií, Choceňským, Kunínským, Olmou..). ráno má kojení, na oběd zeleninu, občas maso a žloutek, brambory, rýži, pohynku, těstoviny, batáty…zeleninu většinou mraženou, teď v zimě je to opruz. K večeři má nemléčnou kaši. Střídám většinou tak tři druhy, jak dobreu, tak zas jiné tři..aby měl změnu.
Pije nejradši bylinnoovocný čaj Teekanne pro děti, ten je fakt moc dobrý.
A v noci kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
25.1.13 12:21

Asi moc neporádím, ale syn v 9m jedl všechno co my, akorád jsme si okořenili na talíři. Chleba, rohlíky, vánočku, a tak.

• Citovat
  • Upravit
Nesinka
25.1.13 12:41

Snídaně - UM
Svačina - jogurt s něčím (syrové ovoce, vařené ovoce, jednodruhová přesnídávka z čistého ovoce) nebo Alnatura ovoce s obilninou (jabko s ovesnýma vločkama apod., dělají toho docela dost)
Oběd - masozelenina: maso - krůtí, kuřecí, králičí, jehněčí, telecí. Kupuju čerstvé, naporcuju, zmrazím, pak vařím jen jednu porci. Vařím samostatně, pak osuším, rozemelu na prášek, aby mi to ochutilo rovnoměrně celej zbytek jídla. Vývarem ředím výsledek. Zelenina - mrkev, pastiňák, pórek, kedlubna, květák, brokolice, hrách, batáty, kukuřice, zelené fazole, červená řepa, dýně, cuketa. Špenát dávám jen ze skleničky (Alnatura špenát s bramborou). Přílohy - rýže, kuskus, těstoviny, červená čočka, brambory.
Odpolední svačina - UM
Večeře - kaše libovolno-zrnná, co se prodává, snažím se neslazené, mlíko je sladký samo o sobě dost
Na noc - UM
Občas vyměním svačinu za chleba s máslem, rohlík, křupky, banán nebo hrušku, prostě co si může vzít sama do ruky.

• Citovat
  • Upravit
6095
25.1.13 12:43

Ahojky, kubik v 9m jedl to, co pises, s nami zacal jist od roku, to jsem to uz tak neresila, jako i kousky… z pocatku se rohlikem dusil, pak v pohode, zalezi jak kdy, kontroluju ho furt, a nemyslim, ze to je o zubech, stejne jeto hlavne o stolickach, to ze maji predni zuby jim na kousani moc nepomuze, jo..ukousnou neco, ale to zvladnou i dasnema.. my mame doma hltala, tak ja s kouskama byla opatrna, dodnes nedavam moc jablko, to se dusi skoro vzdy, takze to fakt dam na kousky.. je nam 16m..

a k obidku jak si psala, vzdyt je to dost ruznorody, brambory, testoviny, kuskus, jahly, ryze.. cocka, spenat, zelenina, ovoce, polivky -kremovy - ja delam brokolicovou a ta nam moc chutna.. a delam to jak ty, maso, ktery casto nedelam - nebo vubec - koupim obcas ve sklenicce, nemyslim si, ze obcas sklenicka uskodi, naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
25.1.13 12:43

@Nesinka kdepak se dají koupit ty skleničky Alnatura? že bych taky zkusila tu se špenátem, malá mi špenát odmítla a už ho nechce doma dělaný, tak bych zkusila skleničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí