9měsíční - co vše jí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5misa6
25.1.13 12:21

Asi moc neporádím, ale syn v 9m jedl všechno co my, akorád jsme si okořenili na talíři. Chleba, rohlíky, vánočku, a tak.

• Citovat
  • Upravit
Nesinka
25.1.13 12:41

Snídaně - UM
Svačina - jogurt s něčím (syrové ovoce, vařené ovoce, jednodruhová přesnídávka z čistého ovoce) nebo Alnatura ovoce s obilninou (jabko s ovesnýma vločkama apod., dělají toho docela dost)
Oběd - masozelenina: maso - krůtí, kuřecí, králičí, jehněčí, telecí. Kupuju čerstvé, naporcuju, zmrazím, pak vařím jen jednu porci. Vařím samostatně, pak osuším, rozemelu na prášek, aby mi to ochutilo rovnoměrně celej zbytek jídla. Vývarem ředím výsledek. Zelenina - mrkev, pastiňák, pórek, kedlubna, květák, brokolice, hrách, batáty, kukuřice, zelené fazole, červená řepa, dýně, cuketa. Špenát dávám jen ze skleničky (Alnatura špenát s bramborou). Přílohy - rýže, kuskus, těstoviny, červená čočka, brambory.
Odpolední svačina - UM
Večeře - kaše libovolno-zrnná, co se prodává, snažím se neslazené, mlíko je sladký samo o sobě dost
Na noc - UM
Občas vyměním svačinu za chleba s máslem, rohlík, křupky, banán nebo hrušku, prostě co si může vzít sama do ruky.

• Citovat
  • Upravit
6095
25.1.13 12:43

Ahojky, kubik v 9m jedl to, co pises, s nami zacal jist od roku, to jsem to uz tak neresila, jako i kousky… z pocatku se rohlikem dusil, pak v pohode, zalezi jak kdy, kontroluju ho furt, a nemyslim, ze to je o zubech, stejne jeto hlavne o stolickach, to ze maji predni zuby jim na kousani moc nepomuze, jo..ukousnou neco, ale to zvladnou i dasnema.. my mame doma hltala, tak ja s kouskama byla opatrna, dodnes nedavam moc jablko, to se dusi skoro vzdy, takze to fakt dam na kousky.. je nam 16m..

a k obidku jak si psala, vzdyt je to dost ruznorody, brambory, testoviny, kuskus, jahly, ryze.. cocka, spenat, zelenina, ovoce, polivky -kremovy - ja delam brokolicovou a ta nam moc chutna.. a delam to jak ty, maso, ktery casto nedelam - nebo vubec - koupim obcas ve sklenicce, nemyslim si, ze obcas sklenicka uskodi, naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
25.1.13 12:43

@Nesinka kdepak se dají koupit ty skleničky Alnatura? že bych taky zkusila tu se špenátem, malá mi špenát odmítla a už ho nechce doma dělaný, tak bych zkusila skleničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
25.1.13 12:44

@cvrcek 1906
Zkus to a uvidíš… Naše si vezme krajíc chleba nebo rohlík od půl roku (předtím jsem to nezkoušela kvůli lepku). V nejhorším to dítku vyndáš z pusy. Třeba hrušku nebo banán si v pohodě sešrotuje, ale jabko u nás taky moc nezabodovalo, i když bylo moučný, tak ty kousky se drolily a dusila by se tím, tak jsem jí to sebrala a už nedávám. A zub má jeden :-D

• Citovat
  • Upravit
1604
25.1.13 12:50
@levmah28 píše:
Asi moc neporádím, ale syn v 9m jedl všechno co my, akorád jsme si okořenili na talíři. Chleba, rohlíky, vánočku, a tak.

tak tak, u nás to samé. jedla to, co my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2407
25.1.13 12:53

@CokeLady ten cottage to je neochucený sýr? viděla jsem v obchodě od madety jihočeský

já si přesnídávky taky dělám sama doma, máme jablek plnou zahradu :mrgreen: a mnoho dalšího -hrušky, švestky, broskve, třešně, ringle atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.13 13:38

Snídaně kojení

Svačina ovoce, nejčastěji banán nebo jablko (domácí sklenička)

Oběd zelenina s přílohou (mrkev, brokolice, dýně, červená řepa, brambory, rýže, pohanka…) Ale sní toho hrozně málo.

Na usnutí kojení.

Svačina bílý jogurt (hollandia) - ten má rád.

Večeře kaše, ale vůbec ji nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
25.1.13 13:39

Snídaně kojení

Svačina ovoce, nejčastěji banán nebo jablko (domácí sklenička)

Oběd zelenina s přílohou (mrkev, brokolice, dýně, červená řepa, brambory, rýže, pohanka…) Ale sní toho hrozně málo.

Na usnutí kojení.

Svačina bílý jogurt (hollandia) - ten má rád.

Večeře kaše, ale vůbec ji nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
25.1.13 15:02
@CokeLady píše:
takže bábovku, párky, šunku, ananas, houby??? 8o 8o jen tak pro příklad… a k obědu vepřovou se zelím?

Náhodou, syn zkusil zelí v 10m a nic mu nebylo, kupodivu žije ;-)

• Citovat
  • Upravit
645
25.1.13 15:32

TAk Anička jí skoro všechno co my, jen bez soli a koření. Třeba dnes v 6:00 UM cca 200ml pak pokracuje ve spaní, v devet přesnídávku borůvkovou s rozdrcenýma piškotama, k obedu jsme si spolu uvarily omačku ala svíčková (na masle jsem opražila nastrouhanou mrkev, petrzel a celer tyčákem rozmixovala, přidala smetanu a k tomu rýži, v hotove omačce jsem rozpustila hovezi maso z mrazaku, já si to dala taky, jen jsem si to pak osolila a opepřila), k svačině jogurt (Holandia jahodový), večer kaše a spát :-) v mezičasech nejradeji žužlá rohlík jelikož nemá zuby tak opravdu jen žužlá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
25.1.13 19:41

@Nesinka když dáváš zelený fazolky, kukuřici a batáty, kde to kupuješ?

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
25.1.13 19:42

@Cosmic polívky bych chtěla taky vyzkoušet, ale nevím, jak jí podávat, má rád hustý kaše, takový lepidla a nevím, zda bych polívkou uspěla, mám ji dávat po lžičkách, nebo do flašky?? a máš nějaký recept?

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
25.1.13 19:47
@CokeLady píše:
@patlamatlaxy

Tak malý má 7,5 měsíce, ale jí toho teda víc. Já teda vůbec nekupuji skleničky ani přesnídávky. Přijde mi to zbytečné, líp, rychleji, zdravě a levněji to udělám doma.

Co už papá: bílý jogurt, kaše (Hami, BabyDream, BabyLove), ovoce (banán, jablko, hruška, meruňka), zelenina (mrkev, petržel, celer, špenát, hrášek, kukuřici, červ. řepa, brokolice a mohl by i další) - to většinou vařím s masem a přílohou, jen mrkev strouhám k večeři s jablkem, přílohy (brambor, rýže, jáhly, bezv. těstoviny), maso (krůtí, zadní hovězí, králičí, kuřecí), žloutek. Chleba s cottage.

Malý má už 8 zubů, takže mixuju jen obědy, co dávám zmrazit, jinak jen rozmačkám vidličkou.

taky bych raději vařila, ale bohužel není takový výběr v obchodech a nepěstuji, když vidím co v supermarketech mají, tak mám docela obavy, i když taky jsem dávala chvíli z Tesca, když jsem měla brambory a mrkev od farmáře, tak jo, vyzkoušela jsem i fresh bedýnky, ale to je fakt drahý! ještě se zeptám k tý červený řepě…jakou kupuješ a kde? opravdu bych ráda kupovala a vařila, ale to co je v obchodech… blééé…jo a žloutek dáváme taky, na ten jsem zapomněla :-)

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
25.1.13 20:14

Červená řepa, kukuřice, fazolky, batáty, rajčata (?), hrášek… tak to mi tak vychází, že bychom mohli zkusit… a teď kde to sehnat? samozřejmě raději uvařím domácí, ale když nemám ze zahrádky nebo od farmáře, tak to, co je v supermarketech se mi fakt dávat nechce :-(… Holky a připravujete nějaké domácí kaše-nemyslím krabice z obchodu? já dávám jen mléčnou Nutrilon nebo hami, někdy Nestlé… mléčnou, protože už tolik přebytků nemám, aby to na kaši vystačilo… a ještě prosím o radu ohledně polévek: dáváte lžičkou nebo z flašky? náš má rád kaše alá lepidlo, tak proto :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko