Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
syn přestal pít UM několikrát denně jako dřív, teď si ráno jen cucne, v poledne ve spaní do něj dostanu tak 180ml a pak zase večer až kdhyž usne. Dnes celkově vypil 540ml tekutin um a voda a caj, jeste dostane kasi, takze tak 180 do nej jeste dostanu. Jak moc málo to je? ZKoušela jsem jestli mu nějaké pití extra nezachutá a nic ![]()
Já jsem zrovna četla včera na kojeni.net, hledala jsem info pro jednu holčinu zhruba 8.M by měl vypít 600ml. mléka, takže když k Um přičteš popř. jogurt a kaši tak by měl v pohodě dodržet mléčnou denní dávku
ani tak mi nejde o mléčnou dávku, jako o tekutiny,
Ráno měl 120 UM, pak 60 caje, pak 180UM, 60 caje a ted 120UM to je vsechno ![]()
Tohle jsem přesně řešila s doktorkou když holkám bylo taky devět měsíců. Říkala, že v souhrnu by za den to dítě mělo sníst přibližně 1000ml a započítává se do toho i pevná strava. Takže jsem přestala plašit.
ahááá
tak sorry..jo tak přesně to je zhruba ten litr, plus samozřejmě z potravin, já ze začátku plašila, ale pak jsem přestala, je fakt že mi malej vypil jen na mlíku 600 a zhruba na tom co vypil a pojedl to odpovídalo.. dala bych tomu čas on se rozpije…
U nás se osvědčila čistá voda, čaje apod.. nesnáší, ale louho jsem hledala hrneček na pití , v tom byl taky problém, koupili jsme s tím brčkem a v pohodě
tak z tekutější stravy má každý den jogurt a přesnídávku a asi mu zkusim presnidavku jeste trochu naredit, kazda kapka dobra ![]()
Naše dítě má rok a víc než to tvoje nepije. Když to sečtu na nějakej ten skoro třičtvrtělitr za den, tak jsem ráda.
Dobrý večer, a můžu se prosím zeptat, jak to mám udělat, aby vůbec pil něco jiného? Pije jen UM, asi se jako do toho množství tekutin vejde, ale jinak nepije vůbec nic. Jakmile pozná, že v láhvi není mléko, tak to vyplivne. Dávám mu čistou vodu po lžičkách, ale vypije tak tři. Zkoušeli jsme různé láhve, hrnečky, a prostě nechce. Děkuji za radu.
naše mládě taky nepije, za den jen pití (UM, čaj) tak max. 600 ml. Konzultovala jsem to s doktorkou a ta mi jen řekla, že její dcera pila taky málo a nepomohlo nic. U nás pomáhá jen střídání různých pítek, hrnečků, brček, lahví, vždy to nové ji chvilku baví víc. Taky se mi osvědčily různé tekoucí hrnky a lahve - protože když už ji přiměju k tomu, aby si cucla, tak jí to pořádně teče a nemusí to moc tahat - za stejný okamžik tak vypije víc, je ten typ, co nejí a nepije protože na to nemá čas
)
Dobře a přitom s „brzdou“ teče rajecká, ale zas se tam nedá dát teplý čaj.
My teď skončili s virozou v nemocnici na kapačkách, protože málo pila. Pak jsem to do ni tlačila stříkačkou, naštěstí to zabralo tak, že na jedinou stříkačku otvírala pusu. Teď už zase pije z flašky o fous líp. Vodu moc nechce, leda v rozespalosti pár doušků. Spíš ředěný mošty nebo sirup.
přesně…taky jsem ráda, když mi vypije 250ml čaje nebo vody za den…víc do něj nedostanu.. ![]()
a to je mu 16.měsíců… ![]()
Bublana píše:
Dobrý večer, a můžu se prosím zeptat, jak to mám udělat, aby vůbec pil něco jiného? Pije jen UM, asi se jako do toho množství tekutin vejde, ale jinak nepije vůbec nic. Jakmile pozná, že v láhvi není mléko, tak to vyplivne. Dávám mu čistou vodu po lžičkách, ale vypije tak tři. Zkoušeli jsme různé láhve, hrnečky, a prostě nechce. Děkuji za radu.
Já jsem na rozpití dávala naředěné šťávy od Hippu.
Moje mala bude mít ted 9 měsicu a vypije ještě meně.. U doktorky jsem pečena vařená a řekla mi že mi že minimalne 350 mleka denne.. Celkem tekutin
ml. denně.. To mala jaksi nedáva..
My jsme tohle řešili s malým, měl teda asi o měsíc víc - chodili jsme na nefrologii a měl právě při vyšetření hustou moč. Doktorka mi říkala, že čistá voda apod. je hezká ambice, ale když fakt nepije, tak je lepší se na to vykašlat a najít COKOLI, co bude pít - aby se naučil mít ten pocit žízně, potřebu pít. Pak je možné ho teprve přeučit na vodu. Tak jsem začala kupovat dětské 100% ovocné šťávy, dávala mu to naředěné, čaj sladila glukopurem a fakt to pomohlo. Čistou vodu teda nepije furt (většinou má lehce obarvenou vodu nějakým kvalitním sirupem nebo čaj s medem), ale s pitným režimem fakt problém nemáme ![]()
Angua píše:
My jsme tohle řešili s malým, měl teda asi o měsíc víc - chodili jsme na nefrologii a měl právě při vyšetření hustou moč. Doktorka mi říkala, že čistá voda apod. je hezká ambice, ale když fakt nepije, tak je lepší se na to vykašlat a najít COKOLI, co bude pít - aby se naučil mít ten pocit žízně, potřebu pít. Pak je možné ho teprve přeučit na vodu. Tak jsem začala kupovat dětské 100% ovocné šťávy, dávala mu to naředěné, čaj sladila glukopurem a fakt to pomohlo. Čistou vodu teda nepije furt (většinou má lehce obarvenou vodu nějakým kvalitním sirupem nebo čaj s medem), ale s pitným režimem fakt problém nemáme
zkoušela jsem i juice a nic, jemu nechutná ani slazené