a co takhle prosinec.....?

827
1.4.05 20:38

a co takhle prosinec.....?

Je tu už někdo, kdo napjatě čeká na testování 8O nebo někdo II :lol: ? Já mám pozitivní testy ClearView a Rapipreg (chtěla jsem ClearBlue, ale nikde nebyl k sehnání) tak jsem zkusila radši dva. Jinak je to úplnej začátek tak, pokud se to ještě nezvrhne po té chřipce co u nás řádila navštívím MUDr až za týden nebo dva aby na UTZ aspoň něco viděl. Nejlepší by bylo počkat dva týdny na srdíčko, ale nevím jestli to tak dlouho vydržím. Eliška Kamča 21 měs. +? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23
1.4.05 20:57

Já, já, já! Já budu určitě patřit do prosincových maminek. Sice nemám ještě asi ani počato, ale určitě budu! S mimískem už jsme domluveni. Vím, že mi asi 90 procent ženských namítne, že jsem cáklá, a že se na to nemám upínat - ale já se na to neupínám - prostě si tak nějak myslím, že tento cyklus otěhotním. Budu testovat až tak za 3 týdny (teprve jsem 14 DC), ale myslím, že to tentokrát vyjde - hvězdy jsou nakloněny…
Všem co si to přejí přeju //.
 estel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.4.05 07:44

Ahoj Bludičko

Já jsem se přesně před rokem dověděla tu skvělou zprávu, že čekám mimi a dneska jsou Lukáškovi už 4 měsíce. Narodil se 1.12.04. Těhotenský test mi vyšel už koncem března a z vyšetření krve jsem se to dověděla 1.4. Můj starší syn si myslel, že j to apríl :D Zprvu tomu nechtěl věřit, sourozence si moc přál :lol: .
Ale přesto bych ti radila chvíli ještě vyčkat, protože na UZ ještě nebyla vidět akce srdíčka a já jsem zažila zbytečný stres :( , po týdnu už bylo srdíčko krásně vidět a já jsem byla hrozně moc šťastná :lol:
Takže i když jsi už určitě netrpělivá, zkus raději týden počkat, než půjdeš na UZ, aby ses vyhla případnému stresu. Určitě bude vše v pořádku a o Vánocích budete mít doma nádherný dáreček jako my :wink:
Simone a Lukášek 4 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
4.4.05 14:44

Ahoj Bludičko,
tak já se hlásím do klubu „prosinčátek“.Testovala jsem minulý týden 30.3. a byly tam //.V pátek 8.4. se jdu podívat na pana doktora, tak doufám, že mimísek bude vidět.Podle mých výpočtů bych měla nyní být 6tt a v sobotu začnu 7tt.Tak snad se mrňous objeví na UTZ.Jsem pěkně napnutá.

hezký den přeje
Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.05 15:56

Ahoj!!!
Hlásím //!!! Testovala jsem se v neděli. Poslední MS 26.2.2005. K Dr. jsem objednaná 11.4. na krevní testy a pokud dopadnou tak jak mají, objedná mě na UTZ. Jsem příšerně nezvózní. Takhle slibně už jsem jednou začínala a na UTZ jsem se dostala až při kontrole po potratu. Tak doufám, že tentokrát bude vše OK.

Zdenka (6tt???)

• Citovat
  • Upravit
827
4.4.05 18:37

Zdravím a přeju nám všem, abychom s mimískama úspěšně došly až do adventu :D . Tak zrovna medituju 8O kdy navštívím MUDr, protože stíhám jen 11.4., ale vzhledem k mé pozdní ovulaci předpokládám, že to bude začátek 6tt, takže moc brzo na srdeční akci nebo potom můžu až 19.4., jenže tak dlouhý čekání na potvrzení zas nevím jestli vydržím :oops: . No asi půjdu už toho 11. a v nejhorším když budu mimís moc malej tak tam poběžím dvakrát :wink: .
Eliška a Kamila 21 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
4.4.05 19:02

Jo Zdeni, ještě jsem ti chtěla napsat, že přesně chápu tvoje obavy. Taky jsem si v roce 2002 donesla jedno prosinčátko jen do června. Zato v červnu 2003 se mi narodila Kamča, donošená a zdravá jak řípa, pro moji psychiku bylo fajn, že na termín porodu toho prvního jsem už za sebou měla nejrizikovější první trimestr. Ale stejně se i teď zas o mimiško bojím. Jak už tu zkušenost člověk jednou má, tak ví, že stát se může cokoliv. Ale ber to tak, že to špatný už máš vybraný, takže teď to vyjde.
Pa, pa Bludička a Kamča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.05 19:17

Ahoj holky,
já jsem dnes také testovala po třech dnech zpoždění a test byl mírně pozitivní. Už se ale cítím úplně jinak a těhulkovsky, tak počítám, že testík za tři dny už bude jasně pozitivní a s tím pak přesvědčím i manžela, aby se radoval se mnou. Bojí se totiž dalšího zklamání. Jak se vlastně počítají týdny těhotenství? První týden je první týden předešlého cyklu, anebo po ovulaci? Pokud je to první případ, tak jsem v pátém týdnu. Kdy bych se tedy měla vydat k doktorovi, aby bylo vidět i srdíčko? Někde jsem četla, že prý v polovině sedmého týdne. Je to tak?
 Eva

• Citovat
  • Upravit
827
4.4.05 19:42

První týden (sorry já se původně upsala) chtěla jsem napsat 0+1tt tj 1tt je vlastně 1. den poslední MS. Takže u standartního tabulkového cyklu, který trvá 28 dní a k ovulaci dojde 14. dne cyklu odpovídá 4+0tt dvoutýdennímu skutečnému stáří plodu.
4+1tt znamená 4týdny + jeden den. Můžeš to buď uvádět takto přesně na den, nebo můžeš místo 4+1, 4+2, 4+3, ....... 4+6, 5+0 uvádět 5tt, 5+1tt je už započatý 6tt. Doufám že to píšu srozumitelně. Délka těhotenství se tedy počítá od 1. dne poslední MS a jen v případě kdy dojde k výraznému posunu ovulace a stáří plodu dle UTZ neodpovídá provede MUDr korekci termínu porodu podle nálezu na ultrazvuku (platí jen pro 1. trimestr, pak už to není možné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.4.05 20:23

těhotenství

Bludičko, jsem ráda, že mi konečně taky někdo objasnil, jak to vlastně je s tím počítáním délky těhotenství. Měla jsem v tom docela chaos… Napsala jsi to hezky, pochopila jsem to. Měj se hezky a přeji zdravá miminka!!!
Justýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.4.05 21:01

tak jsem asi taky prosinčátko...

Ahojky těhulky,
ač jsem z toho zpočátku neměla moc radost (právě jsem nastoupila do práce kde mě to baví, nemám kde bydlet a o otci raděj pomlčím), tak nakonec jsem se začala těšit. Dělala jsem si test na Apríla a doufala v jednu čárku - byly dvě, i když jedna dost slabá. Teď jsem si miminem celkem jistá. Je mi blbě, musím se nutit jíst (jinak jsem vyhlášený žrout), prsa už mám snad o číslo větší a hlavně se budím ráno - já která má problém přijít do práce v devět!
Chtěla jsem se vás zeptat, nějak jsem nepochopila jak se počítá v kterém jsem týdnu. PM byla 24.2. a na 99 % vím, že k oplodnění došlo 15.3. nebo 17.3. (dřív určitě ne), v pátek 18.3. už mi začlo být „divně“. V kterém jsem teda týdnu???
Taky mě šokovala sestřička na gynekologii, jestli si to chci nechat… Ale to už jsem tu někde četla, tak asi je to běžné…
Tak se holky držte, zase se ozvu, objednala mě na 18.4.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
4.4.05 21:56

Ahoj Hanucho,
tak s temi tydny to je trochu nelogicke- kdyz jsi mela MS 24.2. tak se 24.2 bere jak 0tt+0. Za tyden tj. 3.3. jsi byla 1tt+0 a 4.3. 1tt+1 tj. zacinala jsi 2.tyden. Je to nelogicke, protoze 3.3 jsi urcite jeste nebyla vubec tehotna, ale je to tak :)
Pocita se to tak proto, ze zatimco termin MS se da urcite presne, tak termin oplodneni ( pokud to teda nevis ty jiste:) jisty nikdy neni tak aby se to nepletlo. Jinak preju pohodove tehotentsvi a krasne miminko. Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
5.4.05 08:04

Ahoj ZDENKO,
představ si, že máme stejně staré fazolky.U mě byla poslední MS také 26.2.05.Jak tady čtu, tak jdu k tomu doktorovi nějak moc brzy.Ale ptala jsem se sestřičky jestli už bude toho 8.4. něco vidět a říkala, že snad ano.
Tak jsem fakt napnutá jak kšandy.A neboj, určitě se ti narodí krásné prosinčátko.
Krásný den přeje

Yasmin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.4.05 09:31

Ahoj holky,
já jsem měla poslední MS 28.2.2005. Zatím se u mne neprojevují žádné těhu příznaky. Spíše se cítím velmi dobře. Těhu test chci vyzkoušet o víkendu, pokud vydrží má trpělivost. Holky, kdy je nejlépe zajít k lékaři a kdy je vidět poprvé srdíčko miminečka. Přeji všem těhulkám a snažilkám hodně štěstí :wink: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.4.05 11:09

Ahoj holky!

Já kromě toho, že mě neskutečně bolí prsa, také žádné příznaky nemám. Ještě že mám prsa „po tátovi“, při představě, že by mě takhle bolety pětky ně jímá hrůza. Jsem celkem v pohodě, ani nepociťuju výraznější únavu.
S reakcí sestřičky mám podobnou zkušenost jako Hanka. Když jsem se objednávala na prohlídku, ptala se mě jesti jsou ty dvě čárky dobře nebo špatně.
Všem díky za podporu, snad to opravdu vyjde. Moje dr. bohužel, nebo bohu dík ?? nemá v ordinaci UTZ. Pokud budou krevní testy OK, objedná mě na něj asi v 9tt, a to by už mělo být vidět i srdíčko. Alespoň se nebudu stresovat, že je něco špatně, kdyby při prvním vyšetření vidět nebylo.
 Zdenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky