Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Díky za radu, takže i když je mému maličkému max. 3 týdny, tak jsem podle MS uz v šestém týdnu, chápu to dobře? To je zajímavé… A to všechno taky kvůli tomu, že se mi díky angíně spozdila ovulace a tak jsem otěhotněla týden před očekávanou MS. Jinak se vám musím pochlubit, ráno mi volala mamka a už prý začala plést svetříček, žlutej, to ho mohli nosit chlapeček i holčička. ![]()
Hanka
Srdeční akce by se mohla objevit přibližně koncem 6. týdne
, ale dost záleží na tom, zda se neopozdila ovulace.
Ahoj holky,
tak dneska je to presne rok, co jsem zjistila, ze jsem tehotna. Na ultrazvuk si me pozvali, kdyz jsem byla 6+6tt a srdicko uz bylo krasne videt.
Moc vam drzim palecky, at mate krasne tehotenstvi a zdrave miminko. A i kdyz si to ted urcite nemyslite, tak tehotenstvi strasne rychle utece, aspon u me to tak bylo. Tak si koukejte uzivat celonocniho spanku a teste se na prosinec!!!
Jana + Matysek (vcera ctyri mesice)
Ahoj holky,
nedalo mi to nekouknout k vám. Minulý rok jsem také čekala na prosinčátko. Bohužel neúspěšně. Potrat v 11+5tt. No dnes jsem 13+0tt a tak snad vyjde říjňátko.
Všem přeji bezproblémové těhotenství a zdravá miminka.
Pa Aimee
Bludičko!!
Moc držím pěstičky, ať se tentokrát vše podaří a Kamilka má brzy sourozence
Prosinčátka jsou zlaté dětičky ![]()
Sáša ze Srpňátek2005
Ahojky,
dneska jsem byla u doktorky a potvrila mi tehotenstvi,jsem v 5t.,ale delala mi vnitrni vysetreni a dost me to vevnitr boli,mam strach,ze se neco stane moc si preju miminko.Vyslo nam to napoprve.
Jeste mam jeden dotaz v kolikatem tydnu jste byli na prvnim UTZ?Me rekla lekarka,at prijdu v 11ta ze mi vystavi prukazku a posle me na UTz,zda se mi to docela pozde nemyslite?
Jinak mi je pekne spatne, sice nezvracim,ale je to stejne des a mam hrozne citliva prsa co vy jak jste na tom?papa Lucka 5tt.
Ahojky Lucko i ostatni,
ja jsem na tom relativne dobre, jen me silene boli prsa. Jestli to takhle bude dal, tak nevim, uz ted je pro me dost utrpeni udelat rychlejsi pohyb, dobihani tramvaje je nepredstavitelne! S jidlem je to taky ruzne, jsem vyhlaseny srout a tak je zrejme jen otazka casu, kdy si toho v praci nekdo vsimne, protoze mam problem snist pulku obeda…
Na UTZ jdu 18.4., pry aby bylo neco videt, to budu v 8tt. Takze v 11tt je mozna dele nez obvykle, ale treba v zahranici se chodi i pozdeji co vim.
Tak asi tak. Mejte se!
Hanka
Lucko, mě doktor objednal a 1. ultrazvuk až v 16.tt, genetička mě přeobjednala ve 13+0tt. Také se mi to zdálo pozdě, ptala jsem se kamarádky- por.asistentky a ta říkala, že u nich v nemocnici se dělá 1. ultr. do 12.tt, tak je to různé. Na další jdu až 22tt.
Pa Aimee 13+1tt
Holky, gratuluji vám k těhotenství!!!! Jsem taky snažilka… ale ne těhulka… ![]()
Zajímalo by mne, jaký těhotenský test jste použili k potvrzení těhotenství. S jakým testem máte nejlepší zkušenosti… Díky moc za odpovědi!!! ![]()
Ať se daří vašim mimiskům!!!
Jessie
Ahoj holky,
taky nakukuji ve snaze se nakazit
.
Jessie zatím jsem si vystačila s těmi levnými Best, Hcg a dál si nevzpomenu. Tyhle nejčastěji. Tady v diskuzích je nejmíň jedna velká podrobně probírající tohle téma.
Všem přeji ať zdárně donesete svoje bříška aspoň do 38tt.
Stefinka
Ahoj holky,
zdravím všechny těhulky i netěhulky a přeju hlavně hodně štěstí! Já jsem teď 4+4tt, tzn. na úplném začátku. Jessie, já jsem použila dva dražší testy. Ten první jsem děla po dvou dnech zpoždění - jmenoval se Predictor a byl pozitivní (druhá tečka světlá). ClearBlue jsem dělala o dva dny později a byl jasně pozitivní. žiju v zahraničí, tak nevím zda Predictor máte, ale ClearBlue doporučuji. Mám špatnou zkušenost s testy Unimarkt, které mi minulý měsíc ukázaly falešnou pozitivitu a ClearBlue to pak objasnil.
Chtěla jsem se zeptat prosinčátek, jak jste změnili životosprávu? Ke mně se teď všichni chovají, jako bych byla nemocná! Hlavně by mě zajímalo, jestli si můžu dát jedno kafe denně. Které potraviny bych měla vynechat? Slyšela jsem, že se namají jíst játra, paštiky a plísňové sýry.
Také bych prosila o radu v této záležitosti. Už druhý den mám mírně nahnědlý až narůžovělý výtok. Jen maličko, je to vidět občas na toaleťáku. Je toto špinění, tzn. malé čištění dělohy při těhotenství? Snažili jsme se deset měsíců a teď mám velký strach, že to může přejít v krvácení a ranný potrat.
Jinak v pátek půjdu na odběr krve, kde se zjistí přesná hladina hcg v krvi a tím se určí který den jsme počali. Jsem zvědavá, na kdy mě objedná na malý ultrazvuk, ale přepokládám, že to bude začátek sedmého týdne.
Zatím zdravím všechny,
Eva
Ahoj Evo,
já mám doma jedno prosinčátko (2004), tak ti přeju, ať se ti taky prosinčátko povede.
K té životosprávě-plísňové sýry v běžně konzumovaném množství můžeš (četla jsem odpověď lékaře). Játra se nedoporučují, prootže obsahují hodně vitamínu A, který ve velkém množství není v těhotenství vhodný. Proto těhotenské vitamíny obsahují snížené množství áčka. Když si ale jednou za čas dáš játra, tak se určitě nic nestane-zase obsahují železo a to je potřeba
Paštiky by se neměly jíst ze stejného důvodu-jsou z vnitřností, tj. obsahují prý vitamín A. Kafe můžeš-někde jsem četla dokonce 3 šálky denně, ale to už mi přijde celkem dost. Nicméně jeden šálek rozhodně nic nezkazí-já pila kafe taky a doktor mi ho na nízký tlak dokonce doporučil. Kafe se pak dokonce může i při kojení, protože kofein se špatně dostává do mateřského mléka, takže je to v pohodě. Jinak platí všeho s mírou a okolí vysvětli, že nemocná nejsi. Já zas říkala: „Nejsem postižená, jsem jen těhotná“. Okolí mělo totiž někdy pocit, že pomalu nesmím zvednout dva šanony najednou, aby se mi něco nestalo ![]()
Růžový výtok jsem na začátku těhotenství měla taky, a to dvakrát. Vždycky mi tak za 3-4 dny zmizel a doktor tvrdil, že je to v pohodě, že se to na začátku stává. Nicméně mi vždycky udělal kontrolní ultrazvuk, jestli je všechno v pohodě a nejsou v děloze vidět známky odlučování plodu. Úplně tě ale chápu, já byla mrtvá strachy, že něco není v pořádku
a vidíš, dopadlo to dobře.
Přeju krásné těhotenství bez komplikací a roztomilé a zdravé prosinčátko
Jana + Kačenka 16t
Krásný den všem snažilkám a těhulkám,
dnes ráno jsem testovala. Včera mi bylo pěkně špatně, tak trpělivost vydržet s testem do víkendu nevyšla. Test vyšel pozitivní.
Příští týden ve čtvrtek jdu k doktorce. Snad už bude něco vidět. Je to krásný pocit, přejí ho všem. Ještě, když nám to vyšlo hned napoprvé. Ani jsem s tím moc nepočítala. A teď budeme sledovat a čekat, jak se mimísek-prosinčátko- bude rvát o svůj životek. Přeji Vám všem hodně štěstí, mějte se krásně. ![]()
Ahoj Jano12,
díky moc za podrobnou odpověď. Moc jsi mi pomohla! Zítra ráno půjdu poprvé k doktorovi, tak mu taky reknu o tom výtoku, ale myslím, že na ultrazvuku ještě nic vidět nebude.
Zdraví,
Eva
Ahoj holky, já taky doufám, že budu v prosinci už mít mimi, teď mám 3 dny spoždění a to mi ms přichází skoro na hodinu
Testovat budu až v pátek nechci to uspěchat
Ale jsem si tak nějak jista, že to vyšlo, mám permamentně hlad, BT kvalitně vysoká a spala bych celý den
Tak vám všem držím palce ať se vám narodí zdravá miminka