Jak si přivydělat na rodičovské

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4957
2.1.24 22:52
@Anonymní píše:
@Zmatka 20 000,– řidičák…ano, malej mi ji hodně ovocné a hlavně masozeleninove, 190g sklinku, někdy dvě… Ovoce tak dvě, tři kapsičky (přesnídávky), též příklad
A co místo toho koupit ovoce, maso, zeleninu a vařit mu. Vyjde to levněji. A jestli je jedlík, tak nebude nechávat zbytky. UM zvládne i levnější, pokud nemá nějaké alergie. Já měla obě děti na UM, kupovala jsem z DM bio řadu a eko
@Anonymní píše:
@Zmatka 20 000,– řidičák…ano, malej mi ji hodně ovocné a hlavně masozeleninove, 190g sklinku, někdy dvě… Ovoce tak dvě, tři kapsičky (přesnídávky), též příklad

Nekupuj přesnídávky, kup ovoce, zeleninu, maso a vař. Jestli ano dvě skleničky k obědu, tak se nedoplatíš. Jestli nemá zdravotní omezení, kup levnější UM, třeba bio řada z DM je dobré řešení, stejně tak se dají koupit levnější pleny. Prostě začni šetřit a k tomu brigádu. Úklid, žehlení, cokoli, když je tatínek doma a může se postarat. A u druhého nejdřív počítej a pak teprve konej.
Edit. Omylem vloženo 2×..

Příspěvek upraven 02.01.24 v 22:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
2.1.24 22:52
@Lily-of-the-valley píše:
No dobře, takže měsíčně necháš i když třeba 8000 za dítě, což je fakt nadnesene… a i kdybys chtela hodně rozhazovat, tak to zaokrouhleme na tu desítku, třeba včetně nového oblečení, což je úplně zbytečně.

A jednou jsi ze zbytku zaplatila řidičák.

Kde jsou ty penize? Myslím ze tvoje veta v úvodním příspěvku o tom, ze setrit umíš, není úplně správná…

Taky bych to tak viděla. Tak vysoký rodičák nemám, taky máme dost plateb, ale mít tolik peněz, tak se krásně uroci někde na spořícím účtu. Kdyby byli na drahé dovolené, ale za 9 měsíců jako za co uvalila tolik peněz? Za dítě rozhodně ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
2.1.24 22:53

No nechci fakt znit neempaticky, jen je to pro me trochu nepochopitelny, promin…

Prikrmy proste varit no. Nekupovat sklenicky. A na kosmetiku si dej co nejvice inzeratu. Vyvesit papirovy, na facebook, udelej si instagram. Proste jed reklamu ve velkym. A spolupracuj s nejakou kosmetikou, co bude ted v kurzu, asi nejaka prirodni, bio. Hodne stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Lily-of-the-valley ze začátku jsme měli 13 000, vždy mi ještě zbylo, šetřit šlo a pak asi jak jsem kupovala ty příkrmy, já prostě nevím, kde se stala chyba.
Bože že já krava fakt radši nevarila

• Citovat
  • Upravit
16184
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 ono hodně lidí říkalo, že je to hotovka, že nemusím vařit a další " rady"… Dělala jsem to tak prostě a myslela jsem, že to tak prostě je dobře

Ty nemáš svoji hlavu? Mně tohle teda rozhodně ne napadlo už jen z ekonomického hlediska a když vařím, vím, co v jídle je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.24 22:55

@ProfZav souhlasim a moc děkuji za trpělivost… Vážím si všech rad.

• Citovat
  • Upravit
16184
2.1.24 22:55
@Anonymní píše:
@Lily-of-the-valley ze začátku jsme měli 13 000, vždy mi ještě zbylo, šetřit šlo a pak asi jak jsem kupovala ty příkrmy, já prostě nevím, kde se stala chyba.
Bože že já krava fakt radši nevarila

Tak když jsi viděla ten skok, asi tě to mohlo upozornit, že najednou jsou výdaje tak vysoké. Co chceš dělat další a další roky? Kdy ty náklady porostou ještě více?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.24 22:56

@Dahlia0409 mám, ale mamka, babičky, to si člověk nerekne, že něco dělá blbě

• Citovat
  • Upravit
16184
2.1.24 22:57
@smile_xxx píše:
Ti, co ti to radili, evidetně nemusí obracek každou korunu 5×. Ale to je snad první věc, kterou udělám, že přestanu kupovat věci, na které nemám, a které doma pořídím levněji.

Přesně tak, proto jídlo domácí vařené, na doma látkové plenky přes den, atd. Nemyslím si, že by ty výdaje byly až tak vysoké a to má syn rok a čtvrt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
2.1.24 22:57
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 mám, ale mamka, babičky, to si člověk nerekne, že něco dělá blbě

A mamka a babičky kupovaly skleničky, když měly děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
2.1.24 22:58
@smile_xxx píše:
Další roky plánuje mít další dítě.

Nebo i víc, to je zase materiál, pokud to není zase někdo, kdo si z nás chce vystřelit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.24 22:59

@ProfZav mužu se Tě ještě zeptat na to mléko přesný název prosím? Malej omezení zdravotní neštěstí nemá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.24 22:59

@Dahlia0409 ano tak samozřejmé že třeba za 2-3 roky mír druhé chci a za druhé nejsem nějaká ciganka, která si jich potřebuje udělat 50.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat