Jak si přivydělat na rodičovské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
@Dahlia0409 ano tak samozřejmé že třeba za 2-3 roky mír druhé chci a za druhé nejsem nějaká ciganka, která si jich potřebuje udělat 50.
Tak hlavně před snažením uvažuj a počítej
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 bohužel si vystřelit nechci, pouze jsem se ptala na radu… Už jsem ji dostala a jsem za ní moc vděčná.. děkuju..
- Citovat
- Upravit
@Marcelka199524 píše:
@Lily-of-the-valley @Lily-of-the-valley mateřskou jsem nepobírala 🙂
Hele trolle, zkus si vymyslet jinou pohádku. Jsi někde, kde „jakoby chcípl pes“, klienti za kosmetikou se k tobě nedostanou a beztak chtějí jen rasy a obočí a k tomu máte jesle pro 1,5 roku staré děti hned vedle domu… Jo a otec dítěte bere minimálně 60tis btto, když máte nárok na RP až 40tis
Tak máš asi špatný marketing, nebo tu kosmetiku neumíš, nebo ti prostě chlap tají příjem. No ať je to jak chce. Tak řešení je snadné. Dát dítě do jeslí vedle domu a busem dojet třeba do Lidlu za kasu. Nevím co chceš řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@ProfZav mužu se Tě ještě zeptat na to mléko přesný název prosím? Malej omezení zdravotní neštěstí nemá
Je to Babylove Bio. Ještě mají i jen Babylove, to před 3 lety stalo do 150 Kč, bio řada myslím 190,–. To obyč mi nevonělo a i to Bio bylo levnější než jiné značky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele a proč ten řidičák? Vy mate volné auto?
Odkud jsi? Aspoň kraj…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co umis? Co si delala pred materskou? Mas moznost hlidani nebo jen doma?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako řešíte skleničky, tím ty dva litry stáhne třeba na pětistovku, jako dobrej začátek, ale pokud spadne ze 30000, ze kterch nic nenašetřila, na nulu, tak jí to moc trn z paty nevytrhne. A jako vydělat si měsíčně 30 litrů, pokud mám doma mimino a chlap je furt pryč, no to by vyžadovalo poněkud jinou kvalifikaci než kosmetička s maturitou.
Já fakt nechápu, že jí to docvaklo teď - doteď brala 30000 a neušetřila, tak přece musela vědět, že ty peníze dojdou, ne?
Zakladatelko - jste rodiče oba. Tvé podmínky pracovat jsou nyní hodně limitované. Takže přívýdělek dobrý, ale základ je sednout si oba s chlapem, napsat si svoje přesné příjmy a nutné výdaje. Jako fakt nutné, bydlení, základní potraviny, základní nutnosti pro dítě (což skleničky opravdu nejsou). A zjistit, jestli jste v tom součtu v plusu nebo minusu. Pokud v plusu, tak dobrý, byť výdaje můžou postupně stoupat, ale pro mě za mě, klidně si přivydělávej plněním obálek. Byť nevěřím, že v dnešní době taková brigáda moc existuje a není to „pošlete 1500 za registraci a my vám dodáme materiál“, abyste mohla vydělávat), popř. dostaneš něco jako padesátník za obálku.
Pokud budete v mínusu, tak musíte hodně zkrouhnout své výdaje, např. se vzdát dražšího nájmu, když si ho nemůžete dovolit, no a vymyslet strategii, jak svůj příjem zvýšit. Ideálně oba.
Ale teda pardon, větší příklad finanční negramotnosti už jsem tu dost dlouho neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me teda vrtaji hlavou dve veci.
Zaprve, platis jen dite (plus jednorazove drevo a ridicak) a das za to 30k? To mas doma otesanka, co zhltne celou vesnici? My jako dva dospeli, co miluji jidlo, bychom se museli hooodne snazit, abychom dohromady projedli takovou castku, a ty se nam snazis namluvit, ze to das za jedno ani ne rocni dite? To ani pri vsech sklenickach a tom nejznackovejsim UM nemuze byt pravda. Tak kam ty penize sly?
Zadruhe, jaky byl plan? Proc jste si dali tak vysoky rodicak na tak kratkou dobu? Prece ti muselo byt jasne, ze v roce ditete budes bez prostredku a budes je muset nejak nahradit (zvlast kdyz jste to rozfrcali za buhvi co a nic nenasetrili). Tak proc jsi ted cela zoufala, ze nevis, kam do prace? To jsi jako cekala, ze se zazracne zjevi nabidka prace za rohem, na castecny uvazek za 30k mesicne a jeste podle toho, jak ti bude vychazet hlidani? Jaky jste meli plan, jak budete postupovat po vycerpani rodicaku, a proc z nej seslo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na miminko je vse drahe ale dvacku das kamsi pryc a jeste sis platila ridicak a dalsi hovadiny. Rodicak je PRISPEVEK ne tvuj prijem.
Mam ditko cca stejne stary, jsme na latkovkach a varim. Vic jak tisicovka to nebude. Kdyz nekojis tak holt jeste za mlicko ale to furt neni vic jak 5 tis. Pritel nevydelava nebo jak? Ze byste se prohodili.
Uprimne pokud vam nestacilo 30 tak to obalkama doma fakt nespravis tam budes rada kdyz udelas tisicovku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle je úplně ukázka hlouposti. No, budeš muset hodně kmitat, aby sis vydělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To MUSÍ být troll, protoze tak blbej nikdo není… Nebo jo?? To jako 9 měsíců seděla, hnípala a utrácela 30 litrů a po Vánocích ji zazvonil budik??? A tak, teď je treba to řešit??
a jeste, abych nezapomněla UMÍ ŠETŘIT ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Betty MacDonald píše:
To MUSÍ být troll, protoze tak blbej nikdo není… Nebo jo?? To jako 9 měsíců seděla, hnípala a utrácela 30 litrů a po Vánocích ji zazvonil budik??? A tak, teď je treba to řešit??a jeste, abych nezapomněla UMÍ ŠETŘIT
Taky tomu nějak nevěřím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Nebo i víc, to je zase materiál, pokud to není zase někdo, kdo si z nás chce vystřelit
od začátku je jasné, že je to troll
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tohle o sobě napíše, že UMÍ šetřit? 😂
Holka zlatá, vydělat 30.000 čistého a k tomu daně a k tomu náklady na hlídání dítěte (v tomhle věku připadá v úvahu prakticky jen chůva, jesle pro takhle malé děti téměř neexistují), abych ty prachy mohla vydělat… to vše s devítiměsíčním dítětem na krku… to jsem měla sakra hoňku i já jako advokátka. Vždyť to máš dohromady nějakých. 70-80.000 měsíčně. To chceš vydělat lepením obálek, nebo jak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit