Moje tiziva financni situace

Anonymní
18.12.23 21:53

Moje tiziva financni situace

Tady ten rok byl pro me hodne kruty. Po rozvodu jsem si nasla pritele. Bydleli jsme spolu, po dvou letech psycha jsem se odhodlala a ziju sama v najmu. Z byvaleho manzelstvi mam dceru. Mame peci spolecnou, takze vse pul na pul. Pracuji na smeny a 12 hodinove. Za najem platim 18,600. Ty ceny proste takove mame. Pobiram pnb. A po vsem zaplaceni nam zbyva 10 tis. Ono by se to dalo, protoze jim v praci a kdyz je dcera u me tak varim. Tady ten rok jsem se financne vycucala. To stehovani a oprava auta. Ja vim no, auto taky neco stoji jenze bez neho proste nemuzu byt. Bydlim ve meste kde mam praci 20 minut a dcera skolu 20 min busem. Padla na me hrozna depka. Urcite si budu hledat brigadu a o svoji dovolenou pujdu nekam makat, jinak nemam kdy. Ted jsem zrusila penzijni sporeni, proste ted ho platit nebudu. Mam rozdelane zuby, mam vruty a mela jsem jit na otisky, na to nebudu mit hodne dlouho. V takove situaci jsem uplne poprve v zivote, na jednu stranu si rikam ze je to dobre ze to zazivam, nikdy jsem neumela setrit a myslim ze ted me to vyskoli hodne. Jen nevim jak se prestat bat budoucnocti, protoze muj strach je opravneny. :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2011
18.12.23 22:09

Vidím prostor na ušetření a vytvoření malé rezervy. Prodej auto a jezděte MHD. Nájem je taky hodně vysoký, jak máte velký byt? Jinak držím palce, máš můj obdiv :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.23 22:14

@Micilin zacinam si s tou myslenkou pohravat, ze bych se toho auta zbavila. Ale to chci mit jako posledni moznost. Mam 3KK asi 58m. Kdybych si nasla 2+1 tak je to rozdil asi 1,500,– a tento byt nemam pres realitku a byl docela i vybavenej. A hlavne najit u nas mensi byt je teda taky mazec. Je vysoky, bydlim 5 minut na najezd na dalnici takze asi proto.

• Citovat
  • Upravit
72725
18.12.23 22:20

Levnější bydlení, zbavit se auta :think: auto je jeden z nejnákladnějších koníčku. Kdybys bydlela na vesnicí, chápu. Ale na co potřebuješ auto ve městě? To samé, proč potřebuješ s dcerou 3kk? Stačí vám menší byt :think: chce to více přemýšlet o důležitosti některých položek, které měsíčně platíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.23 22:32

@martina.se 3kk mam protoze proste mensi byty nejsou. A cenove jsou s 2+1 dost podobne.

• Citovat
  • Upravit
6690
18.12.23 22:40

Nechápu jak dostali na 58m 3kk.. když občas koukám na byty a tam 3kk 75m a mně přijde malé i 93m :roll:

Tvůj strach je oprávněný, ale je to to co tě nutí jednat, spravit to, být lepší. Buď za ten strach ráda, opravdu v háji to bude až ti to bude jedno. Takto věřím, že hýbneš zadkem, zamakáš a bude líp. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
18.12.23 22:47
@Temnástranasíly píše:
Nechápu jak dostali na 58m 3kk.. když občas koukám na byty a tam 3kk 75m a mně přijde malé i 93m :roll:Tvůj strach je oprávněný, ale je to to co tě nutí jednat, spravit to, být lepší. Buď za ten strach ráda, opravdu v háji to bude až ti to bude jedno. Takto věřím, že hýbneš zadkem, zamakáš a bude líp. Držím palce

Kamarádka má 2kk a 45 m. Za mě katastrofa, jsou tam 4. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.23 22:49

@Temnástranasíly linka a vejde se tam malej gauc a malou komodou a jidelnim stolem. Loznice a pokojik jsou vetsi. Chodbu to nema moc zadnou. Zni to jako velikej byt, ale neni. Ted jsem koukala a 38 m 2+1 a chteji necelych 17 tis. Ja doufam, ze co platim i na energiich ze se mi neco vrati, kdyz v tom byte nejsem a jsem treba na nocni, tak si rikam ze takhle bych mohla taky neco usetrit. Pak leda 28 m 1+1 ale to si nedovedu vubec predstavit se zacinajici puboskou.
Diky, pristi rok nebudu delat nic jineho nez hledat nekde nejakou brigadu, abych si zpet zase neco dosetrila. :roll:

• Citovat
  • Upravit
3739
18.12.23 22:51

3 kk a 58 metrů? Za 18000? To jsou stejné nějaké malé krcalky. Šla bych odtud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
18.12.23 23:01
@Anonymní píše:
@Micilin zacinam si s tou myslenkou pohravat, ze bych se toho auta zbavila. Ale to chci mit jako posledni moznost. Mam 3KK asi 58m. Kdybych si nasla 2+1 tak je to rozdil asi 1,500,– a tento byt nemam pres realitku a byl docela i vybavenej. A hlavne najit u nas mensi byt je teda taky mazec. Je vysoky, bydlim 5 minut na najezd na dalnici takze asi proto.

Tady je vidět, že píšeš, že neumíš šetřit. 1500 rozdíl ti udělá za rok 18 tis, za mě to efekt má, pokud ti měsíčně zůstává jen 10 tis. Navíc PnB se bude osekávat. Ale tvoje volba, no. Za mě tři lidi v 1+1 úplně na pohodu. Sama jsem vyrůstala v 2+kk (38 m), a ještě s pětiletým dítětem jsme žili ve 1+kk studiu (asi 25 m) a to nám teda zbývalo na provoz mnohem víc, ale prostě ekonomicky nedávalo smysl platit za nájem bytu dvojnásobek jen kvůli nějakým metrů. Metráž má význam u vlastního, kupovaného, u nájmu je spíš na škodu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21451
18.12.23 23:04
@Anonymní píše:
Tady ten rok byl pro me hodne kruty. Po rozvodu jsem si nasla pritele. Bydleli jsme spolu, po dvou letech psycha jsem se odhodlala a ziju sama v najmu. Z byvaleho manzelstvi mam dceru. Mame peci spolecnou, takze vse pul na pul. Pracuji na smeny a 12 hodinove. Za najem platim 18,600. Ty ceny proste takove mame. Pobiram pnb. A po vsem zaplaceni nam zbyva 10 tis. Ono by se to dalo, protoze jim v praci a kdyz je dcera u me tak varim. Tady ten rok jsem se financne vycucala. To stehovani a oprava auta. Ja vim no, auto taky neco stoji jenze bez neho proste nemuzu byt. Bydlim ve meste kde mam praci 20 minut a dcera skolu 20 min busem. Padla na me hrozna depka. Urcite si budu hledat brigadu a o svoji dovolenou pujdu nekam makat, jinak nemam kdy. Ted jsem zrusila penzijni sporeni, proste ted ho platit nebudu. Mam rozdelane zuby, mam vruty a mela jsem jit na otisky, na to nebudu mit hodne dlouho. V takove situaci jsem uplne poprve v zivote, na jednu stranu si rikam ze je to dobre ze to zazivam, nikdy jsem neumela setrit a myslim ze ted me to vyskoli hodne. Jen nevim jak se prestat bat budoucnocti, protoze muj strach je opravneny. :,(

No tak do prace take jezdi busem. Radeji bych si vybrala zuby, nez auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.23 23:33

@Tomie jako asi jo no. To jsem prave pocitala i s tim osekanym pnb. Zkusim popremyslet nad vymenou toho mensiho jeste.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.23 23:33

@PaníBovaryová to take jezdim. Auto mam 12 let, tenkrat jsem si kupovala nove. V najmu jsem pul roku, do ted jsem nemusela resit jestli si auto necham nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
1977
18.12.23 23:44
@Temnástranasíly píše:
Nechápu jak dostali na 58m 3kk.. když občas koukám na byty a tam 3kk 75m a mně přijde malé i 93m :roll:

Bydleli jsme ve 3+1 62 m2. Pokoje měly 2×9,5 m2 a 18 m2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.23 00:04
@aanysek píše:
Bydleli jsme ve 3+1 62 m2. Pokoje měly 2×9,5 m2 a 18 m2

Máme teď 3+1a 62. Na druhém konci města mají 2+1 48 -58m2. Taky hodně záleží na dispozici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat