Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsem narazila na tento článek a zajímalo by mě jak to je, jak vychováváte vy maminky své syny??? ![]()
Taky bych si někde ráda přečetla, jak nevychovat z dcery přefeminizovanou vulgární pozérku s cigárem a bordelem v pokoji, co si občas lupne prášek na hezké tancování, protože jich díky mladší sestřenici znám opravdu kvanta.
Nelze jednostranně konstatovat „nejsou chlapi“. Často slyším i postesk, že „nejsou ženský“.
Trošku ano, trošku mi příjde, že si článek protiřečí, nicméně mě spíš zajímalo jestli dnešní kluky vycháváte takovou tou lehce sparťanskou výchovou, která si myslím je potřeba pro kluky, protože to jednou bude hlava a živitel rodiny, nebo střežíte jako oko v hlavě… ![]()
A celkově co se týče drog, tak si kluci s děvčaty nemají co vyčítat, tohle téma je hlavně úplně jiného rázu ![]()
Jo, taky váhám, jak budu syna vychovávat, aby to nebyl třídní ňouma, ale zároveň, aby byl slušný a ‚vychovaný‘, ovšem článek je naprosto nicneřikajíci, další blaf od určitě velmi zkušeného redaktora či radaktorky ![]()
@Kies Věřím, že to je dost těžký, celkově asi vůbec v dnešní době děti k nečemu vést, protože ve škole a celkově ve společnosti se to moc nenosí. Takže ho pipláš, pak ho vyplivneš do světa a je z něj kolikrát to co je ![]()
@Lady Bee píše:
Trošku ano, trošku mi příjde, že si článek protiřečí, nicméně mě spíš zajímalo jestli dnešní kluky vycháváte takovou tou lehce sparťanskou výchovou, která si myslím je potřeba pro kluky, protože to jednou bude hlava a živitel rodiny, nebo střežíte jako oko v hlavě…
Vychovávám syna tak, aby z něj vyrostl slušný a samostatný člověk, s životními hodnotami nastavenými tak, abychom se nejen za něj nemuseli stydět my rodiče, ale především aby se on nemusel stydět sám za sebe.
A stejně vychovávám svou dceru. Nerozlišuji žádnou klukovskou nebo holčičí výchovu, takové rozlišování považuju za naprostou kravinu.
Čas - a hlavně názorný příklad ve fungování naší vlastní rodiny - je k jejich rolím přivede sám.
@Lady Bee píše:
@Anjes Tak si na to založ diskuzi
Tak se na to podívejme, pěkně po bodech v článku…
1. Často ho chválím, jak je šikovnej, třeba když…
2… rozlije na podlahu čaj a následně ho utře papírovým ubrouskem, který mu podám.
3. Potom hodí ubrousek do koše.
4. Večer spolu pěkně uklidíme hračky (…opět následuje bod č. 1).
5. Může fňukat jak chce, ale sám moc dobře ví, že stačí vagónek vláčku otočit a ty magnetky se spojej… Nakonec to udělá.
6. Tohla mám naštěstí díky partnerovi snadný. Když mamka věší prádlo, taťka myje nádobí. Taťka taky vždycky nese tu těžší tašku a pochválí jídlo. Atd…
7. Vzhledem k bodu č. 6. ani to není moc složitý…
@Anjes Ne, to jsem založila, protože mě článek tak nějak zaujal, protože dobrých chlapů dost ubývá ( těch opravdu slušných a zodpovědných ) a zajímalo mě jak to mají maminky na emiminu, dítě ještě nemám
Ale v jednom ti dám za pravdu, ono i ubývá dost dobrých slečen, v 25 je to rádo, že si to uvaří čaj ![]()
@Lady Bee no, tak nějak jsem to přesně myslela
Mně jenom trochu vadí ty obecný polopravdy, jak stojí chlapi za prd, nic neumí, nepomůžou… mnohdy je to tak. Ale když vidím některé ženy…nevím, kdo je doma víc chlap. Trochu se ty role prolínají, až se ztrácí, takže na článek jak nevychovat mamánka bych někde chtěla taky článek jak nevychovat mladou línou fúrii. Jenže to bude tím, že tyhle kraviny většinou píšou ženy, co je tlačí redakční uzávěrka ![]()
@Anjes Tak já jsem to konkrétně přímo nemyslela na muže, ale v souvislosti s tímto článkem jsem se zapletla do toho mužského pohlaví, kde jsou ty časy kdy muží byli muži a ženy byly ženy ![]()
Ale asi bych se trošku opřela o jednu takovou siuaci, kterou okolo sebe vídám častěji, tím jak je velká rozvodovost a veškerá péče je kolikrát jen na maminkách, které se přespříliš upnou na syna, tak ten mužský element u těch chlapů prostě chybí
ale to je zase situace od situace.
Je to takový celý nějaký obácený…