Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebuju povzbudit a snad i radu…moje téměř 10 měsíční dcera ze dne na den odmítá sedět ve sporťáku. Trvá to asi týden, kdy začala dělat šílený scény, propíná se, brečí, vzteká se. Je velmi akční dítě, začala se plazit ve 4 měsících, stoupla si v 6 měsíci a teď už dva měsíce obchází nábytek, ale ještě nechodí…a to je ten problém. Kdyby už sama chodila, vytáhnu ju prostě z kočárku ať cupitá vedle. Ale ona by prostě ráda na zem klidně na čtyři. Vím, že jsem udělala velikou chybu, když šla z hlubokýho do sporťáku, protože jsem s ní ven chodila téměř vždy před jejím spaním, takže jsem ju rovnou položila a ona okamžitě usnula. Teď už tolik spánku nepotřebuje a jen tak sedět prostě nebude. Teď jsem se vrátila po 20 minutách nervy drásající procházky, kdy ani ospalá neusnula a hysterie. Po příchodu domů okamžitě usnula. Máte některá zkušenosti? Zlepší se to? Jak na ni? V nosítku ju nosit nechcu, bolí mě záda a na delší trasy bych nezvládala.
To jsme měli taky tak, dokud nezačala chodit, bylo to o nervy. Nevím jak jí vozíš, nám aspoň trochu pomohlo otočit jí po směru jízdy. Co by na mě taky viděla, že
Nebo zkusit třeba nějakou tu tříkolku? Na ní malá seděla hezky a tvářila se jak největší hvězda
Jinak se to fakt zlepšilo, až začala sama chodit ![]()
@celipipka54 sedí po směru jízdy…A tříkolku???By jsme se nikam nedostali nebo dostali za sto let
Takže budu muset počkat, až bude chodit…
To samé, malej byl v kočárku jen na spaní, jak se probudil, rychle domů, jinak řev. Že by se jen tak vozil v kočárku - nemyslitelné. To až teď kolem těch 2,5 roku. Zkusila bych ty vozítka pro děti, jak píše @celipipka54 Zlepší se to, ale fakt až bude větší a to zase budeš chtít, aby chodila sama a ona se bude chtít vozit ![]()
@elnido Ne, už to bude jen horší, začne chodit sama - bude zdrhat, ty za ní budeš utíkat i s kočárem, když ho nevezemeš, budou jí bolet nožičky, bude chtít nosit,…atd. Proto blahořečím výrobcům za integrované kšíry. Řev jsem pak ignorovala a jela ![]()
@elnido píše:
@celipipka54 sedí po směru jízdy…A tříkolku???By jsme se nikam nedostali nebo dostali za sto letTakže budu muset počkat, až bude chodit…
Já myslím tu tříkolku, co jí tlačíš sama, tam jdou ty šlapátka zabrzdit, ne že pojede dítě samo, nejsem blázen ![]()
Myslela jsem něco takovýho, je to od 10ti měsíců http://www.mall.cz/…-vcelka-maja
@celipipka54 Aha, děkuju, podívám se na netu co a jak. Nedokážu si ju vůbec představit, takový mimčo ![]()
@celipipka54 píše:
Myslela jsem něco takovýho, je to od 10ti měsíců http://www.mall.cz/…-vcelka-maja
Ale na tom přeci nemůže jezdit takhle malé dítě, vždyť je to celé plastové, vůbec neodpružené, nohy dopředu..tyhle tříkolky nejsou vhodné ani pro starší, natož pro prťata ![]()
@kozisek Já neříkám přesně tohle, já klikla na první, co jsem našla, jen aby zakladatelka viděla jakej typ jsem myslela ![]()
@celipipka54 ani tak to není vhodné, odrážedla také nejsou žádná hitparáda ![]()
@kozisek píše:
@celipipka54 ani tak to není vhodné, odrážedla také nejsou žádná hitparáda
Fakt? Tak to slyším po prvé ![]()
@celipipka54 píše:
Fakt? Tak to slyším po prvé
co? to o odrážedle? tak odpružené to není, dítě natřásá páteř, odráží se špičkami prstů, vybočuje nožičku, na tom není nic přirozeného..zkus si sednout do kárky a ať tě někdo tahá půl hodiny po dlažbě, co na to bude říkat tvoje tělo…jasně, děti to nevnímají, ale jak jsem psala - žádná hitparáda to fakt není a dokud dítko nemá stabilitu a nechodí, tak to není vhodné vůbec ![]()
@kozisek No a co je teda dobrý? Jako až kolo? Nebo teď právě přemýšlím nad tím šlapacím vozítkem ![]()
Dcera nebyla na kočárky nikdy, noila jsem v nosítku, teď se to trochu zlepšilo s pořízením 3kolky, je tam hodně vertikálně, drží se madla a vydrží i hodinu
(věk 16 měs., zatím nechodí)