Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lady Bee
Rozvody jsou určitě významný faktor. Chlap vychovanej jenom maminkou prostě nemá kde vzít vzor, i když se maminka může láskou rozdat.
Já nevím, jak syna vychovám. A hodně věřím v pozitivní příklady, partner je zcela samostatná jednotka, co nepotřebuje krmit a nic podávat. O to já radši vařím a podstrojím, protože když se mi nechce, udělá on pro nás totéž a já si zrelaxnu klidně pulírováním auta, nebo ničím. On pracuje ve velmi technickém prostředí, takže ho to domácí dělení rolí na maminčinu kuchyň a tatínkovo auto vůbec nebere. Vycházíme si vstříc, i když si názory vyměníme, ale jednáme slušně a rovnocenně a doufám, že to vydrží a prcek to odkouká. Že si odnese fusky do koše a talíř od stolu, to ho jistě naučit zvládnu, to je vůbec moudro roku ![]()
Zajímavý článek, škoda jenom že ho napsala žena:-). Naučte ho povinostem, uklízeni, uklízeni prádla a dalšímu uklízení? To udělá chlapa chlapem
Kluk potřebuje svůj mužský vzor (strejdu, učitele, vedoucího skauta.. když už třeba ne otce), potřebuje si hrát na kovboje, rytíře, potřebuje zažívat dobrodružství, prokazovat odvahu, sílu, zručnost… jediné s čím souhlasím v tom článku je úcta k ženám, jenže jak říká jeden citát: nejdřív je třeba být muž (man), abyste mohl být džentlmen(gentleman)