Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Mne slo kojit hned a dobre, ale stejne tyto otazky povazuji za netaktni a vlezle. Nenapadlo by se me ptat nekoho, u koho si nejsem 100% jista, ze toto tema se mnou chce sdilet.
Jak dotycne odpalkovat neporadim, pro me je vzdy velmi limitujici, ze se sama snazim chovat slusne, takze nikoho neodpalkuji, prestoze bych v duchu nadavala a myslim si, ze by takovi potrebovali dostat poradnou lekci slusneho chovani. Nema smysl se ale snizovat k nejakym utokum. Rekla bych: Vse je naprosto v poradku, nemusis si delat starosti. Detaily bych si radeji nechala pro sebe, urcite chapes.
Normalne odpovidam a jsem ráda, ze maji zájem. U mimina nemam problem, ale batole jsem na verejnosti nikdy nekojila.
Osobne bych je vsechny poslala nekam at se staraji o sebe. Taky jsem to zažila a na zacatku musela odsavat jak d***l a chlap to hned probiral s kolegou.. To nemel delat, zjebala jsem ho na 3 doby a byl klid. Od vsech
![]()
@epsice píše:
Osobne bych je vsechny poslala nekam at se staraji o sebe. Taky jsem to zažila a na zacatku musela odsavat jak d***l a chlap to hned probiral s kolegou.. To nemel delat, zjebala jsem ho na 3 doby a byl klid. Od vsech![]()
Proč
Myslim si, ze je dobre, ze chlapi šíří osvetu o kojení mezi sebou
![]()
@epsice píše:
Osobne bych je vsechny poslala nekam at se staraji o sebe. Taky jsem to zažila a na zacatku musela odsavat jak d***l a chlap to hned probiral s kolegou.. To nemel delat, zjebala jsem ho na 3 doby a byl klid. Od vsech![]()
proč? chlap taky probírá rodinné věci s kolegama..( je fakt že s nima do styku přijdu možná jednou za rok, tak mi to neva ) ženské taky probírají věci s kamarádkama případně tady na epipi..a kde se má poradit chlap, pokud ho to trápí, když má třeba kolegy kteří také mají děti a už tím prošli..
já teda za sebe - raději s kolegama, než s rodinou.. ![]()
@smurfka píše:
proč? chlap taky probírá rodinné věci s kolegama..( je fakt že s nima do styku přijdu možná jednou za rok, tak mi to neva ) ženské taky probírají věci s kamarádkama případně tady na epipi..a kde se má poradit chlap, pokud ho to trápí, když má třeba kolegy kteří také mají děti a už tím prošli..
já teda za sebe - raději s kolegama, než s rodinou..
@Jana206 píše:
PročMyslim si, ze je dobre, ze chlapi šíří osvetu o kojení mezi sebou
![]()
Protoze kolegove jsou ze stejneho maleho mestecka a taky se to hned vedelo a vedlo to k uplne stejnym recem.
@epsice, mohla bych vědět, co je tak choulostivého na faktu, že pro své dítě mléko odsáváš, že se o tom nesmí vědět, tušit natož dokonce “pípnout”? ![]()
@epsice Muze to pomoct i v opacnem smeru, v budoucnu to může resit manzelka nejakeho kolegy a bude rada za to, kdyz jí muz racionalne prednese Tvou zkusenost
Dnes je normalni kojit a o kojeni mluvit, budme za to rády ![]()
@BohunkaP píše:
@epsice, mohla bych vědět, co je tak choulostivého na faktu, že pro své dítě mléko odsáváš, že se o tom nesmí vědět, tušit natož dokonce “pípnout”?
Tak prsa jsou v našich končinách považovana za intimní část těla, stejně jako klín nebo zadek. Sice je každému jasné, že z nich vychází po porodu tekutina, ale to neznamená, že je vhodné se o tom bavit s kde kým. Klegům v práci asi taky nevykládáš kolik menstruační krve z tebe jde nebo jak velkou potřebu jsi vykonala.
@terien absolutně souhlasím. Jako ono to bylo ze začátku těžký už tak. nebylo to tím že by nešlo kojit nebo bylo málo mléka ale malej byl po žloutence tak zesláblej že si to z toho prsa všechno nevzal. Proto se ze začátku dost odsávalo. Na to žádná rada asi nepomůže. Jo jasné kolega radil chlapovi ať neutahuje plenky že malej nebude mít bolení, tak se neutahovala plenka, malej se převlékal 4× denně a bolení ho stejně přešlo až s příkrmem… ale potom jsem dva měsíce poslouchala jestli už kojím plně a když malej nerostl tak kdejaká bába na městě rozumovala že mám jalové mléko… Ať se osvěta šíří ale já mám svoje soukromí ráda.
@terien píše:
Tak prsa jsou v našich končinách považovana za intimní část těla, stejně jako klín nebo zadek. Sice je každému jasné, že z nich vychází po porodu tekutina, ale to neznamená, že je vhodné se o tom bavit s kde kým. Klegům v práci asi taky nevykládáš kolik menstruační krve z tebe jde nebo jak velkou potřebu jsi vykonala.
Taky ovšem nevykonávám potřebu ani si neměním vložky na veřejnosti, že?
Tvé přirovnání je nesmyslné - kojení v dnešní době už dávno ztratilo “choulostivý charakter”. Ženy běžně kojí na veřejnosti a všude možně, od mužů v tomto směru vyžadují veškerou možnou asistenci a podporu, rozebírají to s nimi… a pak se rozčilují, že ten muž to taky potřebuje s někým probrat a nebere to jako intimní tajemství.
@BohunkaP píše:
Tvé přirovnání je nesmyslné - kojení v dnešní době už dávno ztratilo “choulostivý charakter”. Ženy běžně kojí na veřejnosti a všude možně, od mužů v tomto směru vyžadují veškerou možnou asistenci a podporu, rozebírají to s nimi… a pak se rozčilují, že ten muž to taky potřebuje s někým probrat a nebere to jako intimní tajemství.
Ne všechny ženy. Děti mám tři a na veřejnosti jsem nikdy prsa nevystrkovala. Nemám to ráda ani u jiných. A stejně tak, jako nešířím do světa informace o tom, jak dlouhý mám cyklus, tak nešířím informace o mých prsou
mám ráda svý soukromí a zrovna prsa (kojení) za soukromou věc považuju ![]()
A ano, patřím mezi ty, kterým vadí blbé dotazy na kojení
co je komu po tom, já se nikoho na intimní partie neptám, tak ať se nikdo neptá mě
když se někomu narodí dítě, tak se snad ptám jak se daří, nebo třeba na to dítě, jestli je hodný, spinká, jestli hezky roste… cokoliv, ale kojení? ![]()
@BohunkaP píše:
Ono to ztratilo choulostivy charakter jak pro koho. Me teda normální nepřipadá kojit na veřejnosti a všude možně, stejně jako čůrat u smrčku nebo prdet v tramvaji.
@Verunecka289, já jsem to taky nikdy nedělala. Nicméně doba je taková, kojení přestalo být bráno jako intimní věc a nese to své lepší i horší aspekty. Bohužel, nikdo nemůže vědět, že zrovna Ty patříš mezi takové, kterým dotaz na kojení bude vadit - když jiné prsa klidně vystrkují a dotazy na toto téma absolutně neřeší. Obrazně řečeno, “trpí vinný s nevinným”.