A kojíš? Jde ti kojit?

2323
31.12.17 16:45

A kojis? Jde ti kojit?

Ženský potrebuju radu. Jak elegantně odpalkovat a trvale utisit otázky typu: kojis? Kdy si naposledy kojila? Kolikrát si v noci kojila? Uz Vám jde kojit? Atd.
Jsem z porodnice par dni s druhým dítětem. V porodnici jsem měla problém s kojením, samozřejmě z nervu jsem se sesypala před mámou i přítelem a ti dva samozřejmě tuto informaci, ze malý nechce ode me kojit předali dal svým rodinám - tchýni, jeho sourozencům, babickam atd. Každy koho teď potkám se me na to pořad ptá a ja uz začínám byt fakt hakliva na každou otázku.
Nějaká rada jak rafinovane reagovat at si hledí svého? A co ty lidi proboha zajímá taková věc? Se jich také neptam jestli obedvali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7208
31.12.17 16:48

Mě se kdysi tchán zeptal jestli mám dost mléka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
31.12.17 16:51

To uz bych asi odpalkovala jinak nez elegantne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
31.12.17 16:52

Mají zájem o tebe, Tak ho projevují. Jestli ti to vadí, tak jim řekni, ze je to lepší, díky za optani, ale ptá se tě na to každý a už tě nebaví o tom mluvit. Pro mě je to třeba úplně přirozená otázka a když se někoho ptám tak ne proto, abych ho zeptala nebo nastvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
31.12.17 16:53

Ja bych rekla, ze nekojim protoze si nechci znicit prsa :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
760
31.12.17 16:53

Mě se děda manžela po porodu ptal, jestli jsem v pořádku „tam dole“ :roll:. A dotazy na kojení z něj padaly alespoň třikrát za každou návštěvu :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
31.12.17 16:56

Me zase vadily otázky typu a proč ještě kojis? Si nevyberes. Pokud se lidi ptají opravdu jen čistě ze se zajímají tak pohoda ale když rypou tak poslat do prdele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
31.12.17 16:58

@Marben tak to řekni normálně ale jasně, kojim/nekojim a vaše dotazy mě stresují. Je to pravda? Je. Je to slušně? Je. Slušný člověk pochopí a už se ptát nebude, vlezlik nepochopí a u takového člověka slušná odpověď neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.12.17 16:59

To rodina nemůže mít zájem? :roll: prostě jim slušně odpověz

• Citovat
  • Upravit
270
31.12.17 17:00

Mě se taky ze začátku každý ptal. Bylo to pro mě únavné, protože mi to nejdřív moc nešlo a dost mě to stresovalo. Ale brala jsem to tak, že se prostě zajímají. Nejlepší byla moje mamka. :D Volala mi tak 10× denně a první věta byla " Kojíš? Ne? A kdy jsi kojila?" :D aaa!, po měsíci ji to přešlo. Doufám, že u druhého dítěte už to bude lepší. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12953
31.12.17 17:14

Holt daň za to, že už kojení a ukazován prsou není tabu.
Prostě jim odpověz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
31.12.17 17:17

No jo no, tady celý mateřství stojí na kozach :roll: tak řekni jo, už dobrý a je to. Když se ptá rodina tak to ještě pochopím, ale mě se ptali úplně cizí lidi 8o potkali jsme babi s kámoškama a jedna na mě vypalila jé, ta je krásná kojíte? :mrgreen: ani můj muž nechápal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
31.12.17 17:25

Taky se mě furt každej ptá a strašně se diví, že plně kojím a uplně bez problémů… Řekla bych prostě „nezlob(te) se, ale to je moje věc“, nebo „to je soukromá věc“. Nebo vymyslet něco ironickýho nebo sarkastickýho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
31.12.17 17:31

Já říkala všem že nekojím, nekojila jsem a kojit nebudu :) a jestli ještě někdy půjdu rodit tak rovnou s nutrilonem… nechci vědět co si o mně myslí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.12.17 17:31

Taky mě to prudí a tak se ptám: 8o proč, ty máš taky chuť? A pak už je vysvětlování na tázajících. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová